Testul de sarcină cu sare - cum se face si cum se interpreteaza rezultatul

Testul de sarcina cu sare - cum se face si cum se interpreteaza rezultatul

Testul de sarcină cu sare - cum se face si cum se interpreteaza rezultatul

Testul de sarcina cu sare circula pe retelele sociale iar pentru mai multe informatii  - despre cum se face, cand si cum se interpreteaza rezultatul - aflati in continuare.

Este adevarat ca testul de sarcină cu sare este ieftin - dar nu există dovezi care să vă ofere un rezultat sigur.  Insa, cine vrea să aștepte câteva ore pentru a obține un răspuns? Dar - daca e musai - merita facut pentru distractie - iar a doua zi trebuie neaparat un test de sarcina oficial - de la farmacie. 

veti citi
Testul de sarcină cu sare - ce este?
Cum funcționează testul de sarcină cu sare?
Cât de precis este un test de sarcină cu sare?
Când trebuie facut testul de sarcină cu sare?
Cum se citeste rezultatul testului de sarcină cu sare
Teste de sarcină pe care le poți prepara singură in casă

Testul de sarcină cu sare - ce este?

In lumea imensa a internetului - exista multe femei care sustin ca un test cu sare poate da rezultatul unei sarcini. Dar au dreptate?

Sigur, testele de sarcină de la magazin pot fi mai scumpe - dar asta înseamnă că ne putem baza pe aceste teste facute in casa? Din păcate, dacă sperați să obțineți un rezultat corect, răspunsul este nu.

Testul de sarcină cu sare este doar unul dintre multele teste de sarcină facute in casa  - care sunt promovate online datorita retelelor sociale. Dar, in timp ce unii bloggeri și YouTubers jură că rezultatele testului sunt corecte, experții medicali nu sunt de acord.

Cum funcționează testul de sarcină cu sare?

Testul de sarcină cu sare este un test de sarcină facut in casa - care necesită două ingrediente: sare și urină, pe care apoi le amestecați într-un castron clar și curat.

Susținătorii testului susțin că, dacă esti gravidă, sarea va reacționa cu un hormon numit gonadotropină corionică umană (hCG), care intră în fluxul sanguin și în urină după implantarea unui embrion în uter. Acesta este, de asemenea, același hormon care este detectat în testele de sarcină la domiciliu, pe care le puteți cumpăra de la farmacie.

Cum se face un test de sarcină cu sare?

Nu există o singură modalitate de a face un test de sarcină cu sare (sau un set oficial de reguli, de altfel), dar, în general, tot ce trebuie să faceți este să combinați o lingură sau două de sare cu o probă de urină de dimineață și așteptați câteva minute până la câteva ore.

Dacă urina devine „lăptoasă” sau „brânzoasa”, atunci se presupune ca ești însărcinată. Dacă amestecul nu isi schimbă aspectul, atunci legenda spune că nu ești însărcinată.

Cum funcționează testul de sarcină cu sare?

Nu există nicio explicație științifică a modului în care funcționează testele de sarcină cu sare. Fanii testului spun că hCG va reacționa cu sarea, determinând amestecul să se coaguleze sau să schimbe textura. Dar nu există nicio dovadă care să susțină această teorie și niciun motiv pentru care sarea și hCG ar provoca această reacție.

Cât de precis este un test de sarcină cu sare?

Testul de sarcină cu sare nu este deloc exact, la fel ca și alte teste de sarcină hobby nu sunt exacte.

Nu există dovezi fiabile - fie din studii sau din organizații medicale - care să sugereze că testul de sarcină cu sare poate confirma o sarcina. În plus, nu există dovezi că sarea însăși este capabilă să detecteze sau să reacționeze cu hCG în urină.

Dar femeile care spun că testul le-a funcționat? Au avut noroc. A face testul de sare este ca și cum ai arunca o monedă. Deoarece există doar două rezultate posibile - gravidă sau nu gravidă - există șanse de 50/50 să ai dreptate!

Când trebuie facut testul de sarcină cu sare?

Fanii testului de sarcină cu sare spun că ar trebui să luați primul lucru dimineața, când hCG este cel mai concentrat în urină. Dar, deoarece sarea nu poate prezice în mod fiabil prezența hormonilor sarcinii, aceasta este doar o teorie.

De fapt, nu există motive întemeiate pentru a face testul, în principal pentru că nu vă puteți baza pe rezultate.

test sarcina sare

Cum se citeste rezultatul testului de sarcină cu sare

După ce lasi amestecul de urină și sare să stea, tot ce trebuie să faceți este să te uiti la ce se află în castron. Dacă amestecul arată „lăptos” sau „brânzos”, atunci susținătorii testului spun că esti însărcinată. Dacă amestecul seamănă doar cu pipi sărat, atunci nu ești.

Cum arată un test de sarcină pozitiv cu sare?

Se presupune că un test pozitiv de sarcină va arăta „lăptos” sau „brânzos”, aproape ca și cum sarea se transforma in branza....Dar pentru unele femei - urina se va spuma ușor în partea de sus - și nu pare să existe un consens cu privire la faptul dacă acest lucru indică un rezultat pozitiv sau unul negativ.

Cum arată un test de sarcină negativ cu sare?

Un test de sarcină negativ nu va aduce modificări reale: amestecul va arăta pur și simplu ca un castron de urină cu sare în el.

Este adevarat ca testul de sarcină cu sare este ieftin - dar nu există dovezi care să vă ofere un rezultat sigur. Și în plus, cine vrea să aștepte câteva ore pentru a obține un răspuns? Insa  - daca e musai - merita facut pentru distractie - iar a doua zi trebuie neaparat un test de sarcina oficial - de la farmacie. 

Teste de sarcină pe care le poți prepara singură in casă 

Daca menstruatia a intarziat si esti foarte nerabdatoare sa afli daca esti insarcinata - si nu mai ai rabdare sa iti cumperi un test de sarcina, ei bine, poti sa iti faci un test de sarcina, in casa. Iata 7 idei pe care le-am gasit online. 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Octombrie 2021)

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor desprecopii.com
referinte : US Magazine, Huffington Post UK, Open Arms Pregnancy Blog - © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII