Vrei să fii mămică? TU ești prima casă a bebelușului tău. De asta e momentul să începi să iți iubești corpul
Vrei sa fii mamica? Felicitări pentru aceasta decizie care iti va schimba viata. Ești pe cale să îți începi călătoria spre concepție, care poate fi lină și previzibilă sau provocatoare și descumpănitoare.
Indiferent de modul în care se desfășoară calea ta către conceperea unui copil si a unui test de sarcina pozitiv, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să te concentrezi chiar acum (altul decât crearea bebelușului tău) este hrănirea și întărirea relației de dragoste pe care o ai cu propriul tau corp. Pentru ca un bebe sanatos are nevoie de o prima casa sanatoasa - si anume corpul mamicii in care creste.
- vei citi:
Majoritatea femeilor nu simt dragostea pentru corpul lor
Preocupările legate de imaginea corpului nu pot fi ignorate
Construiește o casă puternică, sănătoasă și plină de dragoste pentru copilul tău
Un bebe sănătos are nevoie de o mamă sănătoasă
Daca vrei sa devii mamica, pana la momentul fericit in care esti posiesoarea unui test de sarcina pozitiv ai de mers pe un drum in care trebuie sa iti iubesti corpul. Pentru ca un bebe sanatos are nevoie de o prima casa sanatoasa - si anume corpul mamicii in care creste.
Majoritatea femeilor nu simt dragostea pentru corpul lor
Fiind mama, stiu prin ce lupte si trăiesc multe femei atunci când vine vorba de relația cu propriul lor corp. Această relație complicată se formează pe parcursul unei vieți, implicând factori precum:
Mesaje din mass-media și alte influențe / influențatori;
Mesaje pe care le primiți în timpul formării și adolescenței de la părinți, alți adulți de încredere și colegi;
Dezvoltarea stimei de sine, a acceptării de sine și a iubirii de sine, pe care factorii menționați mai sus îi pot afecta.
Din păcate, cercetările confirmă faptul că majoritatea femeilor nu simt dragostea pentru corpul lor. La 80% dintre femei nu le place cum arată și 50-70% dintre femeile cu greutate normală vor să fie mai subțiri. Multe femei adăpostesc o rușine profundă cu privire la corpul lor, ceea ce poate determina compulsii și dependențe legate de hrană și exerciții.
Dar ce legătură are toată această vorbă despre nemulțumirea corpului cu faptul că ai un copil? Ei bine, multe.
Evaluează-ți nivelul de satisfacție corporală în mod onest și fără rușine.
Sperăm că te afli în micul procent de femei care se iubesc, se acceptă corpul și sunt încântate să îmbrățișeze numeroasele schimbări care vor avea loc pe măsură ce corpul se pregătește să concepă, să poarte, să nască și, eventual, să alăpteze copilul. Dar dacă ești ca majoritatea femeilor, relația cu corpul tău este mult mai complicată.
Sentimentele tale despre corpul tău sunt importante pentru sănătatea ta fizică și mentală pe tot parcursul concepției și sarcinii. Indiferent dacă ești gravidă sau nu, cercetările arată că imaginea corporală joacă un rol major în nivelul de fericire al femeii și satisfacției generale a vieții. Cercetările arată, de asemenea, că problemele legate de imaginea corpului pot duce la sau pot fi rezultatul depresiei, anxietății, tulburărilor alimentare și problemelor legate de relații.
Inutil să spun că preocupările legate de imaginea corpului nu pot fi ignorate
Când îți vei începe călătoria spre a deveni mamă, trebuie să începi simțindu-te puternică și încrezătoare, astfel încât să poți păstra această încredere pe tot parcursul încercărilor și necazurilor cu care te vei confrunta în mod inevitabil.
Problemele legate de stima de sine și imaginea corpului nu vor dispărea pe drumul tău către și de-a lungul maternității. De fapt, cerințele ridicate ale maternității de astăzi le pot exacerba.
Dacă simți că tu și corpul tău nu sunteți în cele mai bune "relații", primul pas este să abordaezi această problemă în mod onest și fără rușine. Următoarele întrebări te vor ajuta să evaluezi nivelul de satisfacție corporală și să conștientizezi legăturile puternice dintre minte, corp și emoții:
Cum te simți când te gândești la corpul tău sau, mai precis, când te uiți în oglindă?
Ce îți spui despre corpul tău? Cât de des esti prea critica cu el?
Cauți în mod obișnuit „defecte” la corpul tău și te critici pentru ele?
Sau te privești cu dragoste, acceptare și recunoștință? („Arăți destul de bine astăzi. Sunt recunoscătoare că ești sănătos și că îmi permiți să mă simt bine, că poți face cea mai mare parte din ceea ce îți cer să faci. Voi fi bună cu tine pentru că tu ești bun cu mine.”)
Cât de des te verifici în oglindă?
Cât de des te cântărești?
Ce se întâmplă cu starea ta de spirit când vezi numărul de kg?
Ești capabilă să te abții să nu te cântărești o zi? O săptămână? O lună? Ce sentimente apar când te gândești sau încerci să renunți la acest obicei?
Cum ai descrie relația ta cu mâncarea? Dar cu exercițiile?
Construiește o casă puternică, sănătoasă și plină de dragoste pentru copilul tău
Fiind o viitoare mamă care dorește să-și împărtășească fericirea cu copilul ei, este esențial să abordezi orice problemă de imagine a corpului pe care ai putea-o avea.
La concepție, corpul tău devine prima casă a copilului tău - fundația în care copilul tău se dezvoltă și din care se mută în lumea exterioară. Asigură-te că este o casă iubită, bună și tratată cu respect.
Mantrele de mai jos te vor ajuta să consolidezi relația minte-corp pentru a construi o primă „casă” perfectă pentru copilul pe care îl vei concepe.
Voi încerca să înteleg mai bine modul în care mintea și corpul meu sunt conectate (de exemplu: când sunt tristă, plictisită, singură sau îngrijorată vreau să mănânc cartofi prăjiți).
Voi asculta și respecta semnalele corpului meu (mănânc când îmi este foame, mă opresc când sunt plină).
Voi fi conștientă de cum vorbesc despre mine și mă voi opri atunci când voi fi extrem de critică sau dură în ceea ce privește modul în care văd sau vorbesc cu mine despre corpul meu.
Voi vorbi cu partenerul și prietenii mei despre problemele mele legate de imaginea corpului sau voi căuta ajutor profesional dacă trebuie să aprofundez problemele de stimă de sine.
Îmi voi umple corpul cu alimente bogate în nutrienți și cu multă apă și mă voi odihni adecvat, pentru a crea un corp sănătos și puternic pentru concepție.
Îmi voi exersa corpul pentru a-mi menține organele, mușchii și oasele sănătoase și pentru a elibera endorfine, pentru a mă ajuta să gestionez stresul și să mă simt mai energică și mai veselă.
Voi avea încredere în mine și în corpul meu în timp ce mă pregătesc pentru a suferi modificări fizice, hormonale și emoționale majore la concepție.
Voi găsi recunoștință pentru corpul meu, pentru tot ceea ce face pentru mine și pentru capacitatea sa de a concepe un copil.
Dacă te lupți cu concepția, te rugăm să adaugi această mantră:
Nu mă voi rușina sau nu-mi voi degrada corpul pentru că nu a făcut ceea ce îi cer acum. Voi fi răbdătoare și iubitoare cu corpul meu și voi continua să cred în capacitatea sa de a concepe un copil.
Mă voi iubi, mă voi îngriji și mă voi accepta pe mine și pe corpul meu în fiecare zi.
Vă dorim doze sănătoase de iubire de sine și fericire, în timp ce vă începeți drumul spre concepție! Și data viitoare când vă uitați în oglindă și începeți să spuneți ceva neplăcut despre corpul vostru, înlocuiți acel mesaj cu acesta:
Nu este nimic mai uimitor decât corpul meu, care este capabil să crească o altă ființă umană. Îmi voi îmbrățișa frumosul corp! Este pe cale să facă ceva cu adevărat miraculos!
Va recomandam sa mai cititi si: Cand este momentul optim de a deveni parinte?
Teste care va pot ajuta sa va intelegeti mai bine:
Cat de tare doresti sa devii mama?
Ce fel de tata vei fi?
Va doriti un copil? Renuntati la ideile preconcepute
Dupa lungi discutii in intimitatea cuplului sau poate ca in virtutea unei porniri spontane, v-ati decis: vreti un copil!
Si asta cat mai repede posibil. Desigur... lucrurile se vor intampla mai devreme sau mai tarziu toate la timpul lor. Pentru ca totul sa fie insa cat se poate de frumos, priviti dorinta de a avea un copil ca pe ceva natural si incercati sa nu va lasati prada presiunilor create artificial de tot felul de prejudecati legate de sarcina, care, din pacate, circula intens si au darul de a crea de multe ori panica citeste in continuare aici >
Comunitate - Forum de discutii
Parintii intreaba, parintii raspund!
autor: Teodora Andianu, redactor Desprecopii
Toate drepturile rezervate © Desprecopii.com 2022
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Buna, am o întrebare, nu ştiu sigur daca o adresez unde trebuie, am. Un chist de 4 cm şi de 28 de zile iau zafrilla progesteron. Trebuie sa iau 3 luni în continuu. Acum nu mia venit ciclu şi nu ştiu de ce. E posibil sa fie sarcina sau nu?
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII