Recuperarea mamei în prima săptămână după naștere - sfatul medicului ginecolog

Recuperarea mamei in prima saptamana dupa nastere - sfatul medicului ginecolog

Recuperarea mamei in prima saptamana dupa nastere - sfatul medicului ginecolog

  • Momentul în care naști nu este doar pentru bebelușul tău. Te naști și tu, ca mamă, odată cu acesta. Perioada sarcinii s-a sfârșit, urmează să vă cunoașteți și să vă obișnuiți unul cu celălalt. Schimbările prin care va trece corpul tău în această perioadă sunt foarte mari. Nu fi aspră cu tine! Oferă-ți timp pentru acomodare.

    ♦ Doamna doctor Irina Matei, ginecolog, vine în ajutorul proaspetelor mămici cu sfaturi mai mult decât utile, pentru adaptarea la noua viață. „Lăuzia, sau perioada post-partum, durează șase săptămâni și este momentul când principalii actori și eroi sunt mama și bebelușul.” - citeste in continuare...


Lăuzia, sau perioada post-partum, durează șase săptămâni

Și de acesată dată, specialistul Pampers, doctor Irina Matei, ginecolog, vine în ajutorul proaspetelor mămici cu sfaturi mai mult decât utile, pentru adaptarea la noua viață. „Lăuzia, sau perioada post-partum, durează șase săptămâni și este momentul când principalii actori și eroi sunt mama și bebelușul.”, spune doamna doctor. Este normal să experimentezi sentimente confuze, datorită sevrajului hormonal prin care treci. Odată cu scăderea bruscă a nivelurilor foarte ridicate de estrogen și progesteron din timpul sarcinii, poate apărea o stare de iritabilitate, confuzie și plâns din orice. Aceasta este perfect normală. (i)

Și la nivel fizic, vei constata modificări majore

Lohiile reprezintă sângerările apărute după naștere. Fac parte din procesul normal de vindecare, indiferent de metoda prin care ai ales să naști. (ii) De asemenea, vei experimenta dureri uterine postpartum, deoarece uterul se contractă pentru a ajunge la dimensiunea lui normală. Ele vor fi mult mai puternice în timpul alăptării, datorită eliberării oxitocinei. (iii)

Dacă te-ai hotărât să alăptezi, hrănirea celui mic, nu va fi deloc ușoară la început

După cinci zile de la naștere, va apărea laptele de tranziție, și odată cu instalarea acestuia sânii tăi pot fi dureroși, angorjați și roșii. Ai răbdare, fi perseverentă și asigură-ți un mediu cât mai plăcut în momentul alăptării. Copilul se va obișnui, iar în câteva săptămâni totul va curge foarte lin. (iv)

Dacă îți dorești să afli și mai multe informații utile de la specialistul Pampers, te invităm să urmărești întreg materialul video sau să te înscri în Pampers Club pentru toate noutățile.

Scutecele Pampers Premium Care sunt alegerea numărul 1 a mamelor de nou-născuți din România.

Oferă cea mai bună si delicată protecție, sunt testate clinic și dermatologic și protejează pielea împotriva umezelii până la 12 ore.

Pentru ați lua de pe cap una dintre principalele preocupări pentru îngrijirea bebelușului, și anume schimbarea acestuia, te sfătuim să alegi scutecele Pampers. Știm că vei face față cu brio acestei schimbări majore din viața ta. Bucură-te de fiecare moment alături de bebelușul tău!

Referințe:

(i)  Pampers Club. Iul 20, 2021.
(ii)  Desprecopii. Iul 20, 2021.
(iii)  Pampers Club. Iul 20, 2021.
(iv) Desprecopii. Iul 20, 2021.