Euro 2020 văzut din toaletă - jurnal de tatic

Euro 2020 vazut din toaleta - jurnal de tatic

Euro 2020 văzut din toaletă - jurnal de tatic

Ca orice barbat care iubeste fotbalul am vrut sa ma uit la meciul de deschidere din cadrul Euro 2020 Tucia vs. Italia. Mi-am luat chiar si masuri de precautie ca sa fiu lasat in pace 90 de minute asa ca am inceput sa anunt prin casa din timp, precum un crainic de la stadion: "mai sunt 2 zile si incepe Campionatul European de fotbal" … "AMR 1 zi si baietii joaca fotbal, cine se uita cu tati?"

vei citi:
Ziua cea mare
Arbitrul fluiera startul partidei
Meciul se muta din sufragerie in buda
Prelungiri in toaleta
De la vecinul se aude Goool
Incepe repriza a doua

Ziua cea mare - Euro 2020 Tucia vs. Italia

Mai sunt cateva ore si incepe meciul. Dimineata a inceput in forta. Trezit copilul, spalat, dat de mancare si dus la gradinita. Dupa masa scos copilul, mers cu el in parc, jucat, dupa care fuga acasa pentru ca vine seara si tati trebuie sa se uite la televizor.

Arbitrul fluiera startul partidei

In mod nesperat televizorul e pe Pro Tv si nu pe Youtube ca deobicei, fotbalistii alearga dupa minge si nici urma de Eroi in pijamale sau mai nu stiu ce aventuri ale Patrulei Catelusilor. Pe cand ma asez mai confortabil si bag o aluna in gura aud din camera un timid "tati". Ma ridic, las alunele deoparte si merg in camera sa vad ce vrea. Cu ochi de pisicuta plouata ma anunta ca vrea sa faca caca si ca vrea sa stau cu ea. Asemeni arbitrului care invita jucatorul proaspat eliminat sa se duca spre vestiare asa si eu intind mana si arat calea toaletei.

Meciul se muta din sufragerie in buda

Suntem in baie. Ea pe wc, eu pe marginea de la cada, meciul pe Pro tv. Ma roaga sa o tin de mana, sa-i ofer sprijin, sa o sustin moral fiind putin constipata. Eu fiind conectat la meci incep sa strig asemeni unui ultras "Hai tati, Hai ca poti, Hai ca iese!"

Prelungiri in toaleta

Nu stiu scorul, nu stiu fotbalistilor daca le iese ceva pe teren, in schimb noua in baie nu ne iese nimic. Plina de amaraciune, oarecum simtindu-se vinovata ca tati nu vede meciul, se hotaraste sa anunte "Tati ma doare burtica…".

Lovitura de pedeapsa

Comunicatul privind crampele care-i tulbura intestinele ma fac sa ma simt asemeni unei echipe care i-a gol in minutul 90…din penalty. E clar ca nu mai apuc sa vad meciul. Incep sa-mi iau gandul de la el si sa ma focusez pe copil, poate asa eliberarea o sa se intample mai repede si cu mai putina durere. In timp ce o privesc cum se screme incep sa ma gandesc la jucatorii lui Radoi, daca s-ar fi scremut si ei la fel, la ora asta am fi fost si noi calificati la Euro, n-au facut-o, deci implicit e gresit sa-i privim ca pe niste cacaciosi.

De la vecinul se aude Goool

Vestea ca cineva a marcat ma pune serios pe ganduri…or fi dat gol turcii? sau italienii? O rog sa stea cuminte un minut cat timp tati fuge pana in camera sa vada reluarea. Ajung. Vad. Italienii au inscris. Bag o aluna in gura si revin in toaleta cu gandul ca apuc sa vad macar repriza a doua.

Toaleta goala

Hartia igienica e la locul ei sta nemiscata, sapunul nu e ud, becul e stins…copilul lipseste. Incep sa strig prin casa asemeni unui antrenor care da indicatii de la margine. O aud ca e in camera si ma duc sa vad cum a rezolvat problema spinoasa:

-Ai facut?
-Da, zice ea plina de satisfactie ca s-a descurcat si fara ajutorul meu
-Si te-ai sters singura?
-Da!
-Cu ce?
-Cu pantalonii.

Incepe repriza a doua

Daca primele 45 de minute le-am trait in toaleta nici celelalte nu par ca le voi prinde in fata televizorului si totusi… Luat copilul pe sus, bagat la dus, hainele la spalat, scos copilul, uscat si pus pe canapea.

Minutul 60

Un jucator cade, arbitrul fluiera, iar comentatorii se mira cum pentru un asemenea fault omul in negru nu arata si cartonasul rosu. Ma concentrez pe reluare sa incerc sa-mi dau seama daca au sau nu dreptate moment in care simt cum un degetel imi intra in nas.

-Tati am o unghie!
-Si eu am zece, tati…
-Da eu am un colt…
-Si te doare?
-Daca pui pe televizor Tom Degetel nu.

Minutul 70

Ma surprinde scormonind prin casa, prin sertare, prin cutia cu plusuri, pe sub pat poate poate oi gasi o unghiera. Cu ochii blajini se uita la mine cum ma agit ca un leu care e gata sa faca orice pentru puiul lui, inclusiv sa-i gaseasca o unealta de taiat unghiile. Dupa minute bune de rascolit dormitorul, sufrageria, camara si bucataria o intreb:

-Draga mea n-ai vazut trusa roz in care mami tine forfecutele, pila…
-Ba da.
-Unde?
-In frigider.
-Pai cum a ajuns acolo?
-Ai pus-o tu cand ti-ai luat bere.

Minutul 80

Jucatorii sunt la centrul terenului, tocmai pornesc un contraatac, timp in care eu sunt la colt, tocmai incerc sa-l tai cu atentia si maiestria unui chirurg care opereaza pe creier.

Minutul 90

Arbitrul fluiera finalul, jucatorii se imbratiseaza, copilul striga ca din gura de sarpe:

-Tatiiiii! Ai taiat canapeaua.

► autor: Mihai Nicoara, redactor tatic de la Desprecopii  - Mihai este tatal unei fetite minunate de 4 anisori, iar in curand si tata de baietel. El scrie si despre meseria de tatic aici: Mihai - ganduri de tatic

Pe Mihai il gasiti aici.

Acel EL sau acea EA care știe cum se crește corect un copil

Asa NU!
Cu siguranta si in cercul tau de prieteni exista acel EL sau acea EA care desi n-a fost vreodata tatic, respectiv mamica, e gata sa-ti vanda ponturi, sa-ti dea sfaturi despre cum se creste corect un copil. Mai departe>>

 

Pagina tatilor - actuali si viitor

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII