O singura analiza in sarcina iti poate oferi linistea de care ai nevoie - Testul Panorama

O singura analiza in sarcina iti poate oferi linistea de care ai nevoie - Testul Panorama

O singura analiza in sarcina iti poate oferi linistea de care ai nevoie - Testul Panorama

Testele prenatale sunt teste efectuate in timpul sarcinii pentru a verifica starea de sanatate a mamei dar si a copilului. Acestea pot detecta afectiuni care pot pune un copil in pericol daca nu sunt tratate.

Testele pot ajuta, de asemenea, medicii sa gaseasca probleme precum un defect de nastere sau o anomalie cromozomiala.

Ce este Testul Panorama si cum se recolteaza proba?

Unele teste prenatale sunt teste de screening care pot dezvalui doar posibilitatea unei probleme. Alte teste prenatale sunt teste diagnostice care pot gasi cu exactitate daca un fat are o problema specifica.

Testul Panorama este un test genetic de screening prenatal neinvaziv (NIPT) care necesita doar recoltarea unei probe de sange de la mama. Testul este special conceput pentru femei de orice varsta care au o sarcina cu varsta de minim 9 saptamani.

Care sunt beneficiile efectuarii testului Panorama?

Testele genetice de screening prenatal neinvazive (NIPT) pot semnala inca din primul trimestru de sarcina eventuale probleme genetice ale fatului legate de cele mai comune anomalii cromozomiale. Testul Panorama (non-invasive prenatal test - NIPT) ofera informatii pentru urmatoarele afectiuni:

1.    Sindromul Down, care se numeste trisomia 21 (cu o rata de precizie mai mare de 99%)
2.    Sindromul Edwards este identificat când apare trisomia 18
3.    Sindromul Patau, diagnosticat prin prezenta trisomiei 13
4.    Sindromul Turner sau monosomia X
5.    Sindromul Klinefelter
6.    Sindromul Jacobs
7.    Sindromul Triplu x

Testul Panorama extins, ofera identificarea si a altor cinci sindroame de microdeletii - Sindromul de deletie 1p36, Sindromul “Cri-du-Chat”, Sindromul Angelman, Sindromul Prader-Willi si Sindromul DiGeorge. De asemenea, testul poate determina sexul copilului cu acuratete de 100%.

Panorama detecteaza tulburari genetice pe care alte teste nu le detecteaza, cum ar fi sarcina molara, triploidiile si sindromul geamanului disparut.

Cum se face Testul Panorama?

Testul Panorama poate fi facut la recomandarea medicului sau din proprie initiativa si nu inlocuieste morfologiile sau orice alte investigatii necesare/recomandate pe parcursul sarcinii.

AMS Laborator Genetic - raspuns rapid, explicatii si consiliere de la experti in domeniu

AMS Laborator Genetic prelucreaza probele pentru acest test in Laboratorul din Romania, validat de catre Natera. Viitoarele mamici primesc raspuns rapid la toate intrebarile, rezultatele explicate in limba romana iar in cazul unui rezultat „diferit” explicatii si consiliere de la experti in domeniu.

De-a lungul timpului s-a constatat ca viitoarele mamici sunt preocupate de sanatatea lor si a familiei si cauta foarte multe informatii din diverse surse care nu sunt intotdeauna cele mai potrivite in a le oferi informatii clare si argumentate stiintific.
 
In acest context AMS Laborator Genetic pune la dispozitia tuturor femeilor insarcinate, un serviciu de consiliere genetica, gratuit, unde se pot obtine informatii inainte de efectuarea testului cat si dupa obtinerea rezultatului testului precum si recomandari personalizate functie de situatie.

Ce este AMS Laborator Genetic?

AMS Laborator Genetic a fost infiintata in anul 2016 ca parte a grupului BATM, Israel. Compania este constituita din doua departamente: departamentul de vanzari si laboratorul de genetica din Romania, realizat in parteneriat cu compania Natera (California, USA) care a avut ca rezultat implementarea testului de screening prenatal neinvaziv Panorama.

AMS Laborator Genetic ofera urmatoarea gama de servicii de testare genetica:

Teste de screening genetic prenatal:

Testul prenatal neinvaziv (NIPT) Panorama pentru identificarea celor mai des intalnite anomalii cromozomiale
Testul prenatal neinvaziv (NIPT) Vistara pentru identificarea mutatiilor monogenice ale ADN-ului liber circulant al fatului
Testul Horizon, pentru identificarea purtatorilor de sindroame autozomale recesive si X-lincate

Teste de screening genetic ereditar:

Testul BRCA extins - analizeaza peste 2000 de modificari ale genelor BRCA si ale altor 17 gene frecvent asociate cu riscul de cancer de sân, ovarian si endometrial.
Testul pentru cancerul ereditar - analizeaza 30/60 de gene, inclusiv BRCA1 si BRCA2, frecvent asociate cu riscul de cancer de san, ovarian, endometrial, de prostata, colorectal, melanom, uterin, pancreatic, de stomac, tiroidian si renal.

Teste genetice pentru trierea pacientilor ce necesita biopsii de prostata:

Testul SelectMDx ajuta la identificarea pacientilor cu probabilitate crescuta pentru cancerul de prostata agresiv, contribuind astfel la selectarea pacientilor pentru biopsia de prostata.

Abordare personalizata in tratarea cancerului:

Testul OncoDEEP ofera caracterizarea moleculara a tumorii, concentrata pe biomarkeri de diagnostic specifici cancerului, oferind cele mai multe informatii relevante clinic pentru deciziile de tratament
Testul OncoSELECT este destinat ca prima linie de screening in cancerul pulmonar (NSCLC), colorectal si de san, unde biopsia de tesut nu este disponibila. Este aprobat FDA, ca primul instrument de diagnosticare pentru pacientii cu cancer pulmonar cu celule non-mici
Testul Onco Strat&GO ofera o imagine completa a bolii, din tumora solida si ADN tumoral circulant dintr-o proba de sange, oferind oportunitati viabile clinic pentru monitorizarea personalizata a cancerului
Testul OncoTRACE poate ajuta la monitorizarea evolutiei tumorii si la evaluarea eficacitatii tratamentului

Transformarea datelor clinice, genetice si biochimice in solutii medicale pentru pacienti (WGS - secventierea intregului genom, WES - secventierea intregului exom).

AMS Laborator Genetic ofera servicii de cea mai inalta calitate

AMS Laborator Genetic este un proiect realizat in Romania in parteneriat cu compania Natera (California, USA) care a avut ca rezultat implementarea testului de screening prenatal neinvaziv Panorama.

Acest laborator foloseste cele mai moderne tehnologii genetice din lume, infrastructura acestuia fiind identica cu cea a laboratoarelor Natera, iar specialistii care efectueaza analizele au urmat un program de training pentru o implementare rapida si eficienta a testelor de screening prenatal neinvaziv.

AMS Laborator Genetic, prin tehnologia de ultima ora si specialistii dedicati, doreste sa ridice standardele in diagnosticul genetic. Prin profesionalism, grija si responsabilitate, oferim servicii de cea mai inalta calitate.

Pe tot parcursul starii de urgenta, AMS Laborator Genetic a ramas in continuare alaturi de viitorii parinti

... pastrand deschis singurul laborator din Romania care efectueaza testul Panorama si livrand rezultatele fara intarzieri, in termenul standard. Suplimentar, in perioada respectiva, AMS Laborator Genetic si-a adaptat serviciile astfel incat recoltarile au putut fi facute din siguranta propriei case. Kit-urile de recoltare au fost trimise si preluate direct de la domiciliul pacientilor.

Deoarece Testul Panorama necesita o proba de sange, viitoarele mame au trebuit sa se asigure doar ca pot apela la un specialist care sa poata face recoltarea in siguranta: asistenta care se deplaseaza la domiciliu sau un centru de recoltare.

Mai multe detalii gasiti pe amsgeneticlab.ro, pagina de Facebook AMSLaboratorGenetic, Instagram AMSLaboratorGenetic sau Linkedin LaboratorGenetic.

#AMSPanoramaTest  #OriceMamaAreNevoieDeSprijin #AMSLaboratorGenetic

Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII