Scrisul de mână ajută copiii să rețină mai multă informație

Scrisul de mana ajuta copiii sa retina mai multa informatie

Scrisul de mână ajută copiii să rețină mai multă informație

Copiii folosesc tot mai mult instrumentele digitale pentru a scrie si invata insa studiile spun ca un copil care scrie de mână își va aminti mai mult din informația respectivă în comparație cu un copil care folosește tastatura pentru a scrie.

Asta pentru ca scrisul de mana provoacă activitate într-o parte a creierului responsabilă cu atenția, spun experții.

- vei citi:
Scrisul de mână este o abilitate vitală pentru dezvoltarea unui copil
Beneficiile scrierii de mână au fost cercetate ani de zile
Scrisul de mână creează mult mai multă activitate în părțile senzori-motorii ale creierului
Scrisul de mana si problemele pe care le intampina copiii in invatarea lui

Scrisul de mână este o abilitate vitală pentru dezvoltarea unui copil

Aproximativ 45 de state americane nu au nevoie de școli pentru a preda elevilor scrierea de mână, dar un nou studiu sugerează că abilitatea este vitală pentru dezvoltarea unui copil.

În urma unei examinări a activității creierului, cercetătorii au descoperit că utilizarea unui pix și a hârtiei îi ajută pe copii să învețe mai mult și să-și amintească mai bine decât dacă înregistrează sau tastează informații pe un computer.

Datele au arătat o creștere a activității în părțile senzori-motorii ale creierului, care este implicată în procesare, atenție și limbaj. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că actul este benefic pentru adulți, sugerând că își vor aminti mai bine conținutul după ce l-au notat de mână.

Cercetarea a fost realizată de o echipă de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie (NTNU), care sugerează acum că liniile directoare naționale trebuie să se asigure că copiii primesc niște lecții de scriere de mână.

Beneficiile scrierii de mână au fost cercetate ani de zile

Prof. Audrey van der Meer și echipa ei au investigat de ani de zile beneficiile scrierii de mână. În 2017, ea a examinat activitatea creierului a 20 de studenți, iar studiul recent a examinat activitatea creierului la 12 adulți tineri și 12 copii - prima dată când echipa a analizat copii.

EEG a fost folosit pentru a urmări și a înregistra activitatea undelor cerebrale folosind un capișon echipat cu mai mult de 250 de electrozi atașați la căptușeala exterioară. Electrozii sunt proiectați pentru a prelua impulsurile electrice produse de creier. Fiecare examinare a durat 45 de minute pe persoană.

Rezultatele au arătat că, atât la adulții tineri cât și la copii, creierul este mult mai activ atunci când scrie cu mâna decât atunci când tastează folosind o tastatură.

Scrisul de mână creează mult mai multă activitate în părțile senzori-motorii ale creierului

Folosirea pixului și a hârtiei oferă creierului mai multe „cârlige” pentru a capta informațiile”, a spus Van der Meer. „Scrisul de mână creează mult mai multă activitate în părțile senzori-motorii ale creierului. O mulțime de simțuri sunt activate prin apăsarea pixului pe hârtie, observarea literelor scrise și auzul sunetului pe care îl faci în timp ce scrii. Aceste experiențe senzoriale creează contact între diferite părți ale creierului și deschid creierul pentru învățare. Învățăm mai bine și ne amintim mai bine."

Calculatoarele și smartphone-urile au devenit obiectivul principal pentru toate generațiile, dar grupul mai tânăr și-a petrecut toată viața cu dispozitivele digitale.

Potrivit Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului și Adolescenței, copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani din SUA petrec 4 până la 6 ore pe dispozitive, în timp ce adolescenții petrec până la 9 ore. Iar cei care învață online, petrec chiar mai mult timp decât media.

Scrisul de mana si problemele pe care le intampina copiii in invatarea lui

Intr-o lume in care computerele, laptopurile, tabletele si alte astfel de obiecte par sa-si exercite suprematia asupra creioanelor, stilourilor si a altor instrumente care au toate sansele ca in viitor sa devina simple exponate intr-un muzeu al evolutiei civilizatiei umane, scrisul de mana tinde sa devina daca nu o arta, cel putin o abilitate ce pune probleme multor persoae. Mai departe...

autor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII