Pentru un somn linistit ai grija de funduletul bebelusului tau

Pentru un somn linistit ai grija de funduletul bebelusului tau

Pentru un somn linistit ai grija de funduletul bebelusului tau

Dacă ai putea face ceva pentru a îmbunătăți somnul bebelușului, ai face-o? Desigur! Nu există garanții că micuțul va dormi toată noaptea, chiar dacă faci „totul bine”.  Insă este foarte adevarat că un scutec umed poate trezi bebelușul în miez de noapte.

Dar, dincolo de stricarea calității somnului, un scutec umed favorizează, de asemenea, dezvoltarea iritației de scutec/eritemului fesier.  Iar atunci, calitatea somnului bebelușului are de pierdut. Iată cum poți ingriji optim fundulețul bebelușului, pentru un somn liniștit - sfatul medicului dermatolog.

veti citi
Ce este iritația de scutec?

Cel mai bun mod de a face față cu erupțiilor cutanate este prevenirea lor

Ce provoacă erupțiile cutanate?

Tratarea iritației de scutec

Ce este iritația de scutec?

Aproape toți bebelușii suferă de eritem fesier la un moment dat în viața lor, chiar și după ce părinții au luat toate măsurile de precauție posibile. După cum sugerează și numele, iritația de scutec este o erupție cutanată care apare în zona inghinală a copilului, oriunde în zona scutecului. Este mai mult o erupție roșie care se poate răspândi dacă este lăsată netratată.

În timp ce ar putea fi dureroasă pentru bebeluș, veștile bune sunt că rareori este gravă.

Iritația de scutec afectează cel mai adesea pielea sensibilă a bebelușului când există un contact prelungit cu urina sau scaunul. Pielea poate deveni roșie, are aspect dureros și se poate simți fierbinte la atingere.

Cel mai bun mod de a face față cu erupțiilor cutanate este prevenirea lor

Acești pași vă vor ajuta:

Schimbați scutecele umede sau murdare cât mai curând posibil. Bebelușii mici trebuie să fie schimbați de zece până la douăsprezece ori pe zi, în timp ce bebelușii mai mari de cel puțin șase până la opt ori.

Asigurați-vă că veți curăța întreaga zonă a scutecului folosind apă simplă sau șervețele pentru bebeluși, ștergând din față în spate.

Așezați bebelușul pe un prosop, fără scutec, cât de des puteți.

Dacă utilizați o cremă pentru eritem fesier și erupția rămâne sau copilul dezvoltă o erupție roșie, umedă, cu vezicule albe sau roșii, care se răspândește în pliurile pielii, acesta poate avea o infecție cutanată. Va trebui să utilizați o cremă anti-fungică, dar numai la recomandarea medicului!

Sudocrem® este potrivit pentru a se aplica pe durata utilizarii scutecului. de 3-5 ori/zi. Protejeaza pielea si ajuta la mentinerea unui nivel optim de hidratare a pielii. Sudocrem® nu contine coloranti artificiali.

Ocazional erupția cutanată poate deveni persistentă sau poate fi legată de alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema. Dacă sunteți îngrijorat, este bine să consultați medicul.

Ce provoacă erupțiile cutanate?

Cea mai frecventă cauză a erupțiilor cutanate este atunci când pielea copilului se inflamează după contactul cu substanțele chimice din urină sau materii fecale.

Eritemul fesier este probabil să apară dacă scutecele nu sunt schimbate suficient de des sau daca bebe are diaree. Cu toate acestea, dacă pielea micuțului este deosebit de sensibilă, poate apărea chiar și atunci când zona de scutec este curățată frecvent.

Uneori, fricțiunile cauzate de frecarea scutecului împotriva pielii delicate a bebelușului sau a detergenților care nu au fost clătiți complet din scutecele reutilizabile, pot provoca, de asemenea, iritații.

Tratarea iritației de scutec

Cel mai bun tratament pentru iritația de scutec este prevenția, de aceea Sudocrem® este aliatul de nădejde al mamelor. Iată de ce:

Sudocrem® formează o barieră transparentă, rezistentă la apă, care protejează pielea bebelușului și o lasă să
respire;

Sudocrem® catifelează pielea sensibilă deoarece conţine Lanolină Hipoalergenică;

Sudocrem® conţine Oxid de zinc cu proprietăţi astringente și antiseptice;

Sudocrem® conţine ingrediente cu proprietăţi antifungice și antibacteriene, precum Benzoat de benzil și Cinamat de benzil.

Sudocrem® este potrivit pentru a se aplica pe durata utilizării scutecului, de 3-5 ori/ zi, deoarece protejează pielea și ajută la menţinerea unui nivel optim de hidratare a pielii.

Protejează și îngrijește pielea delicată a bebelușului cu Sudocrem®

► Mai multe informatii pe Facebook sau Instagram 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
realizat cu sfaturile Dr. M. van den Akker - medic dermatolog Haga, Olanda.
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII