Sunt o femeie însărcinată și medic. M-am vaccinat anticovid - iată de ce

Sunt o femeie insarcinata si medic. M-am vaccinat anticovid - iata de ce

Sunt o femeie însărcinată și medic. M-am vaccinat anticovid - iată de ce

Înțeleg de ce unele femei însărcinate sunt nelinistite cu privire la vaccin. Dar am analizat cercetarile medicale și mă simt încrezătoare în decizia mea.

Sunt o femeie însărcinată și medic. M-am vaccinat anticovid - iată de ce.

veti citi
Vaccinarea anticovid si femeile insărcinate
Ce știm până acum despre vaccin și sarcină?
Cum m-am hotarat?
Ce înseamnă vaccinarea pentru mamele însărcinate și care alăptează?

Vaccinarea anticovid si femeile insărcinate

Înțeleg de ce unele femei însărcinate sunt nelinistite cu privire la vaccin. Dar am analizat cercetarile medicale și mă simt încrezătoare în decizia mea - spune Dr. Tsion Firew medic de urgență la centrul medical New York-Presbyterian / Columbia University Irving si profesor asistent de medicină de urgență la Colegiul Medicilor și Chirurgilor de la Universitatea Columbia, SUA - intr-un material publicat de ziatul The Guardian.

Sunt o femeie însărcinată - de profesie medic,  care a primit vaccinul Covid-19

Sunt o femeie însărcinată - de profesie medic,  care a primit vaccinul Covid-19. La câteva ore de la publicarea deciziei mele pe rețelele de socializare, au urmat atacuri incredibile ale celor care nu cred in acest virus si ale celor care militeaza impotriva vaccinurilor.

Lucrez în inima pandemiei ca medic de urgență de când Covid19 a lovit New York-ul. Am fost martor inca de la inceput ale tragediilor provocate de Covid-19. Acest virus a distrus comunități mari. Am pierdut colegi - din cauza virusului Covid 19 si am fost infectata cu Covid.

După recuperare, m-am întors să-mi fac jobul în continuare. Pe măsură ce boala s-a răspândit în sudul și mijlocul vestului Statelor Unite, iar numărul morților a crescut, mulți americani au continuat din păcate să ignore sfaturile profesioniștilor din domeniul sănătății.

Cei dintre noi aflati in prima linie asteptam acest glont magic - vaccinul. Spitalul meu a acordat prioritate administrării vaccinului către personalul cu risc ridicat din secția de urgență și UCI și ni s-a oferit în prima zi când a fost disponibil la spitalul meu.

Cu toate acestea, ca femeie însărcinată, nu am vrut să mă pun la coadă din prima zi. Am decis să aștept să vorbesc cu medicul meu și să revizuiesc datele publice. Si acum am aceste informatii pe care doresc sa le impartasesc cu voi.

Ce știm până acum despre vaccin și sarcină?

Atât vaccinurile Moderna, cât și cele Pfizer nu au fost testate in primele studii - cele de cohorta. Cu toate acestea, unele femei au ajuns să fie însărcinate în perioada de studiu. Riscul evenimentelor adverse legate de sarcină nu a fost crescut în grupul de vaccinuri comparativ cu grupul placebo. Moderna a enumerat, de asemenea, un rezultat combinat al dezvoltării și al toxicității perinatale / postnatale care nu a arătat efecte adverse asupra reproducerii feminine și asupra dezvoltării fetale / embrionare.

Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) și Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG) au efectuat, de asemenea, o revizuire de către experți și au ajuns la concluzia că vaccinul poate fi administrat femeilor însărcinate și care alăptează.

Cum m-am hotarat?

Ca femeie gravidă -  de culoare, în comparație cu populația generală - am un risc crescut de infecție cu Covid-19 și de deces. În calitate de cadru medical din prima linie, am un risc crescut de a mă infecta cu Covid-19, ceea ce am făcut deja.

Deși studii recente oferă dovezi încurajatoare că contractarea Covid-19 poate oferi o anumită protecție împotriva infecțiilor viitoare, știm că vaccinurile oferă o imunitate mai bună și de lungă durată. Am luat decizia în cunoștință de cauză și alegerea de a primi vaccinarea pe baza tuturor datelor existente și a discuției cu furnizorul meu de asistență medicală.

Ce înseamnă vaccinarea pentru mamele însărcinate și care alăptează?

Multe femei însărcinate au întrebări cu privire la vaccin. Ar trebui să le discute cu medicii lor pentru a ajuta la informarea deciziei lor. Zeci de ani de cercetare ARNm și dovezile actuale sunt suficient de liniștitoare pentru mine și pentru mulți alți lucrători din domeniul sănătății care au fost publici cu privire la decizia lor. Este o alegere personală. Cred în știință și în puterea de protecție a vaccinurilor. Este un privilegiu să vi se ofere acest vaccin înaintea multora din întreaga lume.

Dr. Tsion Firew este profesor asistent de medicină de urgență la Colegiul Medicilor și Chirurgilor de la Universitatea Columbia, medic de urgență la centrul medical New York-Presbyterian / Columbia University Irving și consilier special la Ministerul Sănătății din Etiopia

► Citeste si Nașterea in pandemie. Cum a schimbat pandemia modul in care este urmarită o sarcină?

Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Coronavirusul este un agent patogen redutabil și trebuie tratat cu respectul si grija care i se cuvine.

Din ce in ce mai multe paciente gravide întreabă despre el, și mai concret despre metode de prevenție. Ceea ce trebuie sa știți este că acest virus este abia apărut și nu a fost timp sa fie studiat în totalitate, totuși vă vom expune ceea ce știm până acum. Aflam toate informatiile importante de la dr. Silviu Istoc, Medic primar Obstetrica-Ginecologie, Medicover. Află mai multe informații importante despre coronavirus și de ce purtarea măștilor este chiar contraindicată!

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

Desprecopii.com -  ianuarie 2021
referinte
ziarul The Guardian

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII