Bebelușul hrănit cu lapte formula - DIAGRAMA cu cantitatea și programul de hrănire

Bebelusul hranit cu lapte formula - DIAGRAMA cu cantitatea si programul de hranire

Bebelușul hrănit cu lapte formula - DIAGRAMA cu cantitatea și programul de hrănire

Dacă iti hrănesti bebelușul cu lapte formula, vrei să știi cât lapte trebuie să pape bebelușul și cat de des trebuie hrănit. Cel mai important lucru de reținut, indiferent dacă alăptezi sau alegi formula, este că nevoile de hrană ale bebelușului tău sunt unice. Nici o carte - sau site - nu poate spune cu precizie cât de mult sau cât de des trebuie să fie hrănit un bebe. Vei descoperi aceste lucruri în timp ce tu și bebelușul tău vă cunoașteți.

Dar să vedem care sunt recomandările, ce înseamnă prea mult sau prea puțin și care ar fi nevoile de baz
ă ale unui bebeluș. Iată și o schemă (diagrama) cu cantitatea și frecvența meselor cu lapte ale bebelușului.

- vei citi:
După primele câteva zile de la naștere
În primele câteva săptămâni de viață
Până la sfârșitul primei luni de viață
Până la vârsta de șase luni
Între două și patru luni (sau când bebelușul cântărește mai mult de 5.4 kg)

După primele câteva zile de la naștere

După primele zile dupa nastere: nou-născutul hrănit cu formulă va consuma între 60 și 90 ml de formulă pe sesiune de hrănire și va mânca în medie la fiecare 3 până la 4 ore în primele sale săptămâni. (Sugarii alăptați de obicei sug in reprize mici și mai dese decât cei hrăniți cu formulă).

În primele câteva săptămâni de viață

În primele câteva săptămâni: dacă bebelușul doarme mai mult de 4 până la 5 ore, trezește-l și oferă-i o sticlă.

Până la sfârșitul primei luni de viață

Până la sfârșitul primei luni: bebelușul va consuma până la cel puțin 120 ml pe sesiune de hrănire, cu un program destul de previzibil de hrănire, aproximativ la fiecare 4 ore.

Până la vârsta de șase luni

Până la șase luni: bebelușul va consuma 180-240 ml la fiecare dintre cele 4 sau 5 sesiuni de hrănire în 24 de ore.

În medie, bebelușul ar trebui să consume aproximativ 75 ml de formulă pe zi la fiecare 453 g de greutate corporală. Dar, probabil, își va regla aportul de la o zi la alta pentru a-și satisface propriile nevoi. Deci, în loc să-i oferi cantități fixe, lasă-l să-ți spună când i-a ajuns. Dacă devine agitat sau distras cu ușurință în timpul hrănirii, probabil că a terminat. Dacă termină sticla și continuă să-și miște buzele, s-ar putea să-i fie încă foame. Cu toate acestea, există limite înalte și mici. Majoritatea bebelușilor sunt mulțumiți cu 90-120 ml pe sesiune de hrănire în prima lună și cresc această cantitate cu 30 ml pe lună până când ajung la un maxim de 210 - 240 ml. Dacă bebelușul pare să vrea în mod constant mai mult sau mai puțin decât această cantitate, discută cu medicul pediatru. Bebelușul nu ar trebui să bea mai mult de 960 ml de formulă în 24 de ore.

Inițial, cel mai bine este să hrănești nou-născutul cu formulă la cerere sau ori de câte ori plânge pentru că îi este foame. Odată cu trecerea timpului, el va începe să-și dezvolte un program destul de regulat. Pe măsură ce te familiarizezi cu semnalele și nevoile sale, vei putea programa mesele în jurul rutinei sale.

Între două și patru luni (sau când bebelușul cântărește mai mult de 5.4 kg)

Între două și patru luni (sau când bebelușul cântărește mai mult de 5.4 kg), majoritatea bebelușilor hrăniți cu formulă nu mai au nevoie de lapte la mijlocul nopții, deoarece consumă mai mult în timpul zilei și tiparele de somn devenit mai regulate (deși acest lucru variază considerabil de la copil la copil). Și capacitatea stomacală crește, ceea ce înseamnă că poate trece mai mult timp între hrăniri - ocazional până la 4 sau 5 ore. Dacă bebelușul pare să se hrănească foarte frecvent sau să consume cantități mai mari, încearcă să-l distragi cu jocuri sau cu o suzetă. Uneori, tiparele de obezitate încep în perioada copilăriei, deci este important să nu hrănești prea mult copilul.

► Citeste De ce bebelușul nu trebuie să bea prea mult lapte formula: riscul supraalimentării

Ce lapte formula este cel mai bun pentru bebeluși?

Ce lapte sa cumpar pentru bebelusul meu? Care este cel mai bun? - acest gen de intrebare este des intalnita pe forumul Desprecopii. Mai precis, exista peste 12 mii de astfel de intrebari despre laptele praf pentru bebelusi. Iata o prima clasificare a categoriilor de lapte formula pentru bebelusi si ce trebuie sa stii - dintr-un punct de vedere absolut independent.

Despre laptele formula pentru bebelusi, trebuie sa cititi si

Hranirea bebelusului cu lapte formula

Laptele praf de inceput pentru sugari: studiu de piata facut de APC Romania

3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte 

Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi  

Lapte de la san sau lapte praf formula? Ce dam bebelusului si de ce

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?


autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Cacesov
    Cacesov trimis la 16/1/2021

    Buna, e normal ca copilul de 7 luni sa nu bea lapte nici praf nici matern, doar alimentare şi apa sa bea, în greutate se dezvolta normal

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII