Jumatate dintre femeile insarcinate care au coronavirus nasc prematur iar pana la 10% pot transmite virusul bebelusului

Jumatate dintre femeile insarcinate care au coronavirus nasc prematur iar pana la 10% pot transmite virusul bebelusului

Jumatate dintre femeile insarcinate care au coronavirus nasc prematur iar pana la 10% pot transmite virusul bebelusului

Jumătate dintre femeile însărcinate cu coronavirus nasc mai devreme - și până la 10% pot transmite infecția cu virusul Covid-19 la sugari.

veti citi
50% dintre femeile însărcinate care au coronavirus nasc bebelusul mai devreme si până la 10% pot transmite infecția la bebelusi
Coronavirus in sarcina: Ce se stie pana acum
Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute

50% dintre femeile însărcinate care au coronavirus nasc bebelusul mai devreme si până la 10% pot transmite infecția la bebelusi

Jumatate dintre femeile însărcinate care au coronavirus nasc prematur si până la 10% pot transmite infecția la sugari. Cercetătorii au studiat 33 de bebeluși născuți in Wuhan - de unde își are originea noua coronavirus - de la mame care aveau virusul în timp ce erau însărcinate.

Pe larg

Intr-un studiu facut, jumatate dintre femeile însărcinate care au coronavirus nasc prematur si până la 10% pot transmite infecția cu virus la bebelusi - au descoperit două studii mici. Aproape 10 la sută dintre bebeluși - trei dintre ei - au fost depistati cu virus  - inclusiv unul care a trebuie pus la terapie intensiva ventilat cu ventilație mecanică.

În cel de-al doilea studiu, analizând 32 de femei însărcinate din China și Hong Kong, cercetătorii au descoperit că 47 la sută și-au nascut bebelusul prematur.  La nivel mondial, există peste 463.000 de persoane infectate - inclusiv cel puțin 83.000 în SUA - și au murit 21.100 de persoane. Studiul a fost facut la la Spitalul de Copii din Wuhan, din China - de unde se crede că a apărut virusul.

Din cei 33 de bebeluși, trei - toți baieti, nascuti prin prin cezariană - au fost diagnosticați cu virusul Covid-19. Toți cei trei copii au avut pneumonie, o complicație majoră a COVID-19. Cu toate acestea, doar doi aveau febră, iar celălalt avea probleme de respirație și sindrom de detresă respiratorie.

***

Din cei trei bebelusi, primul s-a născut la termen - la 40 de săptămâni și a început să experimenteze letargie și febră în a doua zi dupa nastere. După o scanare toracică a prezentat semne de pneumonie, si apoi a fost testat pozitiv cu Covid-19. În ziua a șasea, însă, era negativ.

Al doilea bebelus, nascut la 40 de saptamani si 4 zile de sarcina, in mod similar a inceput sa experimenteze letargie, febra si varsaturi la scurt timp dupa ce s-a nascut. A fost  testat pozitiv în ziua 2 pentru COVID-19 și până în ziua 6, a fost negativ.

Al treilea sugar, născut prematur la 31 de săptămâni de sarcina a avut mai multe probleme de sănătate decât celelalti doi. El a necesitat ventilație mecanică și antibiotice după contractarea infectiei, o condiție care poate pune viața în pericol în care sistemul imunitar se atacă. Până în ziua a șaptea, el a fost testat negativ si declarat sanatos. 

Citeste si Sunt gravida in timp de pandemie de coronavirus - anxietate si situatii la care inca nu stiu ce voi face

Coronavirus in sarcina: Ce se stie pana acum despre riscurile pentru sarcina si nou-nascuti de la gravide care au avut virusul

Coronavirusul si sarcina? Ceea ce se stie pana acum este ca femeile insarcinate nu par să aibă un risc mai mare sa aiba probleme majore cu COVID-19 iar virusul nu pare să treacă la fat, dar există încă multe despre care nu știm...

Iata ce se stie despre efectele infectarii cu coronavirus in timpul sarcinii, din cateva studii care s-au facut pana acum.

Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Coronavirusul este un agent patogen redutabil și trebuie tratat cu respectul si grija care i se cuvine.

Din ce in ce mai multe paciente gravide întreabă despre el, și mai concret despre metode de prevenție. Ceea ce trebuie sa știți este că acest virus este abia apărut și nu a fost timp sa fie studiat în totalitate, totuși vă vom expune ceea ce știm până acum. Aflam toate informatiile importante de la dr. Silviu Istoc, Medic primar Obstetrica-Ginecologie, Medicover. Află mai multe informații importante despre coronavirus și de ce purtarea măștilor este chiar contraindicată!

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020
Surse informatii aici si aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII