Sunt insarcinata. Ce se intampla cu bebelusul meu daca voi fi infectata cu noul coronavirus?

Sunt insarcinata. Ce se intampla cu bebelusul meu daca voi fi infectata cu noul coronavirus?

Sunt insarcinata. Ce se intampla cu bebelusul meu daca voi fi infectata cu noul coronavirus?

Sunt insarcinata. Ce se intampla cu bebelusul meu daca voi fi infectata cu noul coronavirus?

Iata ce ne spune medicul.

veti citi
Sunt insarcinata in luna 7-a. Ce se intampla cu bebelusul meu daca voi fi infectata cu noul coronavirus?
Coronavirus in sarcina
Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog
 

Sunt insarcinata in luna 7-a. Ce se intampla cu bebelusul meu daca voi fi infectata cu noul coronavirus?

Sunt insarcinata in luna 7 iar aceasta pandemie de coronavirus ma streseaza la maxim. Ce se intampla cu bebelusul meu daca voi fi infectata cu noul coronavirus?  - iata o intrebare de la sectiunea de Intrebari de la Desprecopii

Iata ce ne raspunde un medic ginecolog - medicul de la Desprecopii.

Întrucât acesta este un virus foarte nou, avem putine informatii despre el. Insa ce stim in acest moment (24 martie 2020) este ca NU există dovezi care să sugereze ca infectarea mamei ar creste riscul pierderii sarcinii.

De asemenea, nu există dovezi că virusul femeii insarcinata se poate transmite in timpul sarcinii sau în timpul nașterii (aceasta se numește transmisie verticală).

In Marea Britanie, au fost raportate două cazuri de posibilă transmisie verticală. În ambele cazuri, nu este clar dacă transmiterea a fost înainte sau imediat după naștere.

Un alt raport recent din China despre patru femei cu infecție cu coronavirus atunci când au născut nu a găsit nicio dovadă a infecției la nou-născuții. Opinia experților este că este puțin probabil ca bebelușul să fie expus în timpul sarcinii. Prin urmare, este, de asemenea, considerat puțin probabil că, dacă aveți virusul, acesta ar provoca probleme cu dezvoltarea bebelușilor și niciunul nu a fost observat în prezent.

Unii copii născuți din femei cu simptome de coronavirus în China s-au născut prematur. Nu este clar dacă coronavirusul a provocat o nastere prematura sau dacă a fost recomandat ca bebelusul să fi fost născut mai devreme pentru a proteja sănătatea mamei.

coronavirus sarcina

Coronavirus in sarcina: Ce se stie pana acum despre riscurile pentru sarcina si nou-nascuti de la gravide care au avut virusul

Coronavirusul si sarcina? Ceea ce se stie pana acum este ca femeile insarcinate nu par să aibă un risc mai mare sa aiba probleme majore cu COVID-19 iar virusul nu pare să treacă la fat, dar există încă multe despre care nu știm...

Iata ce se stie despre efectele infectarii cu coronavirus in timpul sarcinii, din cateva studii care s-au facut pana acum.

Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Coronavirusul este un agent patogen redutabil și trebuie tratat cu respectul si grija care i se cuvine.

Din ce in ce mai multe paciente gravide întreabă despre el, și mai concret despre metode de prevenție. Ceea ce trebuie sa știți este că acest virus este abia apărut și nu a fost timp sa fie studiat în totalitate, totuși vă vom expune ceea ce știm până acum. Aflam toate informatiile importante de la dr. Silviu Istoc, Medic primar Obstetrica-Ginecologie, Medicover. Află mai multe informații importante despre coronavirus și de ce purtarea măștilor este chiar contraindicată!

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020 
Raspunsul este oferit de dna Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII