23 de mituri și legende chinezești pentru prezicerea genului copilului din burtica mamei

23 de mituri si legende chinezesti pentru prezicerea genului copilului din burtica mamei

23 de mituri și legende chinezești pentru prezicerea genului copilului din burtica mamei

Ai vrea să știi cât mai curand genul (sexul) bebelușului din burtica ta?

În China există 23 de poveşti vechi despre prezicerea genului copilului ce au fost folosite de generaţii întregi. Aceste moduri sunt foarte uşor de realizat acasă. Majoritatea metodelor implică numai observarea schimbărilor fizice şi faciale ale mamei, în loc să se folosească de ajutorul metodelor tehnologice. Unele dintre modalităţi sunt foarte precise şi s-au dovedit a fi chiar ştiinţifice. Acum, să verificăm simptomele sarcinii care indică dacă porţi un băieţel sau o fetiţă.

- veti citi:
Ce este in burtica, fetita sau baiat?
Legende despre sexul bebelusului din burtica - varianta chineza
23 de mituri si legende chinezesti pentru prezicerea genului copilului din burtica mamei
Aflarea sexului bebelusului din burtica
Calculatorul sexului bebelusului
Alte superstitii despre sarcina
Sarcina si 11 mituri si realitati pe care trebuie sa le stii

Ce este in burtica, fetita sau baiat?

Cand o  femeie este insarcinata si urmeaza sa fie mamica, una dintre cele mai populare activitati este de auzi o gama larga de preziceri despre ce se afla in burtica sa: un baietel sau o fetita...Dupa cum stim, exista o gama larga de cunoscatoare despre orice, inclusiv despre sarcina - ce transmit mai departe tot felul de legende si basme ... din batrani. Gura babelor este asadar libera :)

Legende despre sexul bebelusului din burtica - varianta chineza

Adevarul ca mai demult, in lipsa aparatelor medicale actuale care fac ecografie si determina foarte corect sexul bebelusului, legendele urbane despre sexul bebelusului din burtica erau la mare pret. Oricum, pana la examentul ecografic care iti va spune sexul bebelusului din burtica, te poti distra cu aceste legende despre prezicerea sexului fatului din burtica. Citeste la cate saptamani poti vedea la ecograf sexul bebelusului aici.

În China există câteva poveşti si mituri vechi despre prezicerea genului copilului ce au fost folosite de generaţii întregi.  Majoritatea metodelor implică numai observarea schimbărilor fizice şi faciale ale mamei, în loc să se folosească de ajutorul metodelor tehnologice. Unele dintre modalităţi sunt foarte precise şi s-au dovedit a fi chiar ştiinţifice. Acum, să verificăm simptomele sarcinii care indică dacă porţi un băieţel sau o fetiţă - deci ce spun babele din China :)

Mai intai, puteti desigur incepe cu deja celebrul Calendar Chinezec care prezice varsta bebelusului in functie de varsta mamei la conceptie.

23 de mituri si legende chinezesti pentru prezicerea genului copilului din burtica mamei

sexul bebelusului in sarcina

Forma burticii

Se spune că femeile care în timpul sarcinii au burta mai ascuţită, ar purta un băieţel, iar cele cu burta rotundă ar avea o fetiţă, în majoritatea cazurilor. În plus, dacă burta pare a fi mică, indică un băiat. În capătul opus, un pântec mare indică o fetiţă.

Aspectul şi flexibilitatea întregului corp

Dacă viitoarea mămică  nu arată de la spate ca o femeie însărcinată, adică dacă fără a lua în considerare burta, alte părţi ale corpului nu s-au îngrăşat, indică un băiat. Acest tip de mamă se poate mişca, de obicei, cu rapiditate şi uşurinţă. De partea cealaltă, dacă ea pare a fi stângace în acelaşi timp în care, de la spate, poate fi văzut clar că este însărcinată (acest lucru înseamnă că ea s-a îngrăşat în mod egal peste tot), ar putea avea o fetiţă.

Aspectul fizic

Dacă femeia însărcinată se crede a fi mult mai drăguţă decât înainte de a rămâne gravidă, ea ar putea avea un băiat. Pe de altă parte, dacă nu este la fel de frumoasă ca înainte, ar putea naşte o fată. Pentru ca, spun babele din China, ii da frumusetea fetei.

Piela

În ceea ce priveşte pielea, dacă devine mai întunecată decât înainte, indică un băieţel. Nu vezi nici o schimbare? Ai putea avea o fată.

Picioarele

Dacă mama nu vede nici o modificare a picioarelor, ar putea avea un băieţel. Dacă suferă de edem pedal, acest lucru indică o fetiţă.

Axile

Dacă mama descoperă că axilele sale devin mai întunecate decât înainte, va avea o fetiţă. Dacă nu, un băieţel. 

Nasul

Dacă nasul devine mai mare decât înainte, indică un băiat în pântec. Nu poţi vedea nici o schimbare? Ai putea avea o fată. 

Ombilicul

Odată ce mama îşi vede ombilicul proeminent în timpul sarcinii, înseamnă că va naşte un băiat. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că aşteaptă o fată. 

Dezvoltarea sânilor

Potrivit cercetării, o femeie însărcinată care observă că sânii i se dezvoltă dramatic este foarte probabil să aibă o fată. În caz contrar, dacă nu există nici o schimbare evidentă, indică un băiat. 

O întindere deasupra buricului

De obicei există o linie atât deasupra cât şi sub buric. Dacă linia este dreaptă şi lungă şi se întinde până la mijlocul sânilor, ai putea avea un băieţel. Dacă este o simplă linie, nedreaptă, indică o fată.  În plus, dacă linia este situată la stânga buricului, ai putea avea un băiat. În dreapta, o fată. 

Alimentatia in sarcina

În China există o teorie foarte populară conform căreia dacă unei femei însărcinate îi place să mănânce alimente acide atunci când este însărcinată, va da naştere unui băiat, pe când înclinaţia spre alimente piperate indică o fată. Totuşi, acest lucru nu este ştiinţific. E doar pentru distracţie. Poti citi si Alimentatia si sexul viitorului bebelus

Răul de dimineaţă

Dacă viitoarea mămică nu suferă foarte tare de greţurile de dimineaţă, va avea un băiat. Dacă acestea îi dau mări bătăi de cap, indică o fată. 

Pulsul încheieturii mâinii

Atinge pulsul încheieturii femeii însărcinate. Dacă pulsul încheieturii de la mâna stângă este găsit a fi mai puternic decât cel de la mâna dreaptă, copilul va fi băiat. Odată ce pulsul mâinii drepte este mai puternic, indică un copil de sex feminin. 

Poziţia copilului

În cazul în care copilul este situat în partea de jos a burţii, indică un băiat. În timp ce, dacă bebeluşul este poziţionat în partea superioară a pântecelui, ai putea avea o fetiţă.

De asemenea, dacă atunci când este expus scanării cu ultrasunete, fătul se întoarce cu faţa spre exterior, aceasta este o indicaţie că este băiat. Dacă fătul se întoarce cu faţa către mamă, pare a fi fată. 

Mişcarea fătului

Dacă fătul loveşte în pântecul mamei la numai 16 săptămâni de când a rămas însărcinată, iar mama simte ca şi cum ar fi mângâiată şi apoi lovită, indică prezenţa unui băiat. Dacă mişcarea fătului este simţită foarte târziu, iar mama simte că fătul se roteşte în uter atunci când loveşte, cel mai probabil este o fată. 

Inima fatului

Atunci când se efectuează monitorizarea inimii fătului, dacă descoperi că inima acestuia este situată pe partea ta stângă, indică un băiat, iar localizarea inimii pe partea dreaptă, o fată.

În plus dacă ritmul cardiac al copilului este mai mic de 140 de bătăi pe minut, ai putea avea un băieţel. Dacă este mult mai rapid, ajungând la 150 sau chiar mai mult, ai putea naşte o fetiţă. S-a dovedit că precizia acestei modalităţi de a afla sexul copilului poate ajunge la 90%. 

Harnicia sau lenea

Dacă femeia însărcinată este mult mai sârguincioasă decât înainte, aştepţi un băieţel. În timp ce, dacă devii mai leneşă, ai putea avea o fetiţă. 

Testul de urină

Dacă testul de urină este alcalin la o femeie însărcinată, ea ar putea avea un băiat. Dacă se dovedeşte a fi acid, indică o fată.

Sacul fetal

Obţine datele referitoare la sacul fetal, care este verificat la aproximativ 50 de zile de la începutul sarcinii, dacă forma sacului este considerată a fi lungă, şi nu rotundă, indică un băiat. Forma rotundă indică o fată. 

Localizarea placentei

Localizarea placentei pe peretele uterin anterior, adică pe partea burţii, indică de obicei o fetiţă. Dacă placenta se află pe partea ta din spate, indică un băiat. Şi aceasta modalitate este dovedită ca beneficiind de o mare acurateţe. 

Timpul naşterii copilului

În cele mai multe cazuri, mamele al căror bebeluş este născut cu câteva zile înainte de data stabilită, au de obicei un băiat. Dacă nasc mai târziu decât ar trebui, au o fetiţă. 

Vezi cu ce picior faci primul pas

Atunci când te ridici şi începi să mergi, observi cu ce picior faci primul pas? Dacă este cel stâng, ai mai multe şanse să ai un băiat. Cel drept indică o dată. 

Lasă un copil de 3 ani să prezică sexul copilului

În China, se spune că un copil în vârstă de trei ani ar putea prezice corect dacă o femeie însărcinată poartă în pântec un băiat sau o fetiţă. Aşa că, doar lasă un copil de trei ani să-ţi vadă burta şi întreabă-l dacă ai băiat sau fată.

Aflarea sexului bebelusului din burtica

Aflarea sexului copilului din burtica este una dintre marile curiozitati de ne-evitat, ale unui cuplu "insarcinat". Studiile recente sugereaza ca intre 50% si 70% dintre cuplurile care asteapta un copil vor sa stie sexul copilului inainte de nastere.

In Romania mai sunt cupluri care folosesc doar sfaturile batranelor si miturile despre sexul copilului, dar tot mai multe cupluri urmeaza proceduri stiintifice, efectuate de medici. Orice ati decide dumneavoastra, alocati-va timp pentru a afla mai multe despre diferite proceduri care pot fi folosite pentru a afla sexul copilului pe care il veti aduce pe lume. Iata cum puteti sti din timp - ce sex are viitorul copilas.

Calculatorul sexului bebelusului

In functie de ce varsta concepi copilul, poti afla ce sex are viitorul tau bebelus. Vezi aici celebrul Calculator al Sexului Bebelusului.

Alte superstitii despre sarcina

10 superstitii despre sarcina sau ce mai spun babele despre sarcina

Sarcina si superstitiile: intre comic si ridicol 

Sarcina si 11 mituri si realitati pe care trebuie sa le stii

Imediat ce vei anunta ca esti insarcinata, aproape toti cei din jurul tau se vor transforma in  atotstiutori si se vor grabi sa-ti dea sfaturi despre ceea ce trebuie sa faci sau nu, pe perioada sarcinii. Desigur, unele sfaturi iti vor fi de un real folos; un lucru este insa cert: multe din informatiile si sfaturile de care vei avea parte in aceasta perioada sunt mituri sau jumatati de adevaruri.

Inainte de toate, hai sa trecem impreuna in revista lista de sfaturi de care nu ai sa mai scapi de acum in colo. Mama, soacra, colegele, vecinele, necunoscutele false de pe Facebook, toate te vor asalta cu tot felul de povete si sfaturi ... Ca sa nu te sperii insa, hai sa le trecem in revista pe cele care, in urma cercetarilor, s-au dovedit a fi nefondate. Iata, Desprecopii.com va trece in revista citeva din aceste mituri si realitati despre sarcina. 


Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor:  Desprecopii  -  toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII