Pot calatori cu avionul in timpul sarcinii? Iata sfatul medicului

Pot calatori cu avionul in timpul sarcinii? Iata sfatul medicului | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Sunt insarcinata in primul trimestru si trebuie sa fac o calatorie cu avionul. Dar cat de sigur este? Exista riscuri la care imi supun copilul sau pe mine? Care ar trebui sa fie durata maxima de zbor, considerata sigura in timpul sarcinii?

Ne raspunde la aceste intrebari, dl. doctor Radu-Ioan Dragomir, medic specialist obstetrica-ginecologie la MEDICOVER.

Femeile insarcinata pot calatori cu avionul?

Calatoriile cu avionul sunt permise femeilor insarcinate pana in 36-37 saptamani, dar companiile aeriene stabilesc individual reglementarile privind transportul femeilor gravide.

In primul trimestru de sarcina calatoriile nu sunt recomandate.

 In al doilea trimestru, este cea mai buna perioada din sarcina cand se poate calatori cu avionul.

In al treilea trimestru se recomanda evitarea calatoriilor cu avionul.

Simptomele care se pot accentua in timpul zborului sunt: edeme ale membrelor inferioare, senzatia de nas sau urechi infundate, greata mai frecvent la cele care au rau de miscare.

Durata zborului este importanta, un zbor cu durata sub 4 ore prezinta riscuri mai mici de complicatii.

Riscul de a dezvolta tromboza venoasa profunda (TVP) in timpul zborului cu avionul este cel mai de temut. Preventia se realizeaza prin imbracaminte adecvata, o buna hidratare, mobilizare activa in timpul zborului la intervale regulate de timp, ciorapii de contentie si nu in ultimul rand, utilizarea medicamentelor anticoagulante sau antiagregante.

Nu se recomanda calatoriile cu avionul gravidelor aflate la risc: sarcina multipla, amenintare de avort sau de nastere prematura, sangerare pe cale vaginala, gravide cu patologie asociata (cardiaca, pulmonara).

Calatoriile cu avionul in timpul sarcinii - alte detalii

Din punct de vedere clinic, calatoria cu avionul nu va poate provoca pierderea sarcinii, dar orice fel de stres asociat acesteia, deshidratarea sau neatentia fata de semnele posibile ale unei pierderi de sarcina ar putea reprezenta probleme.

Liniile aeriene au reguli pentru calatoriile in timpul sarcinii si nu va vor permite sa calatoriti daca ati depasit 32 de saptamani. Iata sfatul de la Desprecopii.

 

 

 

 

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea de forum Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii © 2020
Cu contributia dlui Dr. Radu-Ioan Dragomir, medic specialist obstetrica-ginecologie, Medicover
Toate drepturile rezervate Desprecopii