De ce este recomandat să purtăm protecție solară tot timpul anului?

De ce este recomandat să purtăm protecție solară tot timpul anului? | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Protecția solară nu trebuie asociată doar cu marea, piscina sau plaja, ci cu orice mediu în care întâlnim soarele, chiar și cu camera foarte însorită din casa ta în care îți face placere să-ți petreci timpul cu cel mic!

Trebuie să știi că norii filtrează doar aproximativ 20% din cantitatea de radiații, în timp ce zăpada, apa mării și nisipul, le reflectă în proporție de peste 80%.

De ce este recomandat să purtăm protecție solară tot timpul anului?

Ne raspunde la aceste intrebari dna dr. Doina Tabacila, Medic Primar Dermatologie -

Radiațiile UVA și UVB sunt nocive pentru sănătatea pielii copiilor și adulților

Riscul pentru apariția cancerului de piele crește pentru orice persoană care a suferit o arsură solară. Greșeala de a nu folosi cremă de protecție solară pe tot parcursul anului și de la vârste fragede ne poate costa scump!

Folosirea cremelor de protecție solară doar în anotimpul cald sau mai grav, doar atunci când mergem în vacanță la mare, este un obicei greșit deoarece soarele răsare în fiecare zi iar razele UVA îți ating pielea în fiecare secundă. Dincolo de sinteza vitaminei D care are loc în mai puțin de 20 de minute, expunerea la soare produce îmbâtrânirea pielii chiar din copilărie.

În lunile de toamnă-iarnă cantitatea de UVB care ajunge la sol este mai mică dar cantitatea de UVA este aceeași indiferent de anotimp. Radiațiile UVA sunt responsabile de îmbătrânirea prematură, pete pigmentare, rozacee!

Dacă în sezonul cald aplicăm protecție solară pe aproape tot corpul, pe timpul iernii este suficient să aplicați protecție solară doar pe ten

Tenul este expus cel mai mult îmbătrânirii cutanate datorită razelor soarelui de tip UVA, așa că este recomandat să îl protejăm. În timpul iernii poate fi suficientă o cremă de protecție solară cu factor SPF 30.

Cum alegem crema de protecție solară potrivită pentru bebeluși și copii?

Bebelușii și copiii au nevoie de soare, dar cercetările medicale în domeniu au demonstrat că expunerea repetată și neprotejată la ultraviolete (UV), încă din copilărie, poate provoca diverse leziuni la nivelul pielii. Arsurile solare suferite la vârste mici reprezintă una dintre cauzele apariției la vârsta adultă a melanomului – cel mai sever tip de cancer de piele... mai departe

Despre protectia solara, mai cititi:

Cum sa iti faci propria crema de protectie solara
Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?
Schimbati-va anual lotiunea de plaja pentru a diminua riscul de cancer!
Creme de protectie solara pentru copii recomandate de mamicile Desprecopii

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatorul forum:

Hoteluri, pensiuni, vacante, concedii, calatorii...
Experiente de vacante si calatorii. Evaluari de hoteluri, pensiuni si recomandari. Toate testate de comunitatea DC!


autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII