Medicii te salveaza cand esti bolnav iar preotii cand esti sanatos

Medicii te salveaza cand esti bolnav iar preotii cand esti sanatos

Medicii te salveaza cand esti bolnav iar preotii cand esti sanatos

Religie pentru suflet iar medicina pentru trup. Oricat de multa credinta exista, ea nu vindeca amigdalite, arsuri, indigestii, infertilitate, membre rupte, cancer sau bataturi.

Medicii sunt cei care te salveaza cand esti bolnav iar preotii cand esti sanatos

Mi-a placut aseara Andreea Esca - in interviul extrem de sincer in care a povestit stresul si ingrijorarea ei despre infectarea sa cu Covid-19, a baiatului ei si al sotului. 

 Si mi-a ramas un lucru in minte - care rezoneaza cu ce ideile mele - medicii sunt cei care te salveaza cand esti bolnav iar preotii cand esti sanatos.

Nu e nici o surpriza sa vezi reportaje la tv cu oameni in varsta care fac semnul crucii si spun ca Dumnezeu ii protejeaza de orice boala insa e greu de inteles de ce atat de multe persoane tinere cred acelasi lucru. Exista o legatura directa (invers proportionala) intre nivelul de educatie stiintifica si credinta ca religia le rezolva pe toate. Cum e totusi posibil ca intr-o era in care informatia este din abundenta sa mai poti crede ca niste rugaciuni pot fi mai eficiente decat protectia impotriva infectarii cu Covid?

Religia este mângâierea spirituala pentru miliarde de oameni care se confruntă cu o pandemie pentru care oamenii de știință si politicieni au prea putine raspunsuri.


Patriarhul Daniel cu masca

Cea ce este bun pentru suflet poate să nu fie întotdeauna bun pentru trup

Dar ceea ce este bun pentru suflet poate să nu fie întotdeauna bun pentru trup.

Credincioșii din întreaga lume trebuie sa respecte avertismentele autorităților de sănătate publică că adunările lor, piatra-cheie a atât de multă practică religioasă, trebuie să se limiteze la combaterea răspândirii virusului. În unele cazuri, sustinatorii fanatici religiosi au raspandit asa numite cure care nu au nici o legatura cu stiinta sau i-au atras spre locuri sau ritualuri care ar putea crește riscul de infecție.

Insa, in pofida oricarui ritual religios, bolnavii ajung in spitale. Pentru ca oricat de multa credinta exista, ea nu vindeca amigdalite, arsuri, indigestii, membre rupte, infertilitate, cancer sau bataturi. Religia insa ne poate da o speranta ca tratamentele medicilor vor avea un rezultat asteptat.

*** Citeste si

Vom scapa de coronavirus la vara? Si cum va arata vacanta de vara?

Fuga nu e sanatoasa acum ci imorala, dragi medici si asistente care acum dezertati - jurnal de familie in pandemie

Totul va fi bine - mesajul curcubeului emotionant pe care copiii il invata in clipe grele de pandemie de coronavirus...

Avem nevoie de stiri care ne dau speranta

autor - Redactor Sef Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Pareri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII