Simptome de sarcina care anunta ca in burtica ta este un baietel

Simptome de sarcina care anunta ca in burtica ta este un baietel

Simptome de sarcina care anunta ca in burtica ta este un baietel

Daca esti insarcinata, prima mare curiozitate amestecata cu dragoste este raspunsul la intrebarea - e baietel sau fetita?

Bininteinteles, această curiozitate, de-a lungul generațiilor, a dat naștere mai multor presupuneri, povești și mituri despre prezicerea sexului unui copil. Deși aceste metode pot fi distractive, ele nu pot fi luate în serios, deoarece nu sunt dovedite științific.

Iata o dezbatere prietenoasa despre aceste mituri si asa numite semne și simptome ca ai un bebe baietel in burtita ta.

- vei citi:
Ce determină sexul unui copil?
Semne că ai un băiat - Mituri Vs. Fapte
Teste medicale care pot indica sexul bebelușului în timpul sarcinii
Moduri distractive de a prezice că ai un băiat

Ce determină sexul unui copil?

Sexul bebelușului este determinat de transmiterea codurilor genetice. Un embrion primește 23 de cromozomi de la fiecare părinte, unde o pereche este formată din cromozomii sexuali care determină sexul copilului. Dacă copilul are doi cromozomi X, este fată, iar dacă are un cromozom X și unul Y, este băiat.

Semne că ai un băiat - Mituri Vs. Fapte

Aici, enumerăm unele dintre simptomele sau semnele comune pe care oamenii le consideră semne că astepți un băiat.

1. Greața de dimineață

Mit: Dacă nu suferi de greața de dimineață, este un semn că ai un băiețel.

Fapt: Greața de dimineață este un simptom comun al sarcinii care afectează între 70% și 80% dintre gravide. Este în mare parte limitată la primul trimestru, dar unele femei o pot experimenta până la naștere. Se crede că schimbările hormonale o provoacă și nu sexul copilului.

2. Frecvența cardiacă

Mit: Dacă observi că ritmul cardiac al copilului rămâne sub 140 de bătăi pe minut, ar putea indica faptul că ai băiat.

Fapt: este o afirmație înșelătoare, fără cercetări care să o susțină. Un studiu intitulat Diferențele legate de sex în frecvența cardiacă fetală în timpul primului trimestru declanșează mitul spunând că nu există o diferență semnificativă între frecvențele cardiace ale băiatului și fetei din primul trimestru.

Indiferent de sex, ritmul cardiac normal fetal este de 120 până la 160 bpm.

3. Starea pielii și a părului mamei

Mit: pielea ta imaculată atunci când ai un băiat, în timp ce o fetiță "fură" frumusețea mamei, deteriorându-i pielea. Mama va avea, de asemenea, părul mai lung și lucios, în cazul în care poartă un băiat.

Fapt: Nu există studii care să susțină aceste afirmații. Modificările pielii și părului în timpul sarcinii se datorează modificărilor nivelului hormonal. Modificările hormonale pot avea ca rezultat pielea imaculată și părul lucios, sau acnee și căderea părului, indiferent de sexul copilului.

4. Pofte alimentare

Mit: Dacă poftești alimente acre sau sărate, ai mai multe șanse să ai un băiat.

Fapt: Nu există dovezi științifice care să susțină această afirmație. Poftele s-ar putea datora modificărilor hormonale, deficiențelor nutriționale, substanțelor active farmacologic (prezente în alimente specifice), factorilor culturali și psihosociali. Cu toate acestea, nu există suficiente cercetări pentru a susține aceste ipoteze.

5. Poziționarea burticii

Mit: burtica joasă este unul dintre semnele care indică un băiat.

Fapt: Modul în care ai burtica nu indică sexul copilului. Un studiu de cercetare publicat în revista „Birth” afirmă că nici acesta, nici celelalte modalități de a prezice sexul unui bebeluș nu au fost corecte. Modificările posturale ale unei femei însărcinate pot fi legate de mărimea copilului și de forma uterului.

6. Schimbările de spirit

Mit: Nu ești predispusă la schimbări de dispoziție dacă ai un băiat, dar vei fi dacă ești însărcinată cu o fată.

Fapt: schimbările de dispoziție în timpul sarcinii se datorează modificărilor hormonale și nu sexului copilului.

7. Culoarea urinei

Mit: culoarea urinei se schimbă în timpul sarcinii și, dacă pare întunecată, indică faptul că porți un băiețel.

Fapt: Schimbările culorii urinii sunt frecvente în timpul sarcinii. Urina întunecată ar putea fi un semn al deshidratării, care s-ar putea întâmpla din cauza grețurilor și vărsăturilor. Culoarea urinei se poate schimba și din cauza alimentelor, medicamentelor și suplimentelor, dar nu are legătură cu predicția sexului.

8. Mărimea sânilor

Mit: Când ai un băiat, sânul drept este mai mare decât cel stâng.

Fapt: modificările hormonale în timpul sarcinii îmbunătățesc fluxul de sânge și provoacă modificări ale țesutului mamar. Sânii tind să se mărească pe măsură ce se pregătesc pentru alimentarea cu lapte matern. Cu toate acestea, nu există dovezi privind modificarea sânilor legată de sexul copilului.

9. Picioarele reci

Mit: Dacă ai picioare friguroase, este un indiciu că porți un băiețel.

Fapt: picioarele reci în timpul sarcinii ar putea fi cauza circulației slabe a sângelui, diabet sau vreme extrem de rece. Consultă medicul pentru diagnosticare și îngrijire.

10. Creșterea în greutate

Mit: Când porți un băiețel, kilogramele în plus sunt vizibile mai ales la stomac, dar atunci când porți o fată, greutatea este distribuită pe tot corpul, inclusiv pe față.

Fapt: Majoritatea femeilor însărcinate cresc în greutate pe parcursul sarcinii și o creștere considerabilă în greutate este o parte esențială a unei sarcini sănătoase, dar nu este determinată de sexul copilului.

Teste medicale care pot indica sexul bebelușului în timpul sarcinii

Unele dintre procedurile medicale standard care pot fi utilizate pentru a determina sexul copilului tău nenăscut:

1. Ecografia

Este un mod non-invaziv de a determina sexul copilului și se face de obicei între săptămânile 18 și 22. Ecografia poate să nu detecteze întotdeauna sexul dacă poziția copilului nu este ideală sau dacă sarcina nu a progresat. În aceste cazuri, este posibil să fii nevoită să repeți ecografia.

2. Teste de sânge

O nouă cercetare realizată de Diana W. Bianchi și colegii săi, publicată în revista The Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), relevă că efectuarea unui test de sânge în jurul săptămânilor 6-10 poate contribui la detectarea sexului copilului.

Sângele mamei poartă urme de ADN fetal, ceea ce determină secvența Y-cromozomială care ar putea dezvălui sexul copilului. Aceste teste nu sunt de obicei efectuate decât dacă ai peste 35 de ani și ai nevoie de investigații genetice.

3. Testare genetică

Există teste invazive care permit determinarea definitivă a sexului. Acestea includ amniocenteza și prelevarea de viloze corionice (CVS).

Amniocenteza se efectuează după a 15-a săptămână de sarcină, în timp ce CVS după a 11-a săptămână. Ambele prezintă un risc scăzut de avort și, prin urmare, ar putea fi luate în considerare pentru cuplurile mai în vârstă și cele cu antecedente de tulburări genetice.

Moduri distractive de a prezice că ai un băiat

Dacă vrei ca sexul bebelușului să fie o surpriză, dar totuși să te distrezi ghicind dacă este băiat sau fată, avem câteva idei:

1. Rotirea unui inel

Leagă un inel folosind un fir și atârnă-l peste burtică.
Dacă inelul se rotește într-o mișcare circulară deasupra burticii, atunci este un semn că ai o fetiță.

2. Deblocarea misterului

Partenerul sau un prieten poate încerca asta. Va pune o cheie în fața ta și trebuie să o ridici.
Dacă apuci capătul rotund, vei avea o fată și dacă alegi capătul îngust, este un băiat.

3. Calendarul chinezesc

O diagramă de naștere din China determină sexul copilului monitorizând vârsta și luna concepției. Această metodă subliniază vârsta și anul concepției. Iata aici harta conceptiei la chinezi

Metodele de predicție a sexului sunt destinate doar distracției și nu înlocuiesc examenele medicale. Noi credem în egalitatea de gen; nu susținem și nu încurajăm determinarea sexului.

Ai observat vreunul dintre aceste semne când erai gravidă cu baietelul tau? Cât de precise erau? Povestește-ne despre experiențele tale în secțiunea de comentarii de mai jos. 

Va fi fetita sau baietel? Iata de ce indiciile se afla in familia tatalui

E băiat sau o fetită? Aceasta este prima întrebare pe care medicii o aud în timpul ecografiilor.Cercetările din istoriile familiei care datează din anii 1600 au arătat că raportul dintre băieți și fete a urmat adesea genetica părții tatălui.
Iată ce indicii se află in familia tatălui despre sexul viitorului copil și ce rol are genetica în viața copilului.

► Citeste si Simptome de sarcina care anunta ca in burtica ta este o fetita

Despre sexul bebelusului din burtica mai poti citi

Prezicerea genului bebelusului prin citirea chipului parintilor

Cum putem influenta sexul viitorului bebelus?

10 motive pentru care trebuie sa fii fericita daca astepti un baietel

23 de mituri si legende chinezesti pentru prezicerea genului copilului din burtica mamei

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

 autor:  Desprecopii  -  toate drepturile rezervate - © 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII