Umflarea picioarelor și degetelor sau edemul in sarcină - când este normal și când NU

Umflarea picioarelor si degetelor sau edemul in sarcina - cand este normal si cand nu

Umflarea picioarelor și degetelor sau edemul in sarcină - când este normal și când NU

Umflarea picioarelor, numită și edem, în timpul sarcinii este incredibil de frecventă - și de obicei nu este un motiv de îngrijorare.

• Iată in continuare ce cauzează edemul în timpul sarcinii și CÂND este o problemă edemul în timpul sarcinii.

- vei citi:
Ce cauzează edemul în timpul sarcinii?
Când este o problemă edemul în timpul sarcinii?
Cum se reduce umflarea țesuturilor în timpul sarcinii
Când ar trebui să merg la medic?

Ce cauzează edemul în timpul sarcinii?

Te-au avertizat despre greață. Știai că te vei îngrășa. Dar nimeni nu a spus nimic despre degetele umflate - și glezne și gambe, obraji... Dacă te confrunți cu umflături vizibile la picioare și mâini în timpul sarcinii, cu siguranță nu ești singura.

Corpul tău lucrează din greu, producând mai mult sânge și lichide pentru a ajuta la creșterea copilului, a placentei și a unui depozit crescut de grăsimi (și toate celelalte modificări prin care trece corpul tău). Tot acest fluid suplimentar te poate face să arăți - și să te simți - destul de umflată.

Copilul și uterul în creștere pun, de asemenea, o presiune mare asupra sistemului circulator și limfatic, ceea ce poate contribui și la umflare. Unele femei încep să observe umflarea țesuturilor de la început, dar de obicei apare în al doilea și al treilea trimestru.

► Sfatul medicului: De ce se umfla picioarele in timpul sarcinii - motive si ce e de facut

Deși de multe ori avem puțin control asupra edemului, unele lucruri care-l pot agrava în timpul sarcinii includ:

prea mult timp în picioare;
activitate prelungită;
vremea caldă;
consumul a prea mult sodiu (sare);
niveluri scăzute de potasiu;
niveluri ridicate de cofeină.

Dar, după cum remarcă moașa Dianne Reynolds, „edemul extremităților inferioare este o constatare aproape universală la sfârșitul sarcinii.” Așadar, nu te mai îngrijora.

Când este o problemă edemul în timpul sarcinii?

Preeclampsia

Până destul de recent, umflarea țesuturilor a fost unul dintre simptomele utilizate pentru diagnosticarea preeclampsiei, o afecțiune a hipertensiunii arteriale în timpul sarcinii. Nu mai face parte din criteriile de diagnostic - totuși multe femei cu tensiune arterială crescută au umflături.

„Dacă fața ta devine excesiv de pufoasă, discută cu medicul - ia și o fotografie cu tine de înainte de sarcină. În cazul în care umflarea mâinilor și picioarelor devine severă, este posibil să observi edeme înțepătoare (când se apasă cu degetul mare pe piele, rămâne o indentare pentru câteva secunde) sau decolorarea picioarelor. Dacă bănui acest tip de edem, anunță medicul."


Cheag de sânge - Tromboza venoasă profundă (TVP)

Tromboza venoasă profundă (TVP) sunt cheagurile de sânge care se pot forma în vene. Riscul unei TVP crește puțin în timpul sarcinii, deoarece corpul produce mai mult din componenta sângelui responsabilă de coagulare. Alte simptome ale unui cheag de sânge includ durere, duritate și roșeață.

S-ar putea să observi, de asemenea, că un picior este mai umflat decât celălalt. Cel mai frecvent loc pentru un cheag de sânge este în picioarele inferioare, deși acestea pot apărea în alte locuri. Dacă bănui că ai putea avea unul, discută imediat cu medicul.

Infecția pielii

Dacă dezvolți o infecție a pielii numită celulită, este posibil să ai și umflături. S-ar putea să ai febră, durere și vezicule. Din nou, acesta ar fi un motiv pentru a primi imediat asistență medicală.

Alte preocupări

Există și alte complicații rare care pot provoca umflături, cum ar fi probleme cu inima sau plămânii. Când ai dubii, este întotdeauna cel mai bine să discuți cu medicul pentru a te asigura că tu și copilul sunteți în siguranță.

Cum se reduce umflarea țesuturilor în timpul sarcinii

Odată ce ai vorbit cu medicul, este doar o problemă de a găsi modalități de a minimiza disconfortul umflăturii:

Hidratarea este secretul (10 pahare de lichid pe zi) - te poate ajuta mult.
Asigură-te că schimbi frecvent pozițiile și că te odihnești când poți.
Ridică-ți picioarele de mai multe ori pe zi.
Încearcă să porți șosete de compresie.
Cosnumă o dietă echilibrată cu alimente sărace în sodiu și neprocesate, atunci când poți.

Când ar trebui să merg la medic?

Dacă ai oricare dintre aceste simptome, ia legătura cu medicul cât mai curând posibil:

Durere, roșeață, duritate + umflături într-o zonă a corpului;
Un picior mai umflat decât celălalt;
Umflarea feței sau a mâinilor;
Durere de cap;
Amețeală;
Dureri de burtă;
Respiratie dificilă;
Febră.

Mai rezistă, mami. Această perioadă este grea, fără îndoială. Dar te descurci de minune!

27 dintre cele mai ciudate pofte din timpul sarcinii

Cand esti insarcinata, poftele pot da navala ziua sau noaptea, iar nevoia de a manca sau mirosi ceea ce doreste corpul tau, poate fi coplesitoare.


Poate ca tu nu vei avea pofte; unele dintre ele pot fi distractive (o scuza perfecta pentru a manca inghetata in plus), insa uneori, femeile poftesc dupa cele mai ciudate si intamplatoare lucruri. Mai departe...

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Mai 2023)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII