Care sunt nevoile nutriționale ale unei mămici care alăptează? - sfatul medicului ✔

Care sunt nevoile nutriționale ale unei mămici care alăptează? - sfatul medicului ✔ | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Există o preocupare din ce in ce mai intensă, atât a mamelor cât si a cadrelor medicale cu privire la nutriția mamei in perioada alăptării.

Cand alaptezi exclusiv un bebelus senzatia de foame apare mai tot timpul, (ceea ce este normal - pe perioada alaptarii necesarul caloric creste) asa ca asculta-ti corpul, sa numeri caloriile este rareori necesar, daca nu ai probleme cu mentinerea unei greutati normale, sanatoase.Eu, o sa mă adresez in principal mamelor, așa că nu o sa vorbesc despre miligrame de calciu, fier, grame de proteine si numar de calorii. Ca proaspata mama, nu trebuie sa privesti alimetatia ta ca inca un motiv de stres.

→ Despre acest subiect ne spune mai multe Dna. Dr. Roxana Hristianovici - Medic Specialist Pediatru si Consultant in Lactatie IBCLC ✔

Cand alaptezi, nu trebuie sa ai o dieta speciala, alaptarea este un fenomen natural, firesc care urmeaza dupa nastere

Medical, noi recomandam diete speciale in caz de patologie, de boala, de exemplu in diabet, boli hepatice, insa Nu in alaptare, alaptarea este o stare naturala in care nu avem alimete interzise ci doar un necesar crescut de vitamine, minerale si calorii in aceasta perioada.

Vorbim de nutritie echilibrata (fara exces de zahar, cofeina, alimente de tip fast food) si diversificata (consum zilnic de proteine de calitate- carne slaba, nuci, consum de fructe, de legume si desigur grasimi sanatoase). De obicei trebuie sa-ti asculti corpul, adica sa mananci atunci cand iti este foame, asta de fapt te ajuta sa obtii toate caloriile de care ai nevoie in alaptare.

Cand alaptam exclusiv un bebelus senzatia de foame apare mai tot timpul, (ceea ce este normal - pe alaptare necesarul caloric creste) asa ca asculta-ti corpul, sa numeri caloriile este rareori necesar, daca nu ai probleme cu mentinerea unei greutati normale, sanatoase.

In realitate, sa ai o dieta perfect echilibrata si diversificata este ceva greu de realizat, majoritatea mamelor mananca pe fuga, uneori alimente bogate caloric insa sarace in nutrienti. Afecteaza aceasta dieta lactatia? Nu - calitatea laptelui nu este afectata de dieta necorespunzatoare a mamei, insa sanatatea mamei poate sa fie afectata. Pentru a avea bebelusi sanatosi, avem nevoie de mame sanatoase.

Insist pentru o dieta echilibrata si diversificta in alaptare, iar atunci cand acest lucru este greu de realizat, suplimentele alimentare trebuie luate in considerare.

► Citeste in continuare Care sunt cele mai recomandate pozitii de alaptare? Sfatul medicului

9 alimente care nu trebuie sa va lipseasca din alimentatie atunci cand alaptati

O alimentatie inadecvata pentru mama care alapteaza poate afecta capacitatea acesteia de a avea grija atat de ea, cat si de copil.

O mama care alapteaza, si a carui aport de calorii este mai mic de 1500-1800 de calorii pe zi, poate experimenta o scadere a cantitatii de lapte, drept urmare are nevoie de o alimentatie speciala. Mai departe...

autor: Desprecopii © 2021
Toate drepturile rezervate Desprecopii

PODCAST: O călătorie uimitoare te așteaptă

Pentru perioada embrionră
Planificare și primele
12 săptămâni de sarcina
Elevit 1
cu METAFOLIN
 • Elevit 1 conține Multivitamine, Minerale, Acid Folic, și Metafolin
 • Elevit 1 asigură aportul optim de folați tuturor femeilor: 400 micrograme de Metafolin + 400 micrograme acid folic
 • Conține fier sprijinind diviziunea celulelor sanguine, contribuind la dezvoltarea sănătoasă a fătului, și ajută la reducerea stării de oboseală a viitoarei mămici.
 • Conține Seleniu si Iod ajutând la protecția membranelor celulare împotriva stresului oxidativ și susține dezvoltarea cerebrală
Citește despre ELEVIT 1   Cumpara ELEVIT 1
Pentru perioada fetală
Începând cu săptămâna 13
până la naștere
Elevit 2
Cu METAFOLIN și OMEGA-3
 • Elevit 2 conține OMEGA 3 (DHA + EPA) din sursă de încredere MEG-3
 • Elevit 2 MEG-3 îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și puritate, find fabricat în Malgrave, Nova Scoția
 • Aportul de DHA și vitamina B12 poate avea efecte benefice asapra funcției sistemului nervos.
 • Elevit 2 acizii grași omega-3 contribuie la dezvoltarea normală a creierului și vederii fatului


Citește despre ELEVIT2   Cumpara ELEVIT 2
Pentru perioada de după naștere/postnatală
Alăptare și îngrijirea postnatală
Elevit 3
cu OMEGA 3 și LUTEINĂ
 • Elevit 3 conține Multivitamine, Minerale, DHA, și Luteină
 • Elevit 3 contribute la dezvoltarea normală a creierului și vederii nou-nâscutului în perioada alăptării
 • Elevit 3 susține sitemul imunitar și sănătatea osoasă în perioada postnatală
 • Elevit 3 vitaminele complexului b și fierul contribuie la reducerea senzației de obosealăCiteste despre ELEVIT 3   Cumpara ELEVIT 3

*Acestea sunt suplimente alimentare. Citiți cu atenție prospectele sau informațiile de pe ambalaj