Există sarcină fără simptome? - 4 lucruri importante de reținut

Exista sarcina fara simptome? - 4 lucruri importante de retinut

Există sarcină fără simptome? - 4 lucruri importante de reținut

Greața de dimineață, arsurile la stomac, poftele alimentare și sensibilitatea sânilor sunt simptome comune ale sarcinii, dar nu sunt singurele.

Simptomele sarcinii variază în funcție de prezență, durata și severitatea de la o femeie la alta. Simptomele pot fi chiar diferite de la o sarcină la alta la aceeași femeie. Dar există sarcină fără simptome? Iata  4 lucruri importante de retinut.

- vei citi:
Exista sarcini fără simptome?
Pot simptomele sarcinii să apară și să dispară?
Absența completă a simptomelor sarcinii
Modificările sau dispariția simptomelor de sarcină
Modificări ale mișcării fetale
Simptome de sarcină care dispar brusc

Exista sarcini fără simptome?

Da, este posibil să existe sarcină fără simptome evidente pentru unele femei. Fiecare sarcină și fiecare femeie sunt unice, iar simptomele pot varia considerabil de la o persoană la alta și chiar de la o sarcină la alta pentru aceeași femeie.

Există femei care pot avea sarcini în care nu experimentează simptome clasice precum greață, oboseală sau sâni sensibili. Aceste cazuri sunt mai rare, dar nu sunt neobișnuite. În unele cazuri, simptomele pot fi mai puțin pronunțate sau pot apărea mai târziu în sarcină.

Este important să reținem că absența simptomelor nu indică întotdeauna o problemă. Femeile care nu experimentează simptome pot avea sarcini perfect sănătoase. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil să discutați cu un medic sau obstetrician pentru a vă asigura că sarcina decurge normal și să vă asigurați că viitorul copil și mama sunt sănătoși.

Pot simptomele sarcinii să apară și să dispară?

Iată ce trebuie să știi dacă experimentezi simptomele "tipice" ale sarcinii și dacă ar trebui să îți faci griji dacă nu ai simptome deloc.

Primul trimestru de sarcină (până la 13 săptămâni) este momentul în care majoritatea femeilor prezintă simptome comune, cum ar fi oboseala, greața de dimineață, sensibilitatea la mirosuri și durerile de sâni. În general, simptomele sarcinii timpurii apar în jur de cinci până la șase săptămâni după prima zi a ultimei menstruații.

Sensibilitatea sânilor poate începe în termen de una sau două săptămâni de la concepție. De asemenea, este posibil să observi modificări ale greutății. Majoritatea simptomelor mai intense ale sarcinii (cum ar fi greața) încep de obicei să se diminueze până în al doilea trimestru.

La fel cum simptomele sarcinii variază de la o femeie la alta, la fel variază frecvența și durata simptomelor. Pe măsură ce trec zilele și săptămânile, ceea ce experimentezi se va schimba frecvent pe măsură ce corpul tău se schimbă. În unele zile, este posibil să ai crampe sau urinări frecvente. Alte femei ar putea să fie constipațe sau să aibă modificări de dispoziție. Pot exista zile în care nu simți deloc simptome de sarcină.

Nu există o singură definiție a „normalului” atunci când se discută despre prezența, tipul și gravitatea simptomelor sarcinii.

Toate simptonele de sarcina sunt adunate in acest infografic util citeste mai departe aici.

Absența completă a simptomelor sarcinii

Unele femei sunt ușurate să aibă doar câteva sau nici un simptom, dar altele se îngrijorează că lipsa simptomelor este un semn că sarcina lor nu este sănătoasă sau că s-ar putea termina în avort. Dacă nu ai deloc simptome de sarcină, fii sigură că, deși nu este comun, nu este imposibil.

Studiile au indicat că aproximativ 1 din 475 de femei ating cele 5 luni (20 de săptămâni) înainte de a-și da seama că sunt însărcinate.

Modificările sau dispariția simptomelor de sarcină

Dacă ești îngrijorată de simptomele sarcinii (sau de lipsa acestora), este întotdeauna rezonabil să te adresați medicului sau moașei. În special, există două situații care ar putea fi un motiv de îngrijorare: schimbări ale mișcării fetale sau simptome de sarcină care dispar brusc.

Modificări ale mișcării fetale

În timp ce unele simptome tind să scadă pe măsură ce sarcina progresează, mișcările copilului tău nu trebuie să se diminueze. Vor fi zile în care bebelușul tău este mai liniștit, dar dacă mișcarea se oprește brusc sau trecerea de la o activitate intensă la mai puțină sau deloc, ar putea fi un semn al unei probleme.

Majoritatea femeilor încep să simtă bebelușul mișcându-se la aproximativ 16 săptămâni de sarcină. Reține că atunci când simțiți pentru prima dată mișcarea fetală poate depinde de faptul dacă ai mai fost însărcinată înainte (este mai probabil să o recunoașteți a doua oară).

Spune medicului sau moașei dacă nu ai simțit vreo mișcare fetală și ai deja 20 de săptămâni de sarcină.


Mai târziu în sarcină (de la aproximativ 28 de săptămâni), se va recomanda contorizarea zilnică a numărului de lovituri fetale. Atenție dacă bebelușul tău nu se mișcă la fel de mult sau dacă mișcările par diminuate. Deși nu indică întotdeauna o problemă, trebuie să îi spui medicului sau moașei.

În unele cazuri, scăderea sau diminuarea mișcărilor fetale are o explicație clară și nu este un motiv de îngrijorare. S-ar putea ca fătul să se afle într-un „ciclu de somn”. Sau placenta poate fi pe peretele uterin frontal (poziția anterioară), care poate amortiza senzația de mișcare fetală.

Deși este mai puțin obișnuit, mișcarea fetală poate scădea și atunci când cordonul ombilical este comprimat. Un exemplu este atunci când cordonul se înfășoară în jurul gâtului fătului. Medicul sau moașa poate verifica cordonul ombilical cu ajutorul ecografiei.

Simptome de sarcină care dispar brusc

Dispariția bruscă a simptomelor de sarcină (în special atunci când se întâmplă în primul trimestru) poate fi, de asemenea, un motiv de îngrijorare. În acest scenariu, unele femei raportează că „pur și simplu nu se mai simt însărcinate”.

Dacă se întâmplă acest lucru, spune imediat medicului sau moașei. Simptomele de sarcină care se opresc brusc ar putea indica un avort spontan, chiar și în absența semnelor comune de pierdere precoce a sarcinii, cum ar fi sângerare sau crampe.

Pentru unele femei, simptomele tipice ale sarcinii (cum ar fi greața și oboseala) pot fi o provocare.
Pentru altele, îngrijorările apar atunci când au mai puține simptome, sau acestea dispar. Sarcina este diferită pentru fiecare femeie și fiecare sarcină poate fi diferită chiar și la aceeași femeie.

Nu ezita să discuți cu medicul sau moașa dacă ești îngrijorată de ceva. Asigurarea pe care o pot oferi îți va reduce stresul, menținând sarcina sănătoasă și plăcută.

Simptome jenante ale sarcinii

Pe forumul Desprecopii.com - in categoria speciala a Odiseei Sarcinii, o multime de mamici in devenire au povestit o multime de intamplari reale despre simptome ale sarcinii absolut neasteptate si chiar amuzante. Unei femei insarcinate i se pot intampla unele periperii jenante - insa aproape totul este iertat si trecut cu vederea in aceasta perioada.

Expertii spun ca multe si necunoscute sunt manifestarile sarcinii si va pot lua total prin surprindere si chiar ingrijora. Iata, cu sinceritate, Desprecopii.com va prezinta 6 simptome jenente ale sarcinii si va ofera sfaturi pentru a le infrunta.

Simptomele de sarcina, 3 informatii care conteaza:

Cand apar primele greturi in sarcina
11 semne ale sarcinii
Semne ale sarcinii si momentul important care iti schimba viata

> Alte semne de sarcina - citeste toate informatiile la sectiunea SIMPTOME DE SARCINA

 Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata...

Te-ai bucurat! Testul de sarcina a iesit pozitiv. Liniuta aceea magica iti va schimba viata. Urmeaza calatoria ta prin sarcina pe saptamani sau Odiseea Sarcinii. Dar, dupa primele momente de incantare, incepi sa te gandesti: oare cum iti va afecta aceastã stare job-ul? Ti-ai anuntat familia si prietenii, iar acum e momentul sã te gândesti o clipã si la efectele pe care sarcina le-ar putea avea asupra carierei tale profesionale. Legea protejeazã dreptul femeii gravide de a beneficia de un tratament corect, de salarii nediscriminatorii si de concediile de sarcinã, lãuzie si pentru îngrijirea copilului. Iata sfatul de la Desprecopii.com.


Sarcina si 11 mituri si realitati pe care trebuie sa le stii

Imediat ce vei anunta ca esti insarcinata, aproape toti cei din jurul tau se vor transforma in  atotstiutori si se vor grabi sa-ti dea sfaturi despre ceea ce trebuie sa faci sau nu, pe perioada sarcinii. Desigur, unele sfaturi iti vor fi de un real folos; un lucru este insa cert: multe din informatiile si sfaturile de care vei avea parte in aceasta perioada sunt mituri sau jumatati de adevaruri.

Inainte de toate, hai sa trecem impreuna in revista lista de sfaturi de care nu ai sa mai scapi de acum in colo. Mama, soacra, colegele, vecinele, necunoscutele false de pe Facebook, toate te vor asalta cu tot felul de povete si sfaturi ... Ca sa nu te sperii insa, hai sa le trecem in revista pe cele care, in urma cercetarilor, s-au dovedit a fi nefondate. Iata, Desprecopii.com va trece in revista citeva din aceste mituri si realitati despre sarcina.

Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 

 

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII