Principiile practice ale suzetei - iată ce trebuie să știi pentru a o face un obiect util bebelușului

Principiile practice ale suzetei  - iata ce trebuie sa stii pentru a o face un obiect util bebelusului

Principiile practice ale suzetei - iată ce trebuie să știi pentru a o face un obiect util bebelușului

Suzetele sunt incă o sursa de discutii si controverse intre mamici. Mamele care alăptează declară răspicat că trebuie să ținem departe suzeta de gura nou-născutului. Alte mame sunt de parere că suzetele sunt pur și simplu un obicei prost.

Mami, atâta timp cât înțelegi câteva principii și capcane practice ale suzetei nu ai motiv de teamă. De fapt, suzetele au câștigat, în ultimii ani, statutul de aliat valoros în lupta împotriva sindromului de moarte subită a sugarului. Indiferent dacă alegi să alăptezi sau să hrănești bebelușul cu biberonul sau o combinație a ambelor, iată câteva sfaturi pentru dacă și când decizi să oferi bebelușului o suzetă.

- vei citi:
Bebe se liniștește prin supt
Alegerea suzetei perfecte
Bebe poate părea neinteresat de o suzetă
Un substitut practic al suzetei
Bebe refuză total suzeta

Bebe se liniștește prin supt

Suzetele pot fi de neprețuit la bebelușii agitați, precum și la satisfacerea celor care doresc să sugă tot timpul. Nu trebuie să-ți vă faci griji cu privire la faptul că bebelușul va avea o dependență pe viață de sezetă. Trebuie doar să ai mare grijă să nu oferi noului născut o suzetă în momentele în care el ar trebui să fie hrănit, deoarece suzetele pot interveni astfel în producția de lapte matern.

De citit si Suzeta poate salva viata bebelusului

Alegerea suzetei perfecte

În prezent, alegerea suzetei perfecte poate părea o sarcină considerabilă, având în vedere toate diferitele mărci și stiluri de pe piață. Din câte știm, nu există nicio corelație între preț sau strategie de marketing și eficacitate, așa că recomandăm pur și simplu să încerci una și să vezi dacă bebelușului îi place.

Bebe poate părea neinteresat de o suzetă

Când îi oferi bebelușului tău o suzetă, nu te mira dacă pare neinteresat, se înfurie de-a dreptul sau o scuipă chiar și atunci când știi că nu îi este foame și vrea doar confort. Pentru bebelușii alăptați, suptul unei suzete necesită în mod inerent o tehnică diferită și una care poate dura câteva încercări. Pentru bebelușii alăptați și pentru cei hrăniți cu biberonul, un mamelon care nu oferă lapte poate să nu fie binevenit rapid.

Un substitut practic al suzetei

Înlocuitorul suzetei, ieftin, ușor și mereu prezent: degetul tău mic. Dacă să liniștești rapid bebelușul oferindu-i ceva de supt, altul decât sânul, poți folosi întotdeauna degetul mic (curat!). Pur și simplu întoarce mâna cu palma în sus și lasă bebelușul să sugă degetul, permițându-i să se odihnească ușor pe acoperișul gurii. Atenție: unghiile tăiate!

Bebe refuză total suzeta

Dacă bebelușul refuză total suzeta, este posibil să nu fie nevoie să fie liniștit prin suptul unei suzete. Fii recunoscătoare!

Despre suzeta, mai poti citi

Obisnuiesti sa cureti suzeta bebelusului in gura ta?

Cand copilul isi suge degetul dupa varsta de 12 luni: ce trebuie sa stie parintii

Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri...

Suzeta – intre necesitate si comoditate: avantaje si dezavantaje

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Milena Sadova - toate drepturile rezervate Desprecopii 2024
referinte
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21505778
https://adc.bmj.com/content/81/2/112:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII