Cand se poate afla sexul bebelusului?

Cand se poate afla sexul bebelusului? | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Una din marile asteptari ale viitorilor parinti este momentul in care vor afla sexul bebelusului. Dar cand se formeaza sexul bebelusului? Cand putem afla care este sexul bebelusului si prin ce metode?

Ne raspunde la aceste intrebari, doamna Dr. Maria De Rubeis, medic specialist obstetrica-ginecologie la MEDICOVER.

Cand se formeaza sexul bebelusului?

Sexul bebelusului este format inca de la conceptie prin unirea unui cromozom x de la mama cu un crozom x de la tata (bebelusul va fi fetita) sau un cromozom y (bebelusul va fi baiat).

Organele genitale externe se formeaza mai devreme de 6 saptamani. Ecografic fetitele si baieteii sunt asemanatori pana la 14 saptamani de sarcina, astfel ca este dificil de spus sexul bebelusului cu claritate.

Cand putem afla sexul bebelusului

La ecografia efectuata in trimestrul 2 de sarcina (18-21 saptamani) se poate afla sexul bebelusului daca acesta este intr-o pozitie care permite observarea organelor genitale. Pozitia bebelusului in timpul ecografiei este esentiala. Daca acesta este intr-o pozitie cu spatele sau se misca mult, examinarea este dificila.

O parte din parinti vor afla sexul bebelusului cu exactitate daca aleg sa faca teste pentru anomalii genetice, cum ar fi Sindromul Down. Acestea constau in biopsia de placenta in trimestrul unu sau amniocenteza in trimestrul doi.

Exista un test prenatal noninvaziv care analizeaza AND-ul fetal liber circulant in sangele mamei, incepand cu 10 saptamani de sarcina si se recomanda gravidelor care au un risc crescut de a avea un copil cu anomalii genetice sau cromozomiale. Acest test informeaza despre sexul bebelusului.

La cate saptamani se poate vedea sexul bebelusului?

Una din intrebarile foarte dese care apare la sectiunea Intrebari de pe Desprecopii are de a face cu curiozitatea (foarte normala a ) parintilor referitoare la sexul copilului mult asteptat.Ce va fi? Fetita sau baietel si cand se poate afla asta? In ce saptamana de sarcina? Mai departe...

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea de forum Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii © 2020
Cu contributia doamnei Dr. Maria De Rubeis, medic specialist obstetrica-ginecologie, Medicover
Toate drepturile rezervate Desprecopii