Un singur fir de par poate fi extrem periculos pentru bebelusi - fotografia care a devenit virala

Un singur fir de par poate fi extrem periculos pentru bebelusi - fotografia care a devenit virala

Un singur fir de par poate fi extrem periculos pentru bebelusi - fotografia care a devenit virala

Un singur fir de par poate fi periculos pentru bebelusi si poate duce pana la amputare - fotografia care a devenit virala.

O mama a postat o poza pe Instagram pentru a arata si preveni si alte mamici de bebelusi despre un pericol ciudat - firele de par.  Această mamă de bebelus nu și-a dat seama că unul din niste fire de par cazute la intamplate din părul ei a fost cauza unui sindrom rar dar grav care poate duce pana la amputare...

veti citi
O mama a postat o poza pe Instagram pentru a arata si preveni si alte mamici de bebelusi despre un pericol ciudat - firele de par
Mama bebelusului spune
Sindromul Tourniquet

O mama a postat o poza pe Instagram pentru a arata si preveni si alte mamici de bebelusi despre un pericol ciudat - firele de par. 

Această mamă de bebelus nu și-a dat seama că unul din niste fire de par proprii cazute la intamplate din părul ei a fost cauza unui sindrom rar care poate afecta sănătatea copilului.

Un fir de par cazut la intamplare a fost cauza unui sindrom rar care poate afecta grav sănătatea unui bebelus. Bebelusul, numit Qasim, este acum in vatsta de 3 ani insa la momentul acestei poze era un bebelus. Acest sindrom nu este binecunoscut, i se poate întâmpla unui bebelus oricând și de multe ori, trece neobservat până când devine o problemă majoră de sănătate.

Mama bebelusului a făcut o fotografie cu piciorul fiul ei când s-a întâmplat - acum 3 ani , dar fotografia s-a viralizat abia acum, fiind publicat de un site american de parenting. Mii de parinti au constientizat brusc pericolul si au facut share la aceasta poveste pentru a constientiza aceasta potentiala problema grava.

Aceasta este fotografia piciorul de 4 luni a bebelusului Qasim. A fost cauzată de un singur fir de păr. Numele oficial al acestei probleme este Sindromul Tourniquet.

Mama bebelusului spune

Sunt a patra oara mama, si nu mai auzisem niciodată de așa ceva până azi. Am fost regulat cu bebe la pediatru si totul era in regula cu bebe. Apoi intr-o zi, dupa ce i-am facut baie am observat umflarea ciudata a degetele de la un piciorus și am găsit un fir de par dar nu m-am gandit ca ar putea fi cauza problemei asa ca am ignorat-o.

L-am sunat imediat pe pediatru si i-am explicat ca degetele bebelusului sunt umflate la un picior si in 2 ore a fost văzut. Când doctorul mi-a spus că problema e cauzata de părul meu, nu mi-a venit sa cred.

El mi-a spus cât de norocoși ca am reusit sa observam la timp problema pentru ca sunt situatii in care se cere amputarea imediată a membrului (degetului) afectat. Este cel mai frecvent la sugari din cauza căderii de păr post-Partum a mamei. Părul de culoare deschisă este extrem de dificil de identificat și chirurgii au adesea nevoie de microscopuri pentru a-l vedea chiar. Dacă aveți sugari sau copii mici în casă, vă rugăm să țineți cont de acest lucru !!!

Sindromul Tourniquet - o strangulare la extremitati

Când acesta mamica a văzut că fiul ei avea o bucată de păr înfășurat în jurul degetelor de la picioare, a cerut parerea medicului - atunci medicul i-a spus că copilul ei suferă de acest sindrom. Chiar dacă turnichetele de la extremitati sunt rare, ele sunt periculoase, dar pot fi prevenite mai ales la sugari si se pot intampla a degete, picioare și, uneori, chiar zona genitală.

Cu toate acestea, sindromul poate provoca probleme extreme de sănătate, cum ar fi întreruperea alimentării cu sânge, care poate duce la amputație pentru copil. Î

Iar aceasta mama nu este singura care a povestit experiența cu aceasta strangulare de la degetel. Medicii îndeamnă părinții să discute imediat cu pediatrii dacă copiii lor au brusc degetele umflate, degetele de la picioare sau organele genitale care nu dispar în câteva zile.

Citeste Bebelușul e bolnăvior: 10 motive ca să suni de urgență medicul pediatru

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII