Imi doresc un copil: Cum calculez perioada fertilă? Calculul ovulației si sfatul medicului

Imi doresc un copil: Cum calculez perioada fertilă? Calculul ovulației si sfatul medicului | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Cea mai frecventă întrebare a cuplurilor care iși doresc un copil este "Când are loc ovulația și cum calculez perioada fertilă?". Deci, cum știti când este fereastra de concepție? Răspunsul este: prin calculul ovulației. Prin ințelegerea calculului ovulației, puteți viza intervalul de timp optim pentru concepție.

Pentru a le veni in ajutor viitorilor parinti, ne raspunde la aceste intrebari dna. Dr. Alina Bolintineanu - Medic Primar Obstetrica-Ginecologie.

Cea mai frecventa intrebare a cuplurilor care isi doresc un copil este "Cand are loc ovulatia si cum calculez perioada fertila?". Deci, cum stiti cand este fereastra de conceptie?

Sfatul dnei Dr. Alina Bolintineanu - Medic Primar Obstetrica-Ginecologie.

Inainte de a vorbi despre perioada fertila, sa precizam ce este ovulatia

Ovulatia este fenomenul prin care ovarul elibereaza dintr-un folicul matur un ovocit pregatit pentru fertilizare, numit ovocit matur. Acest fenomen are loc o data pe luna, aproximativ intre zilele 12-16 ale ciclului menstrual (adica de la prima zi a menstrei), cel mai frecvent in ziua 14.
 
Perioada fertila vizeaza bineinteles numai partenerul feminin din cuplu si se refera la acea perioada de timp pe parcursul ciclului menstrual in care femeia are fecunditatea optima. Aceasta perioada este preovulator, aprox din ziua 7-8 a ciclului menstrual pana aprox in ziua 15-16 a ciclului menstrual. 

In aceasta perioada este recomandat contactul sexual zilnic sau la 2 zile pentru a maximiza sansele de conceptie spontana.

► Citeste si Ce alte semne imi da corpul ca sa imi spuna ca sunt in perioada fertila?

Marele secret al fertilitatii: OVULATIA

Intelegerea ovulatiei este cheia conceptiei, marele secret pentru a ramane insarcinată!

Toate cuplurile vor sa stie cand este cel mai bun moment pentru a face sex, in scopul de a concepe. Secretul este ca exista doar o perioada de 12 pana la 24 de ore, cand o femeie poate concepe. Daca nu nimeriti aceasta perioada, trebuie sa incercati luna viitoare. Iata care sunt neclaritatile despre ovulatie si despre fereastra fertila.

autor: Desprecopii © 2024

Cu contributia doamnei Dr. Alina Bolintineanu Medic Primar Obstetrica-Ginecologie
Toate drepturile rezervate Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Ovulatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII