Nu am facut sex de când bebelusul s-a născut, acum un an - iar sotul meu mă amenință cu divortul

Nu am facut sex de cand bebelusul s-a nascut, acum un an - iar sotul meu ma ameninta cu divortul

Nu am facut sex de când bebelusul s-a născut, acum un an - iar sotul meu mă amenință cu divortul

Nu am avut relații sexuale de când bebelușul s-a născut, acum un an, iar soțul meu amenință cu divorțul...

Am născut un băiețel acum 12 luni, iar nașterea și travaliul au fost lungi și dificile. De atunci, simt că sunt prea traumatizată pentru a avea relații sexuale. Soțul meu a fost foarte susținător în primele luni, gătind și schimbând scutecele copilului. Dar după patru luni, a vrut să facem dragoste și s-a supărat când i-am spus că nu mă simt pregătită.

Acum, în curând, se împlinește un an și soțul meu a spus că dacă continuăm în acest fel, el nu este sigur că îmi poate rămâne fidel și chiar se gândește la divorț... dar nici cu această amenințare... tot nu simt că pot face sex. Îl iubesc și nu vreau să-mi stric căsnicia, dar nu simt încă că mi-am revenit. Ce să fac? - iată sfatul psihologului

veti citi
Nu am facut sex de cand bebelusul s-a nascut - acum un an
Exista multe femei care trec prin aceste probleme
Dupa o nastere traumatizanta, o femeie are nevoie de vindecare fizica dar si mentala - sfatul psihologului
Cand se poate relua viata sexuala dupa nasterea bebelusului?
Sexul dupa nastere: ce anume se schimba

Nu am facut sex de cand bebelusul s-a nascut - acum un an ...

Am nascut un baietel acum 12 luni iar nasterea, travaliul - a fost lung si greu. De atunci, simt ca sunt prea traumatizata pentru relatii sexuale. Soțul meu a fost foarte susținător în primele luni, gătind și schimbând scutecele copilului. Dar după patru luni, a vrut să facem dragoste si s-a supărat când am spus ca nu ma simt pregatita.

A făcut avansuri de mai multe ori, dar totuși mă simt prea obosita mental si fara nici un chef de a face sex. Acum in curand se implineste un an si soțul meu a spus dacă continuăm în acest fel, el nu este sigur că imi poate ramane fidel si chiar se gandeste la divort ... dar nici cu aceasta amenintare... tot nu simt ca pot face sex. Îl iubesc și nu vreau să-mi stric căsnicia, dar nu simt încă că mi-am revenit. Ce sa fac?

Exista multe femei care trec prin aceste probleme

Iată ceva despre care se vorbeste mult prea rar. Există multe femei, la inceputul meseriei de mama - care se vor recunoaste in randurile de mai sus ... Alte mamici si-au reluat viata sexuala la cateva saptamani dupa nasterea bebelusului iar trauma unei nasteri dureroase a ramas doar o amintire.

De asemenea, sunt multi tatici care au avut sentimente de gelozie cand un bebe mic a luat toata dragostea, atentia si caldura de la femeia pe care o iubesc...

Un tatic spunea pe forumul Desprecopii  „Cred ca am fost egoist cand la cateva saptamani dupa ce s-a nascut fetita noastra i-am spus ca daca nu facem sex, casnicia noastra se poate considera naruie.... "
Dar, spune el - cand ești mai tânăr și condus de testosteron, o jumătate de an fara sex pare o eternitate. In acest timp, mamicile traiesc intr-o bula de maternitate unde timpul pare să stea nemișcat și sunt scandalizate dacă cineva încearcă să le scoata de acolo.

Dupa o nastere traumatizanta, o femeie are nevoie de vindecare fizica dar si mentala - sfatul psihologului

Dupa o experienta dificila sau traumatizanta la nastere, o femeie nu are nevoie de timp numai pentru a se vindeca de rani ci si pentru a-si vindeca ranile emotionale.

Citeste Fara sex te rog, sunt o mamica stresata si obosita

Faptul că utilizezi cuvântul „traumatizata” sugerează riscul unei depresii postnatale. Poate suferi de o depresie postnatală nediagnosticată, ceea ce ar e foarte probabil să reducă libidoul. Dar chiar daca e vorba despre o depresia postnatală sau nu, unele femei se refac mai greu dupa nastere - decât altele.

Cand se poate relua viata sexuala dupa nasterea bebelusului?

Nu există un interval de timp „corect” pe care să-l aștepți înainte de a relua actul sexual. Exista femei care au făcut sex în câteva săptămâni de la naștere; altele au așteptat cinci luni; și altele care au avut nevoie de aproape de un an pentru a-și relua viata sexuala.

Citeste Sexul dupa nastere: 7 motive pentru care sexul doare

Eu nu as sugera sa va întoarceți în pat înainte de a fi gata. Nu poți face sex bun dacă te simți inconfortabil și el simte că te chinui.

Acestea fiind spuse, este vital să recunoști nefericirea soțului tău și faptul că nu este scandalos ca soțul să vrea să reia viața de dragoste în urma nașterii. Un an fara sex poate fi dificil pentru un barbat. În egală măsură, soțul tău trebuie să-ți cunoască sentimentele.

Deci, împreună, trebuie să va faceti un plan pentru ca viața sexuală să intre pe un fagas normal. Poate ca tu ai nevoie de consiliere despre traumatismul de la naștere, urmată de terapia cuplului. Nu fiti jenati sa consultați medicul dumneavoastră pentru a primi un sfat: medicii au văzut multe cupluri în situația dumneavoastră.

Trebuie să apuci taurul de coarne înainte ca soțul tău să se simtă atat de respins încât să se simtă nedorit sau sa aiba resentimente față de bebelus.

Citeste si aceasta confesiune Nasterea copilului meu a ruinat viata mea sexuala printre altele - confesiunile unei mamici

Co-sleeping?

Celălalt lucru pe care trebuie sa il analizezi este modul in care dormiti. Practici co-sleeping-ul cu bebe? Copilul doarme în pat cu tine? Acesta este un impediment evident pentru o viata sexuala și uneori bebelușul trebuie să fie repus în pătuțul său. Sau, trebuie sa iti rezervi timp special pentru a-l petrece intim cu sotul tau - cand bebelusul doarme la amiaza de pilda.

S-ar putea sa iti fie un pic greu să reluați intimitatea de dinaintea bebelusului. Insa puteti incepe cu momente tandre - fii deschisa la saruturi sau atingeri. Poate ca esti ingrijorata ca zona ta intima inca nu s-a recuperat dupa nastere iar multe femei împărtășesc acea anxietate. Si este adevarat ca poate dura un an sau doi înainte ca corpul să se simtă din nou pe deplin al tău.

Insa, dacă amândoi vă puteți sustine și trece cu bine prin aceasta perioada - pentru copilul vostru - vă veți iubi si mai mult pentru că ati reusit sa va intelegeti  in  cele mai grele perioade.

Sexul dupa nastere: ce anume se schimba

Dupa nasterea bebelusului, activitatea sexuala a unui cuplu atinge o vreme recordul de inactivitate. Nici tinerei mamici dar nici proaspatului tatic nu prea il inghesuie hormonii sa treaca 'la actiune'. Pe de o parte de vina e oboseala, grijile pentru bebelus si ... desigur hormonii.

Iata pe larg - si cu sinceritate - mai multe detalii despre viata sexuala a cuplului dupa nasterea bebelusului.

 Forumul In 1 sau in 2 mergem mai departe 

In unul sau in doi... mergem mai departe! Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici! 

redactor: Luana Ungureanu-vanDijk, Psiholog, Utrecht Olanda
In exclusivitate pentru Desprecopii.com

Toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Random
    Randomtrimis la 26/1/2022

    Bine face sotul ca baga divort, cum au femeile nevoi si sentimente asa au si barbatii, intr-o relatie ambii parteneri isi sprijina partenerul, de depresie scapi prin asumarea responsabilitatii si mentinerea relatiilor cu persoanele apropriate pentru a avea un scop in viata care iti va stabiliza sanatatea mentala si emotionala, sotul a fost un sprijin pentru mai bine de un an iar intr-un an sotia nu a avut o ora pentru el

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII