5 reguli pentru reusita educatiei copilului

5 reguli pentru reusita educatiei copilului

5 reguli pentru reusita educatiei copilului

  • Educatia copilului are la baza o serie de reguli care formeaza ansamblul educational. Fie ca este vorba despre viata de acasa, fie ca vorbim despre educatia de la gradinita sau scoala, copilul trebuie invatat sa inteleaga si sa respecte regulilele de comportament sau de interdictiile pe care i le stabilesc parintii sau educatorii. Fiecare parinte are o serie de reguli si incearca sa le aplice cand e vorba despre educatia copilului sau. Iata legea celor 5 reguli pentru reusita educatiei copilului tau.
1. Regulile trebuie sa fie clare
2. Regulile trebuie sa fie concrete
3. Regulile trebuie sa fie constante
4. Regulile trebuie sa fie coerente
5. Regulile trebuie sa fie consecvente
Despre pregatirea pentru viata a copilului tau
Despre Psihologia Copilului
Psihologie copilului - forum dedicat

Orice parinte responsabil intelege importanta educatiei copilului dar si consecintele pentru dezvoltarea sa ca adult.

Iar, educatia are la baza o serie de reguli care formeaza ansamblul educational. Fie ca este vorba despre viata de acasa, fie ca vorbim despre educatia de la gradinita sau scoala, copilul trebuie invatat sa inteleaga si sa respecte regulilele de comportament sau de interdictiile pe care i le stabilesc parintii sau educatorii. Fiecare parinte are o serie de reguli si incearca sa le aplice cand e vorba despre educatia copilului sau.

Dar, uneori, isi da seama ca aceste reguli nu sunt respectate.  Nu ezitati sa ii re-amintiti copilului regulile casei sau regulile de educatie pe care le-ati stabilit. Puneti-va de acrod, ambii parinti cu aceste reguli - este foarte ne-propdictiv ca mama sa accepte incalcarea regulilor stabilite de tata - sau invers.

Iata legea celor 5 reguli pentru reusita educatiei copilului tau:

1. Regulile trebuie sa fie clare

Orice regula pe care o impunem copilului trebuie sa fie clara si explicata copilului. El trebuie sa stie ce este permis, si ce nu.

2. Regulile trebuie sa fie concrete

Atunci cand facem reguli pentru copil, acele reguli trebuie sa fie cat mai concrete si nu evazive. E mai bine sa spuneti copilului sa isi stranga jucariile din sufragerie decat sa ii spuneti sa faca ordine in sufragerie.

3. Regulile trebuie sa fie constante

Nu e usor sa pastrezi regulile constante insa este de mare importanta asigurarea unei linii de constanta in principii. Daca tolerati un anume comportament intr-o zi iar in ziua urmatoare nu il mai tolerati - copilul va fi dezorientat. Constanta regulilor da copilului un sentiment de siguranta. A fi ferm si constant nu inseaman rigiditate.

reguli-educatie-copil
 

4. Regulile trebuie sa fie coerente

Parintii sunt modele pentru copil si de aceea trebuie sa aiba si sa respecte - si ei la randul lor - niste reguli de viata si comportament. Copilul invata de la proprii sai parinti cum sa isi respecte parintii - prin exemplul pe care il dau parintii ...

5. Regulile trebuie sa fie consecvente

Copii au tendinta de a forta limitele si de a le sfida uneori. De aceea, aceste incalcari trebuie sa aiba si niste consecinte logice - altfel ele vor fi mereu fortate si repetate.  Cand consecintele incalcarii regulilor impuse vor fi logice si rezonabile, copilul isi va dezvolta simtul responsabilitatii.

Copii au tentendinta de a incalca regulile si este perfect normal. Ca ac educational insa, parintele trebuie sa inteleaga ca regulile fac parte din procesul educatiei copilului si trebuie respectate, pe cat posibil. Asta inseamna o educatie resonsabila si asta duce la cresterea unui adult responsabil.

Despre pregatirea pentru viata a copilului tau, merita sa cititi:

Minciunile pe care le spunem copiilor

Minciunile pe care le spunem copiilor

Chiar si cei mai buni dintre noi le spun uneori minciuni copiilor. Sunt doar niste minciuni nevinovate care nu fac nici un rau, nu-i asa? Acest lucru este valabil pentru minciunile "de…

Inteligenta emotionala a copilului: 3 sfaturi pentru parinti

Inteligenta emotionala a copilului: 3 sfaturi pentru parinti

Inteligenta emotionala este arta prin care ne putem invata copilul sa isi cunoasca si sa isi identifice sentimentele. Invata-ti copilul sa isi recunoasca propriile sentimente si emotii.Iata trei…

Fericirea este cea mai buna investitie pentru viitorul copilului

Fericirea este cea mai buna investitie pentru viitorul copilului

Copiii fericiti au mai multe sanse de a deveni adulti bogati. Asa ca, poate cea mai buna investitie in viitorul copilului tau este sa il faci fericit.

Despre Psihologia Copilului


Mai multe despre
psihologia copilului aici >


Forum dedicat psihologiei copilului


Cabinetul PSI: Arta cunoasterii umane. Intrebari si raspunsuri date de profesionisti si cunoscatori.


autor: Echipa Desprecopii.com, Articol aprobat de Colegiul Psihologilor Desprecopii.com

Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2013

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: 5 reguli pentru reusita educatiei copilului.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

In floarea copilariei (4-12 ani)

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
La bucatarie

La bucatarie

Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII