Sunt aceste simptome de inflamatie ale copiilor legate de infectarea cu Covid-19?

Sunt aceste simptome de inflamatie ale copiilor legate de infectarea cu Covid-19?

Sunt aceste simptome de inflamatie ale copiilor legate de infectarea cu Covid-19?

Sunt aceste simptome de inflamatie ale copiilor legate de infectarea cu Covid-19?

Medicii din Marea Britanie investighează o „chestiune de urgență” după ce au fost raportate mai multe cazuri ciudate de inflamatie ale copiilor - eventual legate de coronavirus. Simptomele par legate de COVID-19, dar unii copii au testul negativ. Simptomele nu par să fie o boală separată si mai degraba un posibil simptom de inflamatie.

Medicii din Marea Britanie au inceput sa investigheze rapoartele referitoare la un sindrom inflamator legat de coronavirus la copii, ca fiind „de urgență”.

Ieri, medicii britanici au emis o alertă cu privire la o creștere accentuată a bebelusilor sugari fiind internați la terapie intensivă cu o boală asemănătoare cu boala Kawasaki. Medicii britanici cred ca acest simptome sa fie legat de de focarul Covid-19.

Ministrul sanatatii, Matt Hancock, a declarat că este „foarte îngrijorat” de aceste simptome ale copiilor -  care sunt printre cei mai puțin vulnerabili la efectele coronavirusului. Într-o alertă trimisă medicilor de familie, șefii de sănătate de din ministerul sanatatii din UK au declarat: „Există îngrijorator că un sindrom inflamator legat de [COVID-19] apare la copiii din Marea Britanie.

„În ultimele trei săptămâni, a existat o creștere aparentă a numărului de copii de toate vârstele care se prezintă cu o stare inflamatorie multi-sistem care necesită terapie intensivă în toată Londra și, de asemenea, în alte regiuni ale Regatului Unit”. „Am devenit conștienți în ultimele zile despre rapoarte despre boli grave la copii, care ar putea fi o boală asemănătoare cu boala Kawasaki.

Copiii - nu sunt afectați grav de COVID-19

Pana acum - se stie ca acest segment, copiii - nu sunt afectați grav de COVID-19 - foarte puțini tineri au murit în întreaga lume de când pandemia a început în decembrie. Rezistența lor aparentă la boală i-a declanșat pe medicii de săptămâni, deoarece sunt adesea „super-răspânditori” ai bolilor virale, precum gripa.

Copiii care au acest sindrom suferă adesea de dureri de stomac, inflamații cardiace și „simptome gastro-intestinale” - care ar putea include vărsături și diaree.

Citeste Diareea la bebeluș: cauze și ce e de făcut

Prof Whitty a adăugat: „Aceasta este o situație foarte rară, dar cred că este complet plauzibil că acest lucru este cauzat de acest virus, cel puțin în unele cazuri.

„Pentru că știm că la adulții care, desigur, au mult mai multe boli decât copiii, problemele mari sunt cauzate de un proces inflamator și acest lucru pare mai degrabă ca un proces inflamator, unul destul de diferit.

'Prin urmare, având în vedere că avem o nouă prezentare a acesteia la un moment dat cu o nouă boală, posibilitatea - nu este definită, trebuie să căutăm și alte cauze - dar posibilitatea de a exista o legătură este cu siguranță plauzibil.'

Potrivit alertei, care a fost inițial împărtășită cu medicii de familie din nordul Londrei, copiii afectați prezintă semne similare cu sindromul de șoc toxic (TSS), o boală severă asociată cu infecții și au markeri de sânge în conformitate cu Covid-19 sever la copii.

Medicii au comparat complicația misterioasă cu sindromul de șoc toxic și boala Kawasaki care, combinate, cauzează umflarea internă dăunătoare, febră și respirație - toate semnele marcante ale COVID-19.

Dar unii dintre copiii care au nevoie de terapie intensivă s-au testat negativ pentru coronavirus, complicând în continuare diagnosticul și ridicând întrebări că un alt agent patogen ar putea fi în spatele afecțiunii.

Funcționarii nu au încă să ofere nicio claritate în ceea ce privește simptomele, în ciuda motivelor oferite de pediatri de a picta o imagine mai clară, astfel încât să le poată privi.

Nu este clar câți copii au avut acest sindromul inflamator și nici dacă au murit cu acesta. De asemenea, nu este clar ce varsta au copiii - insa vom afla mai multe stiri in zilele care urmeaza.

Citeste in continuare Cele trei semne de avertizare ca este posibil sa ai coronavirus inainte ca simptomele sa se dezvolte complet

Despre cum distrugem virusurile din apropierea noastra, mai poti citi

Cum spalam hainele pentru a fi siguri ca distrugem bacteriile si virusurile?

5 lucruri pe catre trebuie sa le dezinfectezi pentru a impiedica răspandirea virusului

Cat timp traieste coronavirusul COVID-19 pe haine? Iata ce trebuie sa stii

Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

Coronavirusul poate supravietui zile întregi pe plastic si inox

Telefonul nostru poate fi o ruta de infectare cu coronavirus - iata cum il poti dezinfecta

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
sursa informatie Children falling critically ill with new 'coronavirus-related syndrome' as NHS issues alert

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII