Prima noapte cu bebelușul acasă - sfaturile medicului pediatru

Prima noapte cu bebelusul acasa - sfaturile medicului pediatru

Prima noapte cu bebelusul acasa - sfaturile medicului pediatru

  • Dacă ai ajuns să citești acest articol, înseamnă că meriți sincerele noastre felicitări, deoarece ești într-un moment special în viață, ai devenit mămică! Deși poate, la primul gând, petrecerea primei nopți acasă cu bebelușul tău te sperie, îți garantăm că încărcătura emoțională de care vei avea parte este de nedescris.

    Cel mic vine fără instrucțiuni bine stabilite, așa că orice simți în acele momente este perfect normal. Acest lucru este valabil și pentru proaspeții tătici, pe care îi sfătuim să fie alături de partenerele lor, deoarece vor avea mare nevoie.

    ♦ Doamna doctor Ilinca Tranulis, medic pediatru are niste sfaturi speciale pentru aceasta zi si noapte speciala din viata ta - dragă mami.


Stai lângă bebelușul tău și urmărește-i fiecare semnal

Specialistul Pampers, doamna doctor Ilinca Tranulis, medic pediatru te sfătuiește:Dragă mamă, nu te apuca de spălat rufe sau vase. Stai lângă bebelușul tău și urmărește-i fiecare semnal. Dragă tată, fi alături de partenera ta și puiul tău.”. Nou născutul are câteva nevoi la care trebuie să fii atentă, cum ar fi să fie schimbat, hrănit și să doarmă. Hrana ideală pentru bebeluș este laptele matern. Te sfătuim să pui copilul la sân ori de câte ori acesta îți dă semne că îi este foame, fără un program bine stabilit. (i)

La început, acesta nu va face diferența dintre zi și noapte, de aceea este important să încurajezi pauzele de aproximativ o oră între somnurile din timpul zilei pentru a-i realiza un program, atât de important de altfel pentru cei mici. Este posibil ca bebelușul să plângă mai mult, nu te speria. Dacă toate nevoile descrise mai sus i-au fost îndeplinite, contactul piele pe piele îl poate ajuta să se liniștească. Nu îți face probleme, nu îl vei transforma într-un răsfățat. El are nevoie să știe că ești acolo pentru el.(ii)

Este bine ca bebelușul să fie schimbat ori de câte ori îți arată indicatorul de umezeală, creat special de Pampers

Este bine ca bebelușul să fie schimbat ori de câte ori îți arată indicatorul de umezeală, creat special de Pampers, sau imediat după fiecare scaun. Scutecele de unică folosință Pampers Premium Care sunt special create pentru nevoile celor mici, din materiale fine și delicate pentru pielea lor sensibilă.

Pampers este alături de tine cu scutece atât de delicate, încât bebelușul tău abia le va simți!

 

•   Recomandat de Societatea Română de Pediatrie
•   Alegerea numărul 1 a mamelor din România
•   Testat clinic și dermatologic
•   Realizat din materiale fine, delicate cu pielea bebelușului

Sperăm că acest articol ți-a fost de folos, iar dacă mai ai și alte întrebări te invităm să vizionezi întregul material video cu sfaturi de la specialistul Pampers aici, sau să te înscri în Pampers Club. Mult succes în prima noapte acasă cu bebelușul tău!

Referințe:

(i)  Pampers Club. Iun 24, 2021.
(ii)  Desprecopii. Iun 24, 2021.

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!