Săptămana de sarcină când se poate afla sexul bebelușului - sfatul medicului specialist obstetrică-ginecologie

Săptămana de sarcină când se poate afla sexul bebelușului - sfatul medicului specialist obstetrică-ginecologie | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Una din marile așteptări ale viitorilor părinți este momentul in care vor afla sexul bebelușului. Dar când se formează sexul bebelușului? Când putem afla care este sexul bebelusului și prin ce metode?

• Ne răspunde la aceste intrebări, doamna Dr. Maria De Rubeis, medic specialist obstetrică-ginecologie.

veti citi
Cand se formează sexul bebelușului?
Când putem afla sexul bebelusului?

Când se formează sexul bebelușului?

Sexul bebelusului este format inca de la conceptie prin unirea unui cromozom x de la mama cu un crozom x de la tata (bebelusul va fi fetita) sau un cromozom y (bebelusul va fi baiat).

Organele genitale externe se formeaza mai devreme de 6 saptamani. Ecografic fetitele si baieteii sunt asemanatori pana la 14 saptamani de sarcina, astfel ca este dificil de spus sexul bebelusului cu claritate.

Când putem afla sexul bebelusului?

La ecografia efectuata in trimestrul 2 de sarcina (18-21 saptamani) se poate afla sexul bebelusului daca acesta este intr-o pozitie care permite observarea organelor genitale. Pozitia bebelusului in timpul ecografiei este esentiala. Daca acesta este intr-o pozitie cu spatele sau se misca mult, examinarea este dificila.

O parte din parinti vor afla sexul bebelusului cu exactitate daca aleg sa faca teste pentru anomalii genetice, cum ar fi Sindromul Down. Acestea constau in biopsia de placenta in trimestrul unu sau amniocenteza in trimestrul doi.

Exista un test prenatal noninvaziv care analizeaza AND-ul fetal liber circulant in sangele mamei, incepand cu 10 saptamani de sarcina si se recomanda gravidelor care au un risc crescut de a avea un copil cu anomalii genetice sau cromozomiale. Acest test informeaza despre sexul bebelusului.

La cate saptamani se poate vedea sexul bebelusului?

Una din intrebarile foarte dese care apare la sectiunea Intrebari de pe Desprecopii are de a face cu curiozitatea (foarte normala a ) parintilor referitoare la sexul copilului mult asteptat.Ce va fi? Fetita sau baietel si cand se poate afla asta? In ce saptamana de sarcina? Mai departe...

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea de forum Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii © 2024
Cu contributia doamnei Dr. Maria De Rubeis, medic specialist obstetrica-ginecologie, Medicover
Toate drepturile rezervate Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII