Un trio perfect pentru susținerea imunității: vitamina C+Zn+D3

Un trio perfect pentru sustinerea imunitatii -  vitamina C+Zn+D3

Un trio perfect pentru susținerea imunității: vitamina C+Zn+D3

Anumite vitamine joacă roluri importante în sustinerea sistemului imunitar, prezentând acțiuni sinergice în etape determinante pentru răspunsul imun. Dintre aceste elemente, se remarcă zincul și vitaminele C și D deoarece au funcții imunomodulatoare și joacă roluri în menținerea barierelor fizice ale țesuturilor.

Iată cum Vitamina C, D3 și zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

- vei citi:
Există o legătură de lungă durată între nutriție și imunitate
Infecțiile virale cresc cererea de micronutrienți
Vitamina C, D3 și zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

Există o legătură de lungă durată între nutriție și imunitate

Numeroase studii au dovedit ca exista o legatura directa intre nutritie si imunitate. Dar când vine vorba de coronavirus (SARS-CoV-2), oamenii de știință încă nu au un răspuns definitiv cu privire la faptul dacă anumite vitamine și minerale pot ajuta la prevenirea unei infecții sau dacă o pot face mai puțin severă.

„Și asta pentru că acest virus si boala Covid - sunt fenomene atat de noi, despre care cercetătorii învață constant câte ceva, spune Walter Willett, MD, profesor de epidemiologie și nutriție la Școala de Sănătate Publică Harvard din Statele Unite. Nu se știe ce ar putea preveni sau vindeca COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus. Cu toate acestea, „nu este imposibil” ca vitaminele și mineralele esențiale să ofere unele beneficii, sustine cercetatorul american.1

Pandemia de coronavirus evidențiază importanța utilizării substanțelor nutritive esențiale, în special a celor cu efecte imunomodulatoare care susțin imunitatea în cazul infecțiilor virale.

Infecțiile virale cresc cererea de micronutrienți

Nutriția este un factor determinant pentru menținerea homeostaziei și sănătatea diferitelor organe și sisteme fiziologice ale unui organism, inclusiv a funcției imune.

Nutriția inadecvată este considerată un factor care contribuie la apariția infecției virale din cauza contribuției sale la slăbiciunea sistemului imunitar,
 care crește rata infecțiilor și riscul de mortalitate și morbiditate. Mai mult, infecțiile virale cresc cererea de micronutrienți, cum ar fi vitamina A, B, C, D, zinc și seleniu.


Imunitate la puterea 3 cu Vitamina C+Zn+D3 comprimate masticabile - un complex de vitamine si zinc cu acțiune sinergică în susținerea sistemului imunitar - citeste mai multe informatii aici 

Vitamina C, D3 și zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

Vitamina C ajută la reducerea oboselii, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative. Aceasta este implicată în formarea colagenului pentru funcționarea normală a pielii, oaselor, cartilajelor și vaselor de sânge. Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și îmbunătățește absorbția fierului.

Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, ajută la menținerea oaselor, a dinților și a funcției musculare în condiții normale.

Zincul este un mare aliat al sistemului imunitar. Acesta acționează asupra numeroaselor procese metabolice din corpul nostru, contribuind la un efect benefic asupra sănătății. Funcționează prin consolidarea sistemului imunitar, determinându-ne organismul să reacționeze corect atunci când trebuie să se apere împotriva unei infecții. Dacă nivelurile noastre de zinc sunt sub cele recomandate, sistemul nostru imunitar nu va putea răspunde optim la o infecție. Zincul este, de asemenea, un puternic antioxidant ce protejează celulele de stresul oxidativ cauzat de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Imunitate la puterea 3 cu Vitamina C+Zn+D3 comprimate masticabile - un complex de vitamine si zinc cu acțiune sinergică în susținerea sistemului imunitar.

 Complexul de vitamine Vitamina C+Zn+D3 comprimate masticabile contine

- Vitamina C – 200 mg (250% DZR/VNR*)
- Zinc – 2 mg (20% DZR/VNR*)
- Vitamina D3 – 10 µg (400 UI) - (200% DZR/VNR*)

*Valoarea nutritionala de referinta conform Reg. UE 1169/2011

Imunitate la puterea 3 cu Vitamina C+Zn+D3 comprimate masticabile - un complex de vitamine si zinc cu acțiune sinergică în susținerea sistemului imunitar - citeste mai multe informatii aici 

Citeste si

 Poate vitamina D ajuta in lupta contra coronavirusului Covid-19?

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Medicala Desprecopii.

Autor: Desprecopii.com
Material realizat cu sfaturile dnei Stefana Zamfir, medic pediatru
Realizat cu sprijinul Fiterman Pharma. Toate drepturile rezervate 2021

1. https://www.hsph.harvard.edu/news/hsph-in-the-news/hsph-forum-vitamin-d/

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Imunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII