Mami NU da bebelușului tau apa. Apa ii poate provoca intoxicația cu apa care poate duce la deces

Mami NU da bebelusului tau apa. Apa ii poate provoca intoxicatia cu apa care poate duce la deces

Mami NU da bebelușului tau apa. Apa ii poate provoca intoxicația cu apa care poate duce la deces

Există mămici care dau apă bebelusului mic neștiind că acest lucru este extrem de pericolos pentru sănătatea unui bebe. Medicii pediatri avertizează părinții despre riscurile cu privire la pericolele alimentării cu apă a bebelușilor cu vârsta sub șase luni, deoarece acest lucru este extrem de nociv pentru sănătatea lor.

Bebelușii au rinichii incă incomplet dezvoltati, prin urmare, oferindu-le prea multă apă în primul an (în special în primele nouă luni) se poat dilua nivelurile normale de sodiu ale bebelușului, ceea ce poate duce la convulsii, comă, leziuni ale creierului și chiar moarte...

veti citi
E  cald. Ar trebuie sa ii dau apa bebelusului? Un medic pediatru ne spune ce trebuie sa stim in acest caz
Bebelușii nu au nevoie de apă la fel si nu au sete asa ca si adultii - chiar și într-o zi caldă de vară.
Multe mamici nu stiu ca laptele matern este format 88% din apa
Intoxicatia cu apa a bebelusului

Ar trebuie sa ii dau apa bebelusului? Un medic pediatru ne spune ce trebuie sa stim in acest caz

Te gandesti ca lui bebe ii este sete si ca ar trebui sa dai apa bebeluslui? Ei bine NU!

Din nefericire, exista incredibil de multe mamici care dau apa sau ceai bebelusului mic. Medicii pediatri englezi avertizeaza parintii despre riscurile  cu privire la pericolele alimentării apei la bebelușii cu vârsta sub șase luni, deoarece acest lucru se poate dovedi extrem de nociv pentru sănătatea lor.

Bebelușii nu au nevoie de apă la fel si nu au sete asa ca si adultii - chiar și într-o zi caldă de vară.

Conform unui studiu publicat de NHS UK (Sistemul Medical de Sanatate Britanic) -  laptele matern este incredibil de bogat în apă, cu o concentrație scăzută de electroliți. Aceasta înseamnă că laptele matern poate hidrata suficient bebelusul în primele șase luni de viață.

Cu toate acestea, este posibil ca unii părinți să nu fie conștienți de pericolele adevarate de a oferi bebelusului apa.

Danielle Stringer, un medic pediatru cunoscut altfel sub numele de KidNurse in UK, a prezentat la televiziunea britanica motivele pentru care părinții ar trebui să evite să-și potolească setea bebelușilor cu apă atunci când sunt prea mici.

Bebelușii nu au nevoie de apă la fel ca și adulții. De fapt, bebelușilor nu trebuie să li se ofere apă până la vârsta de șase luni ”, a spuns medicul pediatru.

Multe mamici nu stiu ca laptele matern este format 88% din apa

„Iată faptul că mulți părinți nu știu: laptele matern este format din 88% apă. „Laptele matern sau formula are tot fluidul de care are nevoie copilul tău!”

Dacă unui bebeluș i se administrează prea multă apă, aceasta poate duce la intoxicația cu apă și, prin urmare, poate duce la deces.

Intoxicatia cu apa a bebelusului

„Intoxicația cu apă este procesul care are loc atunci când unui bebeluș i se administrează prea multă apă, iar apa determină dilatarea de sodiu (sare) în organism”, a declarat medicul britanic.

Iata ce se poate întâmpla dacă apare intoxicația cu apă la bebelus.

„Corpul bebelusului va încerca să supracompenseze prin faptul că celulele preiau mai multă apă, ceea ce va duce la umflarea pe tot corpul, inclusiv în creier, ceea ce poate duce la convulsii, comă sau moarte cerebrală”, a spus ea.

Medicul pediatru ii indeamna pe parinti sa monitorizeze cu atentie cresterea in greutate a bebelusului pana la 6 luni, cand incepe diversificarea.  De asemeni, recomanda parintilor sa respecte cu atentie instrucțiunile privind preapararea laptelui formula.

Bebelușii au rinichii inca incomplet dezvoltati, prin urmare, oferindu-le prea multă apă în primul an (în special în primele nouă luni) poate dilua nivelurile normale de sodiu ale bebelușului, ceea ce poate duce la convulsii, comă, leziuni ale creierului și moarte..

Citeste si Cand pot bea bebelusii apa?

Diversificarea alimentatiei bebelușului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici. 

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului, retete si sfaturi despre diversificare

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita (cost 4,99 euro - one time).

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii, realizat cu sfaturile dnei medic pediatru Stefana Zamfir
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

surse de documentare

Mum shares warning after her baby almost dies from drinking water
https://www.parents.com/baby/safety/tips/water-intoxication-in-babies/ 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII