Te rog să nu mă intrebi când voi face al doilea copil - confidențial

Te rog sa nu ma intrebi cand voi face al doilea copil - confidential

Te rog să nu mă intrebi când voi face al doilea copil - confidențial

Te rog sa nu ma intrebi cand voi face al doilea copil...Am avut o naștere traumatică, iar bebelușul s-a născut cu o leziune cerebrală 💙

Aceasta este povestea unei mame, o poveste despre emoție și luptă, în care întrebarea aparent simplă "Când faci copilul #2?" devine o provocare. Mamica care povesteste a trecut prin experiențe dureroase și încercări în călătoria sa spre maternitate. Întrebarea aparent nevinovată o face să-și aducă aminte de obstacolele și dificultățile prin care a trecut în timpul primei sarcini și nașteri. Fiecare întrebare readuce în mintea ei amintiri dureroase, dar și recunoștința pentru copilul #1, care este cea mai mare binecuvântare în viața ei.

Când faci copilul #2?

Dacă ești mamă de un copil, cu siguranță ai primit această întrebare la un moment dat: dar când îl faceți pe al doilea? Ba poate ai primit întrebarea asta de mai multe ori... cu diverse variații: Fați încă un copil, când îl faceți pe al doilea, când îi faceți un frațior... etc.

La prima vedere, întrebarea - pare inofensivă și de cele mai multe ori probabil că este. Înainte de a avea un copil, acest tip de întrebare nu îmi suna decât o curiozitate și de circumstanță de pus.

Acum însă, de când sunt mamă - întrebarea sună într-un mod complet diferit. Acum răspunsul este mai profund și mai complicat decât părea în trecut.
Mama din mine se luptă de fiecare dată când sunt întrebată acest lucru.

Se luptă să vină cu un răspuns. Se luptă să aleagă între a spune adevărul sau a da un răspuns fals. Se luptă să ia în considerare de ce este atât de greu răspunsul. Încerc să glumesc, să înțeleg de ce sunt cu adevărat jignită și îndurerată de această întrebare - și se luptă cu sentimentul că nu ar trebui să mă simt așa.

Adevărul este că de fiecare dată când această întrebare este pusă, în mintea mea este un film al amintirilor. Un film cu amintiri dureroase a tuturor provocărilor și luptelor care au venit împreună cu copilul #1.

Este un remember al perioadei grele când am încercat să fac copilul #1.

Cât de greu a fost să ocolim această întrebare prima dată, pentru că încercam cu disperare să păstrăm secretul tuturor până când am reușit să-i surprindem cu veștile incitante. Cât de mult ne-am dorit să țipăm de fiecare dată când am fost întrebați prima dată: „Încercăm, dar nu funcționează!”
Și totuși, suntem un cuplu norocos...

Ne considerăm norocoși. Chiar dacă ne-a luat peste un an să rămân însărcinată cu băiețelul nostru, călătoria noastră pare atât de simplă în comparație cu provocările mai dificile pe care atâtea femei care încearcă să conceapă se confruntă. Dar nu ne-a frânt inimile mai puțin în fiecare lună care a trecut cu un alt test negativ.

Este o amintire a faptului că, odată ce am fost însărcinată, m-am confruntat imediat cu dificultăți. A fost o sarcină cu risc ridicat de la început și a rămas așa timp de nouă luni înfricoșătoare. Am pus o față curajoasă în cea mai mare parte, dar a fost terifiant.

Călătoria mea prin sarcină a fost plină de medici și teste, iar mereu îmi era teamă de ceea ce ar putea urma. A meritat fiecare secundă terifiantă, dar patru ani mai târziu, este încă atât de greu să mă gândesc...

Este o reamintire că, odată ce cele nouă luni s-au terminat, am fost loviți de o altă provocare. Ajunsesem atât de departe, doar ca să ne confruntăm cu genul de muncă și de naștere despre care nimeni nu vă spune. Genul despre care crezi că există doar în filme. Momentul care te bântuie și te rănește de mult după spitalizarea ta de patru zile. Îmi amintesc fiecare dintre acele momente obsedante, ani mai târziu. Frica, haosul, toate acestea. De fiecare dată când sunt întrebată când vine copilul #2, mă readuce într-o clipă înapoi în acea sală de naștere.

Am avut o naștere traumatică, iar bebelușul s-a născut cu o leziune cerebrală

Este o amintire că planul meu perfect de sarcină a fost atât de departe de realitate. Că bebelușul meu a suferit o naștere traumatică, care a dus la o leziune cerebrală pentru care eram atât de nepregătită.

O reamintire că, deși nu ai ști niciodată că strălucitorul și frumosul copil de 4 ani care merge astăzi pe pământ este același copil care a venit pe lume fără să respire, ni s-a întâmplat totuși și a fost o luptă dificilă chiar din acel moment.

Este o reamintire că, deși sunt o mamă fericită, ultimii patru ani ne-au testat cu siguranță. Ne-au pus la încercare răbdarea, puterea și credința noastră. De asemenea, ne-a împins să fim versiuni mai bune ale noastre, împingându-ne constant la limitele noastre. Ne-am confruntat cu medici și diagnostice dificile, doar ca să ne întoarcem acasă și să ne prăbușim în spatele ușilor închise. Mi-a pus căsătoria la încercare în unele zile și a consolidat-o în altele.

Călătoria mea de sarcină și maternitate a fost un vârtej. A fost uneori neclară și atât de clară în alte momente. Dar este a mea și este unică. La fel ca orice altă mamă de acolo. Toți avem motivele noastre. Avem speranțele și temerile noastre – și totul este atât de, atât de personal. Nu vrem să vă jignim spunând asta cu voce tare, dar acesta este adevărul.

Copilul #1 este prezentul și ceea ce contează. Nu știm ce va aduce viitorul și asta nu este important.

Inima de mamă știe că nu vrei să faci rău când întrebi. Știu că există cele mai bune intenții în spatele acestei întrebări. Dar te rog să mă crezi - această întrebare este o întrebare dificilă pentru multe mămici. Așa că și pentru mine, pentru cele mai multe mămici, ceea ce contează este prezentul și energia pozitivă pe care o concentrăm pentru a crește un copil dorit - copilul #1 - iar întrebările despre copilul #2 nu fac decât să strivească magia și fericirea prezentului.

Fiecare mamă are propriul ei parcurs și propriile ei lupte. Nu putem ști cu certitudine ce viitor aduce. Putem doar aprecia și iubi copilul pe care îl avem în prezent. Ceea ce contează cu adevărat este că suntem aici pentru copilul nostru, că îi oferim iubirea și susținerea de care are nevoie.

Deci, când vine vorba de copilul #2, lasă-ne să navigăm prin propria noastră călătorie. Poate exista planuri și dorințe, dar nu știm cum se vor desfășura lucrurile. Suntem doar oameni, mame care încearcă să facă tot ce este mai bun pentru copiii noștri.

Așadar, te rog, în loc să întrebi când facem copilul #2, bucură-te de prezentul nostru și să ne susții în aventura noastră de a fi părinți. Ceea ce contează cu adevărat este că suntem aici unii pentru alții și că ne sprijinim reciproc în călătoria noastră ca familie.

Publicat pe forumul Desprecopii - autor Aliodor0923

toate drepturile rezervate Desprecopii.com 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII