Ce este nasterea indusa si cand se face? Raspunsul si sfatul medicului specialist.

Ce este nasterea indusa si cand se face? Raspunsul si sfatul medicului specialist. | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

De obicei, natura pregateste organismul pentru nastere in cel mai eficient si confortabil mod. Insa, in conditiile in care medicul isi face griji in privinta sanatatii gravidei sau a copilului, sau daca sarcina continua mai mult de doua saptamani dupa data probabila a nasterii, inducerea travaliului ar putea fi cea mai buna optiune. Afla citind in continuare ce inseamna inducerea travaliului si cand se face.

Ne raspunde la aceste intrebari, dl. doctor Radu-Ioan Dragomir, medic specialist obstetrica-ginecologie la MEDICOVER.

Ce inseamna inducerea travaliului?

Inducerea travaliului se defineste ca un set de masuri ce vizeaza initierea medicala a travaliului inainte de declansarea lui naturala, scopul fiind o nastere vaginala cat mai aproape de natural.

Indicatia de inducere a travaliului apare atunci cand riscurile continuarii sarcinii le depasesc pe cele asociate inducerii travaliului si nasterii.

Exemple: prevenirea unei sarcini suprapurtate, ruptura precoce a membranelor, operatia de cezariana in antecedente, solicitarea gravidei, travaliu precipitat in antecedente, deces fetal intrauterin, suspiciune de fat macrosom.

Pentru alegerea momentului oportun, medicul ia in considerare preferintele gravidei si circumstantele locale.

S-au elaborat protocoale interne, si deoarece inductia travaliului trebuie sa tina cont de disponibilitatea personalului medical, tehnologia implicata de evaluare a starii de bine a fatului si organizarea activitatii in maternitate, inductia este programata.

Pe parcursul inductiei cu ocitocina, monitorizarea fetala este continua.

Metode de inducere a travaliului:

 Decolarea membranelor;
Metode farmacologice: prostaglandine, ocitocina.

Nasterea indusa: cand se recomanda si care sunt riscurile

Nasterea indusa are loc atunci cand medicul care supravegheaza sarcina decide ca este benefic atat pentru mama, cat si pentru copil ca nasterea sa aiba loc mai devreme sau - sarcina este peste termen.

Iata care sunt motivele pentru care medicul poate alege nasterea indusa si care sunt eventualele riscuri.

 

 

 

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea de forum Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii © 2020
Cu contributia dlui Dr. Radu-Ioan Dragomir, medic specialist obstetrica-ginecologie, Medicover
Toate drepturile rezervate Desprecopii