Alfajores - prajitura argentiniana preferata a reginei Maxima a Olandei. Iata reteta si cum o pregateste chiar ea

Alfajores - prajitura argentiniana preferata a reginei Maxima a Olandei. Iata reteta si cum o pregateste chiar ea

Alfajores - prajitura argentiniana preferata a reginei Maxima a Olandei. Iata reteta si cum o pregateste chiar ea

Regina Maxima a Olandei si-a incantat fanii impartasind pe Instagramul casei regale a Olandei - o reteta preferata de prajituri argentiniene - numite alfajores. Maxima a postat poze cu etapele de pregatire a acestei prajituri delicioase care merita incercate.

Sa trecem la treaba deci si sa pregatim niste alfajores pentru membrii familiei.

Prajiturile favorite ale reginei Olandei - alfajores

Regina Maxima a Olandei si-a incantat fanii publicand pe Instagramul casei regale a Olandei - o reteta preferata de prajituri argentiniene - numite alfajores.

Regina Maxima (nascuta si crescuta in Argentina) a impartasit reteta de alfajores pe care o are de la mama ei  - si ofera reteta acestei prajituri pe care ea a pregatit-o familiei la implinirea varstei de 49 de ani.

Pregatindu-se pentru aceasta ocazie, Maxima - soția regelui Willem-Alexander a îmbrăcat o bluză superba, cu o umăr auriu, cu o caracteristică decupătoare atrăgătoare, în timp ce ținea o tavă de alfajores coapte.

Am crescut cu alfajores, sunt cookie-urile mele preferate! Le pregatesc după rețeta mamei mele, pe care mă bucur să v-o împărtășesc. Asa ca le puteti face si voi acasa.

Maxima a spus: „În această perioadă îmi sărbătoresc ziua de naștere acasă cu o delicatesă tipică din Argentina: alfajores cu dulce de leche”

Cum pregatim alfajores - reteta Maximei, regina Olandei

ingrediente:

biscuiţi:

- 300g amidon de porumb (corn starch)
- 200g făină
- 200g unt (la temperatura camerei)
- 150g zahăr
- 4 gălbenușuri de ou
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe de praf de copt
- un stick de vanilie mic sau un vârf de pulbere de vanilie
- 1 lămâie (rasa)
- 1 linguriță de coniac

Umplutura

Lapte condensat (se gaseste in cutii in raionul de lapte pentru cafea)
Nucă de de cocos rasa

Metodă:

Preîncălziți cuptorul la 160 de grade. Într-un bol, amestecați toate ingredientele cu untul moale. Adăugați gălbenușurile de ou și coniacul și frământați cu mâna până când este ferm.

Formați o bilă și lăsați-o să se odihnească aproximativ o oră. Dacă aluatul nu pare să se lipească, atunci adăugați 2 linguri de suc de lămâie.



Se întinde aluatul într-o formă de 5 mm până la 7 mm și se taie cercuri (cu un pahar) de aproximativ 4 cm în diametru. Apoi așezați bucățile de aluat de fursecuri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la o distanță de aproximativ 2 cm.

Coaceți prăjiturile timp de 10-12 minute la 160 de grade. Biscuiti ar trebui să se decoloreze puțin, dar nu prea mult, altfel vor deveni prea uscati și se vor rupe.

Scoateți-i din cuptor și lăsați-i să se răcească înainte de a lipi două biscuiti împreună cu un strat de dulce de crema de lapte. Întindeți lapte condensat pe margine și rulați în nucă de cocos rasa.

Regina Maxima, s-a născut în Argentina și s-a căsătorit cu familia regală olandeză în 2002, la trei ani după ce s-a întâlnit cu soțul său din Sevilla, Spania. Willem-Alexander a devenit rege după ce mama sa, Beatrix, a abdicat în aprilie 2013, după 33 de ani ca monarh al Olandei.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII