A fost presată să iși alăpteze nou născutul insă bebe a murit. Iată trauma infiorătoare a unei mămici pentru care alaptarea exclusivă nu a fost soluția

A fost presata sa isi alapteze nou nascutul insa bebe a murit. Iata trauma infioratoare a unei mamici pentru care alaptarea exclusiva nu a fost solutia

A fost presată să iși alăpteze nou născutul insă bebe a murit. Iată trauma infiorătoare a unei mămici pentru care alaptarea exclusivă nu a fost soluția

La sfatul medicului, această mamă a încercat să își alăpteze bebelușul aproape continuu încă de la început, iar el plângea de fiecare dată când mama lui îl lua de la piept. "Aveți răbdare cu el, este normal" - li s-a spus părinților...

Dar la câteva ore după ce și-au adus bebelusul acasă de la spital, mama luia vazut ca are pielea albastră și, cum a relatat ea, când l-a ridicat, corpul lui nu răspundea la nici un stimul. A început disperată procedura de resuscitare cardiopulmonară și au chemat disperați salvarea ...

E trist dar adevarat. Si-a ascultat medicii si acum copilul ei este mort. Aceasta este trauma unei mamici pentru care alaptarea exclusivă nu a fost soluția...

- vei citi:
Bebelușul era atât de grav deshidratat încât inima lui încetase să mai bată
Sânul este cel mai bun, sigur - atâta timp cât bebelușul scoate ceva din el!
Care a fost totuși cauza decesului nou-născutului?
Mama a fost diagnosticată cu o tulburare hormonală numită sindrom ovarian polichistic
Înfometarea cauzată de alăptare este extrem de rară
Medicii trebuie să ia în considerare orice factori care ar putea pune mamele și bebelușii în pericol
Cum nou-născuții sunt vulnerabili, la fel sunt și mamele lor

Ai rabdare cu el, va manca...

Toate mamicile sunt sfatuite sa inceapa alaptarea bebelusului inca din primele ore de la nasterea bebelusului. Primul lapte pentru bebe, colostru, contine anticorpi si este foarte hranitor pentru nou nascut.

Aceasta mama a încercat să își alăpteze bebelușul (Landon) aproape continuu imediat dupa nastere dar el plângea de fiecare dată când mama lui îl lua de la piept. "Aveți răbdare cu el, este normal, pana la urma va suge bine" - li s-a spus părinților...

Dar la câteva ore după ce și-au adus bebelusul acasă de la spital, Jillian l-a văzut brusc cu pielea albastră și, cum a relatat ea, când l-a ridicat, corpul lui nu răspundea la nici un stimul. Sotul ei a început procedura de resuscitare cardiopulmonară iar ea a apelat disperata Salvarea.

Acum ea spune ca si-a ascultat medicul si acum copilul ei este mort. Aceasta este trauma unei mamici pentru care alaptarea exclusiva nu a fost solutia...

Bebelușul era atât de grav deshidratat încât inima lui încetase să mai bată

Bebelușul a fost dus imediat la urgențe. La spital au incercat sa il resusciteze cu cea mai mare disperare. Dar abia după ce nou-născutul lor a încetat să mai respire - după ce echipa medicală nu a putut să-l resusciteze și după ce a fost ținut în viață doar cu ajutorul aparatelor - acesti parinti au aflat ce i s-a întâmplat bebelușului. Un medic dintr-o unitate de terapie intensivă neonatală le-a spus că suspecta că bebelusul era atât de grav deshidratat încât inima lui încetase să mai bată, a spus ea.

„Mi-a fost foarte greu să înțeleg în acel moment ce mi-a spus medicul, deoarece eu l-am alăptat - Ce vrei să spui cu "a fost deshidratat?”, a intrebat mama disperata. „Nu puteam realiza asta. Am fost frustrată pe mine pentru că, au existat acești medici și asistente care mi-au spus: „Continuă să-l alăptezi. Doar ține-l pe sân - el este atașat corect. Te descurci bine." Dar eu nu aveam lapte matern să-i ofer, a spus Jillian.

La doar 19 zile de la nașterea lui Landon, părinții lui au luat o decizie traumatică, de a-l deconecta de aparatele care îl țineau în viață... Apoi și-au urmărit copilul cum se stinge...

Cinci ani mai târziu, Jillian Johnson vorbește despre moartea fiului ei, avertizând și alte mame într-o postare de blog care a devenit virală.

Deși alăptarea este considerată modalitatea ideală de a hrăni un bebeluș, a spus ea, femeile ar trebui să înțeleagă riscurile - cum ar fi să nu poată produce suficient lapte - și să realizeze că nu este nimic greșit în utilizarea formulelor de lapte.

► Citeste si: Cum stii daca bebelusul mananca suficient - semne pe care trebuie sa le urmaresti

Sânul este cel mai bun, sigur - atâta timp cât bebelușul scoate ceva din el!

„Vreau ca mamele să nu se mai învinovățească unele pe altele”, a spus Johnson pentru The Washington Post. „Indiferent de modul în care hrăniți copilul, asigurați-vă că sunt hrăniți. Este simplu. Vreau ca oamenii să se educe pe ei înșiși”, a spus ea. „Vrei să faci ce e mai bine pentru copilul tău? Bine. Atunci sânul este cel mai bun, sigur - atâta timp cât bebelușul scoate ceva din el!

Landon Johnson - sursa foto: washingtonpost.com

Care a fost totuși cauza decesului nou-născutului?

Landon a murit din cauza encefalopatiei hipoxic-ischemice sau a leziunilor cerebrale cauzate de lipsa de oxigen; stop cardiac; și deshidratare hipernatremică, conform înregistrărilor.

Johnson, care locuiește în zona Los Angeles, a refuzat să numească spitalul în care s-a născut sau să elibereze public vreun act.

Medicii au declarat ca băiatul s-a născut pe 25 februarie 2012, prin cezariană de urgență, deoarece nu primea suficient oxigen în timpul travaliului. La naștere, el cântărea 3 373 grame, dar, în ziua a treia, el a pierdut 9,7 la sută din greutatea sa.
Jillian Johnson a descris calvarul într-o postare pe blogul ei

"Landon plângea și plângea tot timpul dacă nu era la sân și așa am început să-l alăptez continuu. Asistentele veneau și-l înfășau în pături calde pentru a-l ajuta să doarmă. Și când întrebam de ce vrea constant la sân, spuneau că este pentru că este vorba de cluster feeding - denumirea în engleză a ceea ce definește foarte bine un bebeluș foarte agitat și care dorește să sugă aproape non-stop. 

Mi-am amintit că am învățat despre asta la cursurile pe care le-am făcut și fiind mamă pentru prima dată, am avut încredere în medicii și asistentele mele că mă ajută în acest sens - cu atât mai mult cu cât am fost destul de puternic medicată din cauza cezarienei de urgență și acesta era primul meu copil. Dar m-am înșelat."

► Citeste 11 semne ca alaptarea bebelusului nu merge bine. Cu realism despre alaptare - sfatul specialistilor

Mama a fost diagnosticată cu o tulburare hormonală numită sindrom ovarian polichistic

Johnson a scris că un consultant lactație i-a spus că Landon „s-a atașat foarte bine la sân”, dar a menționat că poate avea o problemă în producerea de lapte, deoarece a fost diagnosticată cu o tulburare hormonală numită sindrom ovarian polichistic. Consultanta i-a spus să ia suplimente pe bază de plante.

Johnsons l-a dus pe Landon acasă dar în dimineața următoare l-au găsit fără răspuns. „Am plâns amândoi, soțul meu mă strângea atât de tare de mână - nu ne puteam îndepărta de el, ne rugam ca Dumnezeu să ne aducă copilul înapoi”, Jillian Johnson spuse într-un interviu, suspinând.

Nimeni de la spitalul „prieten cu copilul" în care s-a născut Landon nu i-a spus că s-ar putea întâmpla asta, a spus Jillian.

Înfometarea cauzată de alăptare este extrem de rară

Experții medicali spun că înfometarea cauzată de alăptare este extrem de rară; de fapt, Academia Americană de Pediatrie recomandă bebelușilor să fie alăptați exclusiv în primele șase luni, din mai multe motive.

Medicul pediatru Andy Bernstein, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Pediatrie, a declarat că oamenii rezistă mai multe zile fără hrană. În mod normal, spun specialiștii, nou-născuții pot subzista în primele zile doar cu „primul lapte”, cunoscut sub numele de colostru, până la apariția laptelui matur.

Citeste si: Ghid complet al primelor zile de alaptare

Medicii trebuie să ia în considerare orice factori care ar putea pune mamele și bebelușii în pericol

Bernstein a spus că majoritatea pediatrilor sunt de acord că este acceptabil ca nou-născuții să piardă până la 10% din greutatea lor la naștere în timpul acestei tranziții. Dar, a adăugat el, medicii trebuie să ia în considerare, de asemenea, orice factori care ar putea pune mamele și bebelușii în pericol, cum ar fi o mamă pentru prima dată; un travaliu prea lung, complicații, o cezariană sau alte probleme de sănătate, inclusiv unele tulburări hormonale.

„Cu siguranță voi încuraja alăptarea când este posibil.”, a spus Bernstein. „Multe mame alăptează, dar există încă un număr semnificativ de femei care, din cauza unor probleme, alăptarea pur și simplu nu este posibilă.

Cu toate acestea, el a spus „formula este o sursă foarte acceptabilă”, atât singură, cât și pentru a completa laptele matern. Dar mult mai frecventă este presiunea societății pe care unele femei spun că o simt dacă nu alăptează.

Într-o postare The Post, trei psihiatri au scris că, deși beneficiile alăptării sunt susținute de știință, „recomandările poartă forța unei amenințări: dacă nu alăptez, copilul meu este mai probabil a se imbolnavi; dacă nu alăptez, copilul meu nu va fi la fel de inteligent; dacă nu alăptez, nu sunt o mamă bună...

familia Johnson - sursa foto: washingtonpost.com

Cum nou-născuții sunt vulnerabili, la fel sunt și mamele lor

„Iată despre ce nu vorbesc destui oameni: cum nou-născuții sunt vulnerabili, la fel sunt și mamele lor. Și sănătatea mintală a mamei este crucială - nu doar pentru ea, ci și pentru copilul ei. O mamă deprimată și neliniștită nu este în măsură să ofere îngrijirea de care copilul ei are nevoie pentru a se dezvolta și creaște corespunzător. Și dacă depresia și anxietatea sunt cauzate sau agravate de experiența alăptării, alăptarea nu merită!”

Apoi, mai există durerea fizică pe care unele femei spun că o îndură în timpul alăptării.


Jillian, mama lui Landon, a spus că în cele trei zile în care a și-a alăptat în permanență fiul, au durut-o constant sânii, iar sfârcurile erau mereu sângerânde. A simțit că dă greș, a spus ea.

În ciuda ororii prin care a trăit, Jillian a spus că nu este împotriva alăptării. Ea a născut două fete de la moartea lui Landon și le-a alăptat pe ambele - suplimentând cu formulă.

Nu sunt împotriva alăptării. Eu sunt pro-alăptare!" a spus ea. „Singurul lucru pe care nu îl apreciez este acela că toată lumea spune că trebuie să încetez să fiu anti-alăptare. Eu nu sunt anti-alăptare. Sincer, dacă aș fi anti-alăptare, copilul meu ar fi în viață! Nu aveam habar că el va muri de foame”, a adăugat ea. „O, Dumnezeule - dacă aș fi știut asta, i-aș fi dat formulă.”

► Citeste  Cum știi dacă bebelușul mănancă suficient? Semne pe care să le urmărești

Ghid de alaptare

Desprecopii va ofera cel mai complet ghid de alaptare. Cititi pe larg toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni

Ghid complet al primelor zile de alaptare

Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului

Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Colostrul: prima masa a bebelusului tau

Despre stresul primelor zile de alaptare

Secretul reusitei alaptatului

Deshidratarea la bebelusi - verifica schema normala de urina la bebelusi

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

→ Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

autor: Desprecopii.com,Toate drepturile rezervate (c) 2020
am relatatat drama unei mame - publicata in ziarul W
ashingtonpost.com 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII