Cum alegem crema de protecție solară potrivită pentru bebeluși și copii?

Cum alegem crema de protecție solară potrivită pentru bebeluși și copii? | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Bebelușii și copiii au nevoie de soare, dar cercetările medicale în domeniu au demonstrat că expunerea repetată și neprotejată la ultraviolete (UV), încă din copilărie, poate provoca diverse leziuni la nivelul pielii. Arsurile solare suferite la vârste mici reprezintă una dintre cauzele apariției la vârsta adultă a melanomului - cel mai sever tip de cancer de piele.

 

Cum alegem crema de protectie solara potrivita pentru bebelusi si copii?
Ne raspunde la aceste intrebari dna dr. Doina Tabacila, Medic Primar Dermatologie - Clinica Medicover Victoriei.

În cazul bebelușilor mai mici de 6 luni ar trebui să se evite expunerea la soare fie ea chiar și indirectă

În cazul bebelușilor mai mici de 6 luni ar trebui să se evite expunerea la soare fie ea chiar și indirectă, iar copiii până în vârstă de 3 ani ar trebui expuși doar în mod indirect la soare. La această vârstă protecția solară se recomandă să fie una de tip mecanic (expunerea căruciorului la un loc cu multă umbră, purtarea pălăriei și a hainuțelor cât mai lejere dar care să acopere mare parte din corp). Protecția solară este recomandată pentru bebelușii de peste 6 luni, încercând evitarea pe cât posibil a expunerii la soare sub orice formă a celor sub 6 luni.

După vârsta de 6 luni, bebelușii expuși la soare în mod indirect se vor proteja cu creme speciale de protecție solară atât în vacanțe cât și la plimbarea zilnică

Puteți alege creme speciale pentru copii cu SPF 50+, cu spectru larg, care să confere protecție împotriva UVA și UVB și, eventual, rezistente la apă. În alegerea celei mai potrivite creme de protecție solară pentru bebeluși se ține cont de ingredientele active din formula sa. De reținut faptul că, cel puțin pâna la vârsta de 12 ani, se recomandă cremele de protecție solară pentru copii care au în formulă și filtre fizice, precum oxidul de zinc și dioxidul de titan.

Oxidul de zinc și dioxidul de titan formează o barieră la suprafața pielii, un scut care reflectă radiațiile UV. Aceste două ingrediente nu sunt absorbite de piele ceea ce înseamnă că au o siguranță sporită pentru bebelușul tău.

Un alt aspect important de care trebuie să ținem cont când alegem crema de protecție solară este legat de lista de ingrediente a cremei

Nu sunt recomandate cremele de protecție solară care conțin parfum, uleiuri esențiale, deoarece acestea sunt substanțe ce pot irita pielea sensibilă a copiilor și pot afecta bariera cutanată (cei mai afectați de acești agenți iritanți sunt copiii cu dermatită atopică).

În cazul copiilor mai mari, cărora le place să se bălăcească în piscină sau în apa mării, vom opta pentru o cremă de protecție solară care, în plus, este rezistentă la apă

Pentru a își menține protecția, crema se va reaplica din 2 în 2 ore. Producătorii de dermatocosmetice au venit în sprijinul acestor nevoi specifice ale celor mici cu creme de protecție solară care să întrunească toate aceste cerințe.

Sfaturi pentru aplicarea cremei de protecție solară

Știm, vara toată lumea se gândește la mare, soare, bălăceală, însă e foarte important să ne protejăm corespunzător de lumina soarelui și să aplicăm corect crema de protecție solară.
Află sfaturile noastre pentru a te bucura de o vacanță fără griji și arsuri solare Mai departe...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII