Cum interpretăm graficele de creștere - ne explică medicul pediatru

Cum interpretam graficele de crestere - ne explica medicul pediatru

Cum interpretam graficele de crestere - ne explica medicul pediatru

  • Nașterea unui copil aduce cu sine o sumedenie de întrebări: „Este bine copilul?”, „Mănâncă suficient?”, „Se dezvoltă corespunzător?”. Acestea sunt îndoieli perfect normale, și apar în viața oricărui părinte care vrea tot ce e mai bun pentru bebelușul său.

    Graficele de creștere sunt una dintre grijile constante în viața noilor părinți. Modul de a le interpreta, siguranța că micuțul se află pe percentila potrivită reprezintă frământări normale pe care noul statut de părinte le presupune.

    ♦ Doamna doctor Ilinca Tranulis, medic pediatru are niste sfaturi speciale care te vor ajuta să ințelegi mai bine graficele de creștere, dragă mami.


Echipa de specialiști Pampers vine în ajutorul tău

Și de această dată, echipa de specialiști Pampers vine în ajutorul tău pentru a-ți răspunde la întrebările atât de normale, care apar zi de zi. Datele notate pe graficul de creștere reprezintă un excelent indicator, în legătură cu sănătatea celui mic, mai ales în primii doi ani de viață. Aceste grafice te ajută să monitorizezi dezvoltarea copilului tău, în funcție de vârstă, sex, greutate și talie și sunt adaptate, de asemenea, și pentru copiii născuți prematur sau subponderali. (i)  

Doctorul Ilinca Tranulis, medic pediatru îți dezvăluie un truc pentru cântărirea bebelușului: S-ar putea ca atunci când așezi bebelușul pe spate pe cântar, el să se miște mult și greutatea să nu se stabilizeze. Poziționează-l pe burtică și în felul ăsta vei obține o cântărire mai exactă.“.

Pentru mai multe informații utile despre graficele de creștere, te invităm să urmărești un video interesant realizat de specialiștii Pampers:


Cel mai des folosit grafic este cel al Organizației Mondiale a Sănătății, iar standardul acestuia este copilul alăptat. Acesta are câteva percentile deja desenate, iar curba de creștere a copilului tău va rezulta în urma datelor introduse de tine. Dacă aceasta se abate destul de mult față de cele deja existente este important să te adresezi pediatrului.

Prin înscrierea în Pampers Club, poți adresa specialistului întrebări suplimentare în legătură cu acest interesant grafic de creștere.

Pampers este special conceput pentru copilul tău, fiind alegerea numărul 1 a mamelor din România.

 

Pampers Premium Care este recomandat de Societatea Română de Pediatrie.

 

•   Testat clinic și dermatologic
•   Conferă senzație de prospețime până la 12 ore
•   Realizat din materiale delicate
•   Formă special concepută pentru protecția zonei ombilicale
•   Benzi fine și elastice pentru o fixare perfectă

Deoarece copiii cresc atât de repede, Pampers te sprijină cu modele de scutece de unică folosință, special create pentru fiecare etapă din dezvoltarea micuțului tău. Sunt delicate și puternic absorbante, pentru ca cel mic să se simtă confortabil mereu. Pentru a găsi răspunsul la întrebări nu ezita să vizionezi sfaturile specialistului Pampers sau chiar să îi adresezi mai multe întrebări!

Referințe:

(i)  Desprecopii. Iun 24, 2021.