Bărbații sexy au gene bune: iată de ce unii bărbați sunt mai atrăgători pentru femei

Barbatii sexy au gene bune -  iata de ce unii barbati sunt mai atragatori pentru femei

Bărbații sexy au gene bune: iată de ce unii bărbați sunt mai atrăgători pentru femei

Experimentele sugerează că femeile pot citi pe fața unui bărbat afinitatea acestuia pentru bebeluși.
Masculinitatea facială poate fi, de asemenea, un indicator al sănătății, deoarece testosteronul, care face fețele să pară mai masculine, sustine și sistemul imunitar.
Iata cum poate o femeie să deducă după înfățișare că un bărbat are "material" de tătic.

vei citi:
Gene bune, tătici sexy
Femeile ar putea judeca cu exactitate afinitatea unui bărbat pentru copii
Cum poate o femeie să deducă după înfățișare că un bărbat are "material" de tătic?

Gene bune, tătici sexy: Ceea ce îi face pe bărbați mai atrăgători pentru femei

Dacă cercetam psihologia preferințelor partenerului femeilor, ne gandim la atractivitate fizică și masculinitate (dovezi ale „genelor bune”), apoi la bogăție și bunătate (semnale ale capacității și dorinței de a investi în descendenți). Dar sunt aceste semnale de încredere? Este ușor să ne imaginăm cum atractivitatea fizică ar putea indica gene bune. Frumusețea depinde, în parte, de starea bună de sănătate, iar unele gene pot face bărbații mai rezistenți la boli.

Masculinitatea facială poate fi, de asemenea, un indicator al sănătății, deoarece testosteronul, care face fețele să pară mai masculine, suprimă și sistemul imunitar.  Dar bogăția și bunătatea nu indică întotdeauna că un bărbat vrea să fie tată. Cum rămâne cu markeri mai direcți ai calităților paterne ale unui bărbat - afinitatea lui pentru copii?

Cercetătorul James Roney și colegii săi s-au întrebat dacă interesul pentru copii îl face pe un bărbat mai sexy (Roney și colab. 2006). Pentru a răspunde la această întrebare, au dat unui grup de bărbați tineri, americani (cu vârste cuprinse între 18-30 de ani), un test de preferință vizuală. Testul a prezentat bărbaților o serie de imagini împerecheate. În fiecare pereche, una înfățișa un sugar iar cealaltă un adult.

Bărbații au fost rugați să arate ce imagine din fiecare pereche au preferat. Cercetătorii au măsurat, de asemenea, nivelul de testosteron al bărbaților. Apoi, cercetătorii au fotografiat fețele bărbaților și au prezentat fotografiile unui grup de femei tinere (cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani).

Numai pe baza fotografiilor, femeilor li s-a cerut să evalueze fiecare bărbat pe baza a patru trăsături: „îi plac copiii”,"masculin", „atractiv din punct de vedere fizic”,"drăguț".

Pe baza studiilor anterioare, cercetătorii au prezis că femeile vor considera bărbații cu niveluri mai ridicate de testosteron ca fiind mai masculini. Dar ar putea femeile să spună că unui bărbat îi plac bebelușii dintr-o simplă fotografie?

Femeile ar putea judeca cu exactitate afinitatea unui bărbat pentru copii

După cum s-a prezis, femeile au evaluat bărbații cu niveluri mai ridicate de testosteron ca fiind mai masculini. Dar și mai interesant, a existat o corelație semnificativă între percepțiile femeilor despre un bărbat care ar prefera bebelușii și scorul său la testul de preferință vizuală.

Și asta nu este tot. De asemenea, femeilor li s-a cerut să evalueze atractivitatea generală a fiecărui bărbat ca fiind un partener romantic pe termen scurt (de exemplu, pentru o aventură) și pe termen lung (de exemplu, pentru o relație implicată, cum ar fi căsătoria). Rezultatele confirmă ideea că tăticii buni sunt sexy. Afinitatea unui bărbat pentru sugari a avut un efect pozitiv asupra atractivității sale generale.

Cu alte cuvinte, a fi „prietenos cu bebelușii” i-a făcut pe bărbați deosebit de atrăgători ca potențiali soți.

Cum poate o femeie să deducă după înfățișare că un bărbat are "material" de tătic?

Indiciul ar putea fi o expresie facială mai plăcută. Deși bărbații au fost instruiți să adopte expresii neutre în fotografii, observatorii imparțiali au avut tendința de a considera bărbații „prietenoși cu bebelușii” ca fiind mai fericiți. De asemenea, este posibil ca bărbații cărora le plac bebelușii să aibă trăsături faciale distinctive. Cu toate acestea, nu este clar care ar fi acestea.

Dar masculinitatea?

Studiile anterioare au raportat un compromis între aspectul masculin și aspectul patern. Când chipurile masculine au fost „transformate” pe computer pentru a arăta hiper-masculine, spectatorii a unotat aceste fețe cu „tată bun” și „părinte de calitate” (Johnston și colab. 2001; Perrett și colab. 1998).

În acest studiu, care a folosit fotografii nealterate ale unor bărbați reali, cercetătorii nu au reușit să găsească dovezi ale unui compromis. Nu a existat nicio corelație între nivelul de testosteron al unui bărbat și afinitatea acestuia pentru copii. Cu toate acestea, rezultatele ar putea fi specifice culturii. Studiile arată că japonezii interpretează fețele zâmbitoare ca fiind mai puțin masculine (Kawamura et al 2008). Așadar, poate bărbații cu aspect mai fericit și mai „prietenoși cu bebelușii” ar fi percepuți ca fiind mai puțin masculini în Japonia.

De ce devin barbatii mai sexy cand devin tatici? Imaginile explica

Nimic nu face ca inima unei femei să se topească mai mult decât un bărbat care știe să se descurce cu un copil.

Unii tătici celebri tind să zboare mai mult sub radar decât majoritatea, dar asta nu înseamnă că nu merită recunoaștere. A fi celebru înseamnă că poate fi dificil să echilibrezi faima, munca, viața de familie și bineînțeles, să fii și sexy. Dar cumva, acești bărbați reușesc și pentru asta, îi aplaudăm... Mai departe>>

Manualul tatalui incepator (sau cum am invatat sa nu ma mai ingrijorez si sa iubesc sa fiu TATA)

A fi tata inseamna sa fii o calauza 

Viata sexuala inainte si dupa nastere

Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor)

Lectiile barbatilor: Ce sa NU faceti in sala de nasteri

Când tatal este gelos pe noul nascut

  FORUMUL TATICILOR

  Forumul taticilor
Doar pentru tatici, acei tatici care vor sa conteze in viata copiilor lor

autor:redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII