Durerile pelvine in trimestrul 3 de sarcină. Durerile fulgerătoare care te pot alarma: iată ce trebuie să stii - sfatul medicului

Durerile pelvine in trimestrul 3 de sarcina. Durerile fulgeratoare care te pot alarma: iata ce trebuie sa stii - sfatul medicului

Durerile pelvine in trimestrul 3 de sarcină. Durerile fulgerătoare care te pot alarma: iată ce trebuie să stii - sfatul medicului

Durerea fulgerătoare a relaxării articulațiilor (fixe) ale oaselor pelvine în trimestrul 3 de sarcină - Tot ce trebuie să știi despre efectul secundar incomod al sarcinii.

Ești aproape de sfârșitul sarcinii, când simți brusc o durere de puternică „acolo jos”. Senzația durează mai puțin de un minut, apoi dispare la fel de repede cum a venit. Sună familiar? Această durere pelvină/inghinală fulgerătoare se caracterizează prin dureri ascuțite și de scurtă durată în pelvis, în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină...

vei citi:
Simptomele durerii fulger inghinale în trimestrul 3
Ce cauzează această durere inghinală puternică?
Când să te aștepți la apariția acestei dureri fulger?
Prevenirea durerii inghinale
Când să mergi la medic

Durerea pelvină/inghinală este un fenomen specific ce are loc în ultimele patru până la șase săptămâni de sarcină

Durerea pelvină/inghinală este un fenomen specific ce are loc în ultimele patru până la șase săptămâni de sarcină.

Potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG), poate fi dificil de identificat cauza exactă a presiunii pelvine. "Presiunea pelvină este un simptom foarte frecvent în timpul sarcinii și crește pe măsură ce sarcina se mărește"

Spre deosebire de ceea ce ai auzit, durerea fulgeratoare pelvină/inghinală nu este la fel ca durerea de ligament rotund, care apare în al doilea trimestru atunci când ligamentele din jurul uterului se întind pentru a găzdui copilul. De asemenea, este confundată cu sciatica și varicele, dar aceste condiții apar de fapt din diferite motive.

Simptomele durerii fulger inghinale în trimestrul 3

Gravidele resimt o durere fulgerătoare care provine din zona picioarelor sau în apropierea osului pubian, inghinal, iar durerea poate merge si pe coapsa interioară”, spune Dr. Daniela ter Horst.

Femeile însărcinate descriu durerile ca fiind niște șocuri electrice, dureri ascuțite, fulgerătoare. Apar brusc și durează între 15 și 60 de secunde. Simptomele pot fi abia perceptibile sau pot fi atât de intense încât gravida să nu poată sta pe picioare. Durerea se poate resimți și în vagin, rect sau uter.

Citeste si: Relaxina - Rolul esential al acestui hormon in timpul sarcinii si nasterii

Ce cauzează această durere inghinală puternică?

La sfârșitul sarcinii, bebelușul ajunge în poziția corectă pentru naștere (cu capul în jos, cu fața spre spate) coborând în canalul de naștere. Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, oasele pelvine ale unei femei „se îndepărtează și se separă”, spune  Dr. Daniela ter Horst. Capul bebelușului ar putea apăsa și asupra colului uterin, iar părțile corpului său ar putea atinge terminațiile nervoase sensibile în apropierea osului pubian. Toată această agitație interioară poate duce la dureri de picioare.

Când să te aștepți la apariția acestei dureri fulger?

Durerea apare în general în al treilea trimestru, pe măsură ce corpul tău se pregătește pentru naștere. Gravitatea depinde de poziția și dimensiunea bebelușului, precum și de presiunea pe care o exercită asupra terminațiilor nervoase. Durerea poate crește de fapt pe măsură ce bebelușul se deplasează în uter.

Te poți aștepta ca durerea din picioare să dispară după nașterea copilului. De asemenea, este important să reții că nu fiecare gravidă experimentează acest simptom în timpul sarcinii.

Prevenirea durerii inghinale

Cel mai bun lucru este să aștepți cu răbdare să treacă, deoarece durerea fulger durează deseori mai puțin de un minut. Dr. Daniela ter Horst recomandă, de asemenea, să te așezi și te întinzi când durerea apare, deoarece schimbarea pozițiilor te poate ajuta să muți copilul într-o locație mai bună din burtică.

Gravidele pot lua, de asemenea, măsuri pentru a preveni apariția durerii fulger, cum ar fi:

Schimbarea poziției pe tot parcursul zilei.
Exerciții regulate (cardio și întinderi) pentru a menține pelvisul și șoldurile flexibile.
Purtarea unei centuri de sprijin pentru burtă, pentru a ușura presiunea pelviană.
Relaxarea mușchilor cu un masaj prenatal sau o baie caldă.

Când să mergi la medic

Durerea pelviană/inghinală este normală în timpul sarcinii. Pe lângă acest tip specific de durere fulgerătoare, inghinal, pot apărea dureri de ligament rotund, sciatică sau vene varicoase (deși aceste afecțiuni se prezintă în general ca durere tipică nu ascuțită). Nu este rău să spui medicului ce simptome ai, astfel încât să poată pune un diagnostic corect, spune Dr. Daniela ter Horst.  Este deosebit de important să te adresezi medicului dacă durerea este însoțită de alte simptome îngrijorătoare, cum ar fi sângerări, amețeli, febră, dureri de cap severe, vedere încețoșată sau scurgeri vaginale - toate acestea putând indica o infecție sau o complicație.

Chiar dacă durerea pare târziu în al treilea trimestru, nu este un semn al travaliului iminent. Cu toate acestea, unele femei pot confunda durerea intensă cu cea de contracții - mai ales dacă este prima sarcină. Adresează-te medicului dacă durerea se aseamănă crampelor menstruale puternice, ce apare la intervale regulate, crește în durată sau intensitate sau este însoțită de dureri de spate sau scurgeri vaginale. Aceste semne ar putea indica faptul că ești de fapt în travaliu.

Dureri abdominale pelvine ce nu au legatura cu sarcina

In unele cazuri, durerile abdominale pelvine nu au nicio legatura nu sarcina. De exemplu, afectarea organelor sistemului urinar si digestiv pot duce la aparitia durerilor pelvine, prin:

• infectii a tractului urinar
• colica apendiculara
• colici renale
• diverticulita
• enterocolita
• afectiuni biliare
• afectiuni gastrice

Atunci cand durerile pelvine sunt insotite de febra, consultul de urgenta este recomandat.

► Citeste si Relaxina. Rolul esential al acestui hormon in timpul sarcinii si nasterii si micile sale neplaceri

Caruselul emotiilor in sarcina

Este sarcina o perioada a emotiilor? Da este. In timpul sarcinii, viitoarea mamica este intr-o continua stare fericire, emotie, frica, incantare, speranta, depresie. Un adevat carusel ...citeste despre hormonii care afecteaza emotiile in sarcina aici.

Cele mai iritante 17 lucruri din viata unei femei insarcinate

Bine, putem da vina hormoni, dar sa fim seriosi, cei mai multi oameni isi pierd brusc arta conversatie in fata unei femei insarcinate ... Exista si alte lucruri care se intampla in viata noastra decat mingea de plaja care ne inghite abdomentul! De asemenea, nu va holbati. Nu este deloc placut! Iata cele mai iritante 17 lucruri din viata unei femei insarcinate.

► Citeste in continuare Hormonii de sarcina. Fabrica de emotii si energie a sarcinii - ghid complet

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Calculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Septembrie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii
Material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, 
Toate drepturile rezervate (c) 2021

referinte: WebMd si Journal of Medicine, USA

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII