Ai un bebe? Iată de ce trebuie să spui NU premergătorului ⚠️

Ai un bebe? Iata de ce trebuie sa spui NU premergatorului

Ai un bebe? Iată de ce trebuie să spui NU premergătorului ⚠️

În unele țări, vânzarea premergătoarelor pentru copii este interzisă. În alte țări avansate, medicii pediatri avertizează părinții că premergătoarele sunt periculoase și complet inutile pentru bebeluși.

De ce? Pentru că premergătoarele sunt periculoase.
Potrivit unui studiu apărut în revista Pediatrics, între 1990 și 2014, peste 230.000 de copii cu vârsta mai mică de 15 luni au fost tratați în serviciile de urgență din SUA pentru accidente cauzate de premergătoare. Majoritatea rănilor se întâmplă atunci când copiii cad pe scări, de obicei rănindu-și capul sau gâtul, uneori grav.

Pe lângă riscul de accidente, premergătoarele nu susțin dezvoltarea motorie a bebelușilor.
Dimpotrivă, ele pot împiedica dezvoltarea naturală a abilităților de mers, deoarece nu încurajează postura corectă și folosirea adecvată a mușchilor necesari pentru mers. Utilizarea premergătoarelor poate duce la întârzieri în atingerea etapelor importante ale dezvoltării motorii, cum ar fi târâtul și mersul independent.

- vei citi:
De ce sunt premergătoarele periculoase?
De ce ar folosi părinții un premergător?
Premergatoarele si dezvoltarea copilului: ce trebuie sa stie parintii

De ce sunt premergătoarele periculoase?

Nu doar scările pot fi o problemă. Copiii care folosesc un premergător pot să se prindă cu degetele, să tragă lucrurile sau să apuce lucruri periculoase (cum ar fi obiecte ascuțite sau lichide fierbinți), care altfel nu ar fi la îndemâna lor. Copiii pot cădea din premergător și se pot răni - mai ales dacă vorbim de scari sau o piscină. Au existat, de asemenea, accidente din cauza jucăriilor atașate premergătorului.

În Canada, vânzarea premergătoarelor pentru copii este interzisă. Academia Americană de Pediatrie (AAP) ar dori ca același lucru să fie valabil și în SUA. In multe alte tari avansate medicii pediatri atentioneaza parintii ca premergatoarele sunt periculoase si complet inutile pentru bebelusi.

Intre 1990 și 2018, accidentele cu premergatoare au scăzut cu 84,5%, pe măsură ce au fost instituite standarde de siguranță. În 2010 in SUA au intrat în vigoare standardele obligatorii de siguranță. Printre altele, standardele includ măsuri pentru a împiedica copiii să cadă pe scări sau să se învârtă și să se asigure că bebelușii din interiorul premergătorului sunt bine susținuți și nu se pot bloca. Regulile necesită, de asemenea, o frână, pentru a păstra mersul mai staționar și au anumite standarde pentru roțile în sine, pentru a menține mersul în siguranță. Chiar și în 2019 au fost 2.000 de copii la urgență pentru accidente cauzate de premergătoare.

In plus,  premergătoarele nu susțin dezvoltarea motorie a bebelușilor

Pe lângă riscul de accidente, premergătoarele nu susțin dezvoltarea motorie a bebelușilor. Dimpotrivă, ele pot împiedica dezvoltarea naturală a abilităților de mers, deoarece nu încurajează postura corectă și folosirea adecvată a mușchilor necesari pentru mers. Utilizarea premergătoarelor poate duce la întârzieri în atingerea etapelor importante ale dezvoltării motorii, cum ar fi târâtul și mersul independent.

De ce ar folosi părinții un premergător?

Unii părinți îl cumpără deoarece consideră că ajută bebelușul să învețe să meargă mai repede. Cu toate acestea, se produce exact contrariul: utilizarea unui premergător poate întârzia mersul independent.

Acest lucru se datorează faptului că a învăța să mergi nu înseamnă atât de mult să înveți să-ți folosești picioarele. Este vorba mai mult despre a învăța menținerea echilibrului și de a face pași fără sprijin. Când bebelușii sunt plasați în premergător, ei nu învață nimic.

Citeste Dezvoltarea motorie a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur

Celălalt motiv este că bebelușilor le place. Acest lucru este absolut adevărat. Începând cu aproximativ 6 luni, bebelușii adoră să stea drepți - și adoră să fie mobili, astfel încât să poată explora și să se afle în mijlocul acțiunii.

Cu toate acestea, există alte modalități mai sigure de a pune bebelușii în poziție verticală, cum ar fi în scaunele speciale staționare. În ceea ce privește mobilitatea, adevărul inconvenient este că nu numai copiii trebuie să învețe mobilitatea pe cont propriu, ci au nevoie de o supraveghere constantă. Premergătoarele pot oferi un sentiment fals de securitate și să ne facă să credem că nu trebuie să fim mereu cu ochii pe copil.

Așa că, spune NU premergătoarelor. Nu merită riscul!

Premergatoarele si dezvoltarea copilului: ce trebuie sa stie parintii

Premergatorul este un obiect pe care parintii de bebelusi se grabesc sa il cumpere pentru a ajuta (spun ei) ... mersul bebelusului.

Curiosi si plini de energie, bebelusii sunt nerabdatori sa exploreze imprejurimile. Ce poate fi mai minunat decat descoperirea pe cont propriu a mobilitatii? Entuziasti, ne gandim sa ii ajutam cu un premergator. Mai departe...

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
sursa> Academia Americana de Pediatrie, 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII