Cluster feeding sau alăptarea în reprize mici și dese. Iată când se intamplă, cât durează și cum să procedezi, dragă mami

Cluster feeding sau alaptarea in reprize mici si dese. Iata cand se intampla, cat dureaza si cum sa procedezi, draga mami

Cluster feeding sau alăptarea în reprize mici și dese. Iată când se intamplă, cât durează și cum să procedezi, dragă mami

In jurul varstei de 3 săptămâni și din nou la 6-8 săptămâni, nou-născutul doarme mai bine și pentru perioade mai lungi noaptea. Aceasta este vestea bună. Insa -  s-ar putea trezi dornic de supt mult și des.

Nu te alarma dacă bebelușul începe brusc să trateze sânii tai ca pe un bufet suedez complet. Acest mod de alaptare este cunoscut sub numele de "cluster feeding", deci bebelușii sug în reprize mici și dese în anumite momente pentru a se asigura că burticile primesc suficient lapte. Are nevoie de acest laptic pentru a-si susține dezvoltarea, dar adesea vor fi și foarte agitați.

→ Chiar dacă cluster feeding poate fi stresantă și obositoare pentru tine mami, aceasta va trece rapid. Iata cat dureaza aceasta perioada, cand si cum incepe si cum trebuie sa gestionezi cat mai bine situatia.

- vei citi:
Ce este cluster feeding?
Cluster feeding și aprovizionarea de lapte matern
Când trec bebelușii prin perioada de cluster feeding?
Cât durează perioada de cluster feeding?
Cum gestionezi perioada de cluster feeding?
Cum începe perioada de cluster feeding?
Cum se oprește perioada de cluster feeding?
Cand bebelusul este agitat si vrea sa suga constant sau despre cluster feeding

Ce este cluster feeding?

Cluster feeding este un mod inteligent pentru bebeluș de a crește cantitatea de lapte în timpul creșterii. Nu este nimic în neregulă cu laptele sau aportul tău, dar instinctele bebelușului știu că hrănirea la fiecare 20 de minute sau cam așa este cel mai bun mod de a-ți determina corpul să producă mai mult. Distanțarea sesiunilor de alăptare nu ar fi la fel de eficientă.

Cluster feeding și aprovizionarea de lapte matern

Aprovizionarea cu lapte este adaptată cerințelor bebelușului. La început, probabil bebe a dormit mai mult decât a mâncat și a supt la un program oarecum previzibil. Pe măsură ce crește, la fel și nevoile sale de calorii și nutriție cresc.

Aportul de lapte matern aproape se dublează în primele șase luni, iar cluster feeding este o modalitate de a te asigura că vei avea suficient lapte matern pentru bebe.

Când trec bebelușii prin perioada de cluster feeding?

Perioada de cluster feeding apare cel mai frecvent în jurul a 3 săptămâni apoi din nou la 6 săptămâni. Atunci bebelușii au primul dintre numeroasele puseuri de creștere și este în interesul tuturor să te asiguri că aprovizionarea cu lapte poate ține pasul cu burtica sa flămândă.

Citeste 8 semne ca bebelusul are un puseu de crestere

Cât durează perioada de cluster feeding?

Maratonul de cluster feeding poate fi distractiv pentru puiul tău, dar pentru tine poate fi epuizant, emoțional și fizic. Rezistă! De obicei nu durează mai mult de două zile (dacă durează mai mult de o săptămână, verifică-i greutatea; este posibil să nu obțină suficiente calorii).

Deși este aproape imposibil să dormi cu adevărat atunci când bebelușul tău vrea să sugă în fiecare oră, încearcă să te relaxezi și să dormi cu bebe.

Cum gestionezi perioada de cluster feeding?

Sfaturile pentru a face o sesiune de cluster feeding mai suportabilă includ asigurarea faptului că ești bine hrănită, hidratată și odihnită. Ține la îndemână gustări sănătoase, apă și filmul preferat pe Netflix.

Nu te descuraja niciodată și nu te îndoi că aportul de lapte nu este adecvat. Este! Nu fi tentată să apelezi la formulă pentru a potoli apetitul bebelușului. Această soluție doar va bloca producția de lapte matern.

Cum începe perioada de cluster feeding?

Dacă bebelușul tău de 3 sau 6 săptămâni începe să se agite imediat după ce suge sau dacă începe să sugă mai mult, mai des sau este agitat, poate fi un semn de cluster feeding. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când bebelușul începe să doarmă mai mult în timpul nopții, ceea ce face ca sesiunile sale de alăptare mai puțin frecvente să fie și mai importante.

Cum se oprește perioada de cluster feeding?

Cluster feeding este modalitatea incomodă și epuizantă a naturii de a se asigura că organismul tău este pregătit pentru a hrăni un copil în creștere. Pomparea între hrăniri poate ajuta la menținerea fluxul de lapte.

Dacă perioada de cluster feeding este prea împovărătoare și îți faci griji dacă bebelușul primește suficient lapte, apelează la un consultant în lactație IBCLC.

Cand bebelusul este agitat si vrea sa suga constant sau despre cluster feeding

Este foarte frecvent ca bebelusii sa fie agitati si sa suga din ce in ce mai des seara, in special in primele luni. Vorbim asadar despre alaptarea succesiva in serile cu bebe smiorcait... sau despre asa numitul cluster feeding. Citeste mai departe AICI

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.com exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca. 

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.  Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput.

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII