Care sunt nevoile nutriționale ale unei mămici care alăptează? - sfatul medicului ✔

Care sunt nevoile nutritionale ale unei mamici care alapteaza? - sfatul medicului ✔

Care sunt nevoile nutriționale ale unei mămici care alăptează? - sfatul medicului ✔

Există o preocupare din ce în ce mai intensă, atât din partea mamelor cât și a cadrelor medicale, cu privire la nutriția mamei în perioada alăptării.

Când alăptezi exclusiv, senzația de foame apare aproape tot timpul, ceea ce este normal - în perioada alăptării, necesarul caloric crește. Așadar, ascultă-ți corpul. A număra caloriile este rareori necesar, dacă nu ai probleme cu menținerea unei greutăți normale și sănătoase. Eu o să mă adresez în principal mamelor, așa că nu o să vorbesc despre miligrame de calciu, fier, grame de proteine și numărul de calorii. Ca proaspătă mamă, nu trebuie să privești alimentația ta ca încă un motiv de stres.

→ Despre acest subiect ne spune mai multe Dna. Dr. Roxana Hristianovici - Medic Specialist Pediatru si Consultant in Lactatie IBCLC ✔

Cand alaptezi, nu trebuie sa ai o dieta speciala, alaptarea este un fenomen natural, firesc care urmeaza dupa nastere

Medical, noi recomandam diete speciale in caz de patologie, de boala, de exemplu in diabet, boli hepatice, insa Nu in alaptare, alaptarea este o stare naturala in care nu avem alimete interzise ci doar un necesar crescut de vitamine, minerale si calorii in aceasta perioada.

Vorbim de nutritie echilibrata (fara exces de zahar, cofeina, alimente de tip fast food) si diversificata (consum zilnic de proteine de calitate- carne slaba, nuci, consum de fructe, de legume si desigur grasimi sanatoase). De obicei trebuie sa-ti asculti corpul, adica sa mananci atunci cand iti este foame, asta de fapt te ajuta sa obtii toate caloriile de care ai nevoie in alaptare.

 

Cand alaptam exclusiv un bebelus senzatia de foame apare mai tot timpul, (ceea ce este normal - pe alaptare necesarul caloric creste) asa ca asculta-ti corpul, sa numeri caloriile este rareori necesar, daca nu ai probleme cu mentinerea unei greutati normale, sanatoase.

In realitate, sa ai o dieta perfect echilibrata si diversificata este ceva greu de realizat, majoritatea mamelor mananca pe fuga, uneori alimente bogate caloric insa sarace in nutrienti. Afecteaza aceasta dieta lactatia? Nu - calitatea laptelui nu este afectata de dieta necorespunzatoare a mamei, insa sanatatea mamei poate sa fie afectata. Pentru a avea bebelusi sanatosi, avem nevoie de mame sanatoase.

Insist pentru o dieta echilibrata si diversificta in alaptare, iar atunci cand acest lucru este greu de realizat, suplimentele alimentare trebuie luate in considerare.

► Citeste in continuare Care sunt cele mai recomandate pozitii de alaptare? Sfatul medicului

9 alimente care nu trebuie sa va lipseasca din alimentatie atunci cand alaptati

O alimentatie inadecvata pentru mama care alapteaza poate afecta capacitatea acesteia de a avea grija atat de ea, cat si de copil.

O mama care alapteaza, si a carui aport de calorii este mai mic de 1500-1800 de calorii pe zi, poate experimenta o scadere a cantitatii de lapte, drept urmare are nevoie de o alimentatie speciala. Mai departe...

autor: Desprecopii © 2024
Toate drepturile rezervate Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII