(P) Încrederea în sine în lumea selfie-ului - Dove lansează Ghidul despre Încrederea în sine și Social Media – ghid pentru părinți

(P) Increderea in sine in lumea selfie-ului - Dove lanseaza Ghidul despre Increderea in sine si Social Media

(P) Încrederea în sine în lumea selfie-ului - Dove lansează Ghidul despre Încrederea în sine și Social Media – ghid pentru părinți

Presiunea social media determină fetele să își modifice digital fotografiile încă de la vârsta de 11 ani

1 din 3 fete cu încredere în sine scăzută spune că părinții nu înțeleg presiunea pe care o simte de a arăta perfect pe rețelele de socializare
(1)

Dove lansează Ghidul despre Încrederea în sine și Social Media - ghid pentru părinți

Înțelegerea de către adulți a presiunii pe care rețelele de socializare o pun asupra copiilor poate fi dificilă, iar ca rezultat, unele fete simt că nu pot vorbi cu părinții despre cum se simt în mediul online. Conform unui studiu realizat în România de Dove la începutul anului 2021, 1 din 3 fete cu încredere în sine scăzută spune că părinții nu înțeleg presiunea de a arăta perfect pe rețelele de socializare. Din cauza stereotipurilor de frumusețe nerealiste promovate în social media,  74% dintre fetele cu încredere de sine scăzută folosesc aplicații de editare foto pentru a schimba felul în care arată în poze, iar mai mult de jumătate dintre fete folosesc filtre pentru a le face „să arate mai bine”.

Pentru a pune la dispoziție părinților instrumentele necesare pentru a-i învăța pe copii să aibă un comportament sănătos în mediul online în condițiile unei presiuni constante aduse de promovarea în social media a unor stereotipuri de frumusețe nerealistă,  Dove a creat Ghidul despre Încrederea în sine și Social Media. Acesta poate fi consultat și descărcat gratuit pe site-ul Dove.ro.  Prin intermediul său, adulții pot învăța cum să ajute și să susțină tinerii pentru a depăși lipsa de încredere în propriul corp, care le poate afecta sănătatea, prieteniile și chiar performanțele școlare ale acestora.  

Faptul că fetele încep de la 11 ani să își modifice imaginile pentru a arăta cât mai asemanător cu prietenii, celebritățile sau influencerii cu care se compară pe internet trebuie să ne dea de gândit. Credem că părinții și adulții, în general, dacă au la îndemână informațiile și instrumentele necesare, pot înțelege mai bine presiunea pe care o resimt tinerii în social media. Cu ajutorul noului ghid educațional părinții își pot sprijini copiii să folosească rețelele de socializare din perspectiva unor spații pozitive și creative, în care își pot exprima liber propria identitate, evitând folosirea acestora ca surse de validare și anxietate.”, declară Andreea Dicu, Brand Manager Dove, România.

Povestea nespusă a unui Selfie

Pentru a atrage atenția asupra acestui fenomen deja îngrijorător, Dove a lansat filmul “Povestea nespusă a unui Selfie”, care prezintă  adevărata fața a selfie-urilor prezente în mediul online. Acesta surprinde toate emoțiile și pașii parcurși pentru a ajunge la selfie-ul perfect, de la idee până la postare, în condițiile în care instrumentele de editare, cândva disponibile doar profesioniștilor, sunt acum la îndemâna tuturor.


Într-o lume înconjurată de filtre și de standarde nerealiste de frumusețe, unde aplicațiile de editare și retușare foto sunt la dispoziția oricui printr-o simplă apăsare de buton, este necesar să discutăm cu copiii noștri despre cum pot folosi în mod creativ și pozitiv social media. Există o corelație directă între presiunea pusă de social media și încrederea de sine scăzută a tinerilor, și cred că e și datoria noastră, a brandurilor, să îî ajutăm să învețe cum să se dezvolte, să-și construiască încrederea în sine și să devină cea mai bună versiune a lor.” declară Maria Dumitrescu, Senior Brand Manager Dove, România.

Dove - „Ai încredere în tine”

Toate aceste acțiuni vin în completarea programului educațional Dove „Ai încredere în tine”, program implementat la nivel global din 2004, și începând din acest an și în România. Programul a fost dezvoltat de Dove pentru a se asigura că generația următoare crește bucurându-se de o relație pozitivă cu felul în care arată și pentru a-i ajuta pe adolescenți să-și atingă potențialul maxim, să își consolideze încrederea în propriul corp și stima de sine. În cei 16 ani de activitate, proiectul a ajuns la peste 69 de milioane de tineri din 142 de țări. Din primele luni ale anului, peste 1.500 de elevi ai mai multor școli și licee din România au beneficiat de ateliere despre consolidarea încrederii în sine, iar până la finele anului, Dove își dorește să ajungă la 10.000 de tineri din România.

Programul Dove - Ai încredere în tine conține ghiduri de activitate și articole menite să-i ajute pe părinți să abordeze subiecte delicate, cum ar fi bullyingul sau neîncrederea în propriul corp; sesiuni care pot fi predate la școală, în orele de dirigenție, pentru consolidarea încrederii de sine, precum și activități educaționale dedicate mentorilor și liderilor ai asociațiilor de tineret.  Materialele sunt disponibile și pot fi descărcate pe de https://www.dove.com/ro/încredere.

_____________________________________________________
Despre Programul Educațional “Dove - Ai încredere în tine”

Proiectul educațional Dove – Ai încredere în tine a luat naștere în 2004, pentru a se asigura că generația următoare crește bucurându-se de o relație pozitivă cu felul în care arată și pentru a-i ajuta pe adolescenți să-și atingă potențialul maxim, să își sporească încrederea în propriul corp și stima de sine. În cei 16 ani de activitate, proiectul a ajuns la peste 69 de milioane de tineri din 142 de țări și începând cu anul 2021, este implementat și în România. Din primele luni ale anului, peste 1.500 de elevi ai mai multor școli și licee din țară au beneficiat de ateliere despre consolidarea încrederii în sine, iar până la finele anului, Dove își dorește să ajungă la 10.000 de tineri din România.

Programul Dove - Ai încredere în tine conține ghiduri de activitate și articole menite să-i ajute pe părinți să abordeze subiecte delicate, cum ar fi bullyingul, neîncrederea în propriul corp; sesiuni care pot fi predate la școală, în orele de dirigenție, pentru consolidarea încrederii de sine, precum și activități educaționale dedicate mentorilor și liderilor ai asociațiilor de tineret.  Materialele sunt disponibile și pot fi descărcate pe de https://www.dove.com/ro/incredereintine.html

Despre Unilever South Central Europe

Unilever urmăreşte crearea unui viitor mai bun, în fiecare zi. Îi ajutăm pe oameni să arate bine, să se simtă bine şi să ia ce e mai bun din viaţă, cu branduri şi servicii care sunt benefice atât pentru consumatorii noştri, cât şi pentru alţi oameni. Unilever unul dintre liderii globali pe piaţa bunurilor de larg consum cu operațiuni puternice în peste 100 de țări și vânzări în peste 180 de țări. În regiunea din sud-centru, grupul Unilever desfăşoară operaţiuni pe pieţele produselor alimentare, de îngrijire personală şi de îngrijire a locuinţei, prin Unilever South Central Europe şi Unilever România. Unilever South Central Europe, cu sediul în Bucureşti, coordonează operaţiunile de marketing şi vânzări din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Moldova.

Despre Dove

Dove, brand aparținând companiei Unilever, este unul dintre cele mai cunoscute branduri de îngrijire personală. 1 din 3 familii la nivel global folosește un produs Dove, fie că este vorba despre săpunuri, geluri de duș, deodorante sau produse de îngrijire pentru păr. Misiunea Dove este aceea de a transforma frumusețea într-o sursă de încredere, nu de anxietate. De aceea, prin toate programele Dove încearcă să susțină fetele și femeile de pretutindeni să dezvolte o relație pozitivă cu modul în care arată, ajutându-le să fie mai încrezătoare și să-și atingă potențialul maxim.

(1) Un studiu Dove realizat de Ipsos în februarie 2021 pe un e-șantion de format din 300 de fete (10-17 ani) -și 300 de femei (18-55 ani) din România.

Pubertatea copiilor nostri - sa o intelegem

Ca parinte, nici nu iti vine sa crezi ce a trecut timpul. Dar, observi cu ochi plini de iubire ca sanii fiicei dumneavoastra inmuguresc pe sub ceea ce altadata parea a fi o bluza inocenta.

Sau ca fiul dumneavoastra vine de la antrenamentul de fotbal mirosind ca de parca a sapat toata ziua in cadrul unei echipe de drumari. Pfffff  - puiii nostri au ajuns deja la pubertate? Ce se intampla aici? Iata sfatul de la Desprecopii.com:

 Despre adolescenti, mai cititi:

Adolescentii si fumatul
Comunicarea cu adolescentii - 5 sfaturi pentru a o imbunatati
Pubertatea copiilor nostri - sa o intelegem
Sinistrul cult emo: de ce nici un copil nu este la adapost de el
Semne ca fiul sau fiica ta se drogheaza
Pedepse pentru adolescenti
Discutiile despre sex cu copiii
14 ani, varsta marilor provocari& pentru parintii de fete
Presiunea de a fi perfect
Anii de gimnaziu, nevoia de integrare si incurajare
Anii de liceu, nevoia de ghidare si responsabilizare
Cum sa discutatam cu fetele despre sex  

Suport online - cel mai important forum al parintilor de adolescenti

  Adolescentii (12-18 ani) 
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII