Burtică mare sau mică? Lată sau ingustă? Poate dimensiunea sau forma burticii prezice o sarcină sanatoasă?

Burtica mare sau mica? Lata sau ingusta?  Poate dimensiunea sau forma burticii prezice o sarcina sanatoasa?

Burtică mare sau mică? Lată sau ingustă? Poate dimensiunea sau forma burticii prezice o sarcină sanatoasă?

Celebritățile gravidute adoră să-și arate burticile.  De aceea, poate fi tentant dacă ești însărcinată să-ți compari burtica cu ale lor - este mai mare, mai mică sau are o formă diferită?

Deși poate fi distractiv să-ți compari corpul în schimbare cu cel al altor viitoare mame, este important să știi că ceea ce arăți la exterior nu poate determina - în niciun fel - starea sau sanatate fătului în creștere din burtica.

- vei citi:
Concentrează-te pe o alimentația sănătoasă
Care este cel mai bun sfat pentru graviduțe?
Ce are de-a face norocul cu o sarcina sanatoasa? Iata personajele - medicul, sotul si puterea imensa a unei gravide
Sarcina - 11 mituri si realitati pe care trebuie sa le stii

Burtica mare sau mica? Lata sau ingusta?  Poate dimensiunea sau forma burticii prezice o sarcina sanatoasa?

Rasounsul este ca nu exista nici o legatura intre forma sau dimensiunea burticii si sanatatea fatului. Este mai bine să te bazezi pe testele de diagnostic pe care le utilizează medicii în anumite perioade ale sarcinii pentru a determina starea de sănătate a copilului în creștere.

Concentrează-te pe o alimentația sănătoasă

Cel mai important lucru pentru care orice mamă în așteptare trebuie să și-l amintească este faptul că informațiile corecte și obiceiurile sănătoase sunt mai importante pentru sănătatea copilului tău decât dimensiunea sau forma burticii.

De exemplu, consumul excesiv sau sub-alimentația în timpul sarcinii poate avea efecte adverse asupra bebelușului și vă pot face mai susceptibili la afecțiuni medicale grave, cum ar fi hipertensiunea, diabetul gestațional și preeclampsia. Mamele la prima sarcină fac adesea greșeala de a crede că trebuie să mănânce mult. Dar au nevoie de aproximativ 300 de calorii în plus pe zi.

Institutele Naționale de Sănătate recomandă femeilor care încep sarcina sa aiba o greutate sănătoasă sau la un indice normal de masă corporală (IMC), să câștige între 20 de kilograme și 29 kg (si nu mai mult)  de kilograme în timpul acestui termen.

Concentrează-te pe consumul de alimente bogate în nutrienți și hidratare prin consumul apă.

Exercițiile fizice sunt recomandate în timpul sarcinii, atâta timp cât medicul ți-a dat undă verde. Alege exerciții cu impact scăzut, cum ar fi mersul rapid, înotul și / sau yoga prenatală pentru o sănătate generală cât mai bună pentru tine și pentru copilul în creștere.

Care este cel mai bun sfat pentru graviduțe?

Cel mai bun sfat este să urmezi instrucțiunile medicului care urmărește sarcina. Ascultă ce îți spune corpul, asigură-te că mergi la programările medicale și urmează sfaturile medicului.

Deși este distractiv să vorbești cu alte mame despre experiențele lor, este, de asemenea, o idee bună să nu te compari cu nimeni altcineva. Fiecare dintre noi suntem persoane unice, astfel încât și sarcina ta va fi unică.

Poți face anumite cercetări pe cont propriu dacă vrei, dar medicul este persoana nr. 1 de la care ar trebui să obținem informații medicale pertinente.

Ce are de-a face norocul cu o sarcina sanatoasa? Iata personajele - medicul, sotul si puterea imensa a unei gravide

Ce legatura este intre o sarcina sanatoasa si noroc? Sarcina este o intamplare uriasa pentru o femeie.

Sarcina schimbă fiecare organ din corpul unei femei si il transforma pentru totdeauna...Iata ce legatura este intre o sarcina sanatoasa si cei trei eroi.

Sarcina si 11 mituri si realitati pe care trebuie sa le stii

Imediat ce vei anunta ca esti insarcinata, aproape toti cei din jurul tau se vor transforma in  atotstiutori si se vor grabi sa-ti dea sfaturi despre ceea ce trebuie sa faci sau nu, pe perioada sarcinii. Desigur, unele sfaturi iti vor fi de un real folos; un lucru este insa cert: multe din informatiile si sfaturile de care vei avea parte in aceasta perioada sunt mituri sau jumatati de adevaruri.

Inainte de toate, hai sa trecem impreuna in revista lista de sfaturi de care nu ai sa mai scapi de acum in colo. Mama, soacra, colegele, vecinele, necunoscutele false de pe Facebook, toate te vor asalta cu tot felul de povete si sfaturi ... Ca sa nu te sperii insa, hai sa le trecem in revista pe cele care, in urma cercetarilor, s-au dovedit a fi nefondate. Iata, Desprecopii.com va trece in revista citeva din aceste mituri si realitati despre sarcina. 


Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor:  Desprecopii  -  toate drepturile rezervate - © 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII