Reteta miraculoasa cu usturoi

Reteta miraculoasa cu usturoi

Reteta miraculoasa cu usturoi

  • Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta, sinuzita, hipertensiunea.

Aceasta reteta a unui farmacist antic a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.

Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul. Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotentA. Are efect benefic asupra intregului organism.

Reteta "picaturi de macerat de usturoi"este ferm conditionata de o unica si importanta restrictie. Pe durata aplicarii  tratamentului conform schemei este total interzisa consumarea usturoiului sub orice alta forma. Tratamentul e de provenienta budista si se aplica o data la 5 ani.

Secretul curatarii, taierii si pisarii usturoiului, atat pentru reteta cu alcool, cat si pentru mujdei sau orice altceva: nu-l atingeti de metal! Curatati-l cu unghiile sau cu un cutit de …lemn. Pisati-l in mojar de portelan sau sticla. Daca nu aveti, folositi clasicul „pisalog” din lemn. in nici un caz in piua de metal in care pisati nuci sau alte alimente! O ultima precizare: pentru copiii mai mici de 14 ani, cura cu „usturoiul vindecator” se va face doar dupa o consultare a medicului.

Ingrediente si mod de preparare

Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit intr-o piulita de lemn, peste care se toarna 220-250 grame alcool de 95-96°. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. Pe timpul pastrarii amestecului de usturoi in alcool pentru macerare, timp de 10 zile, se recomanda omogenizarea zilnica a acestuia.  In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam), dupa cum urmeaza:

Numar de picaturi

Ziua

Mic dejun

Pranz

Cina

1

1

2

3

2

4

5

6

3

7

8

9

4

10

11

12

5

13

14

15

6

16

17

18

7

12

11

10

8

9

8

7

9

6

5

4

10

3

2

1

11

15

25

25


Se va continua cu cate 25 picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.

Cel mai puternic antibiotic natural din lume

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. in prezenta sucului sau germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamanii. Omoara cei mai oribili microbi - chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei - in cinci minute fix! in testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci unitati de penicilina.

Este o planta atat de puternica, incat, cand e frecata pe picioarele cuiva, intra rapid in sange si poate avea un efect benefic in plamani. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocand cativa catei de usturoi, amestecandu-i cu putin untdelemn de masline si aplicand mixtura pe talpi.

Oameni bolnavi de plamani - ajunsi in pragul mortii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astm, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au intremat si au plecat complet vindecati, laudand aceasta planta miraculoasa.

Invinge germeni de care penicilina nici nu se atinge

In 1948, dupa ani intregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat, in sfarsit cu fermitate, „puterea de penicilina” a usturoiului, izoland  diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii.
La fel de eficienta era si impotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea invelisului inimii (febra reumatica). Allicina, un alt ingredient, infrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mancarii in alimente si in intestine), febra tifoida, holera si TBC.-ul.

De atunci, in usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena  este o substanta care „dilueaza” sangele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Cand animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sange s-au redus cu suta la suta, in timp de douazeci si patru ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta in canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida si vaginita.

Usturoiul are peste o suta de compusi cunoscuti ai sulfului. Acesti compusi ai sulfului sunt cei care-i confera usturoiului puterea sa de a lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sange, alunga astmul si bronsita, imbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase.

Prevenirea infundarii arterelor

Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma intepatoare are „o actiune protectoare foarte semnificativa" in limitarea efectelor coagularii sangelui gras. Conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, intr-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut in 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sangele a zece pacienti s-a coagulat mai incet, cand acestia au mancat usturoi cu alimente grase, decat atunci cand le-au mancat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta insemna ca usturoiul putea incetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Cand, dupa trei ore, mancarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta.

S-a descoperit ca uleiul de usturoi are si singur acest efect - fie ca e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau in usturoiul integral. in plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sange). O masa care continea unt a rezultat intr-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta - in trei ore. Cand in mancare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sange, trei ore mai tarziu, era de 256,4 miligrame la suta. in ambele cazuri, usturoiul a coborat efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.

Coboara hipertensiunea

Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a cobori hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurand presiunea. Altii citeaza puterea sa de a inlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza - in cazuri dupa cazuri - ca simptome ca slabiciunea, ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.

De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:

1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.
3. Tensiunea sangvina se reduce treptat - intr-o perioada de timp - fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub ingrijirea medicului.
5. in aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obtine rezultatebune , indiferent de varsta sau de conditie.
7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.

Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.

Hipertensiunea este extrem de  periculoasa fiindca, in primul rand, simptomele ei nu sunt intotdeauna prezente - multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au - si in al doilea rand, aproape intotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar la moartea subita, daca nu e controlata.

Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decat sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni cand terapia cu usturoi inceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, in multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea!

Remediu pentru diabet

Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahar din sangele diabeticilor. intr-un caz, un om cu  diabet avansat aflase de la doctori ca era intr-o situatie fara speranta si a fost trimis sa moara acasa, la varsta de saizeci ani. La nouazeci ani, inca mai traia, sanatos tun. incepuse sa manance o combinatie de usturoi, patrunjel si creson. Nivelul zaharului din sange i-a coborat de la 200 si ceva la 110. si a continuat sa foloseasca fericit acest remediu, timp de ani de zile. Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului. Dar poate fi un mod util de a cobori nivelul zaharului si, astfel, de a controla boala. Surprinzator si interesant, insa, este faptul - consemnat de mai multe ori - ca usturoiul poate reduce nivelul zaharului din sange la diabetici.

Un aliment testat, comparativ cu medicatia antidiabetica

Usturoiul - desi are o actiune putin mai inceata - este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sange. Doamna R.B., consumatoare de usturoi, spune: „Recent, mi s-a pus diagnosticul de diabet moderat. Medicul mi-a spus ca, daca nivelul zaharului din sange nu-mi scadea, trebuia sa iau un medicament oral. Citisem despre modul cum poate usturoiul sa reduca nivelul zaharului din sange, asa ca am inceput imediat sa iau cate o capsula de usturoi de 0,32 g, pe langa vitamine si drojdie de bere, dupa fiecare masa. Rezultatul: zaharul din sange mi-a revenit la normal si nu mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament.

Reintinereste ficatul

Principala valoare a usturoiului in tulburarile hepatice consta in puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor  gastrice si ajuta la cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin ficat. Se sustine ca o lingurita de usturoi, in amestec cu o lingura de untdelemn de masline sau ulei de soia, luata seara, invioreaza ficatul si il reintinereste atat de mult, incat pielea de pe trup va straluci de activitate reinnoita. Utilizatorii spun ca e intr-adevar o planta miraculoasa.

Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta intr-o deficienta a organelor digestive - mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat in stare buna, spune ea, nu se va revolta niciodata impotriva unui element atat de natural si benefic ca usturoiul.

Remediu pentru cistita

Infectiile urinare pot fi dureroase si handicapante. Doamna S.B.. povesteste cum a folosit usturoiul pentru a combate o persistenta infectie a vezicii: „Pentru aceia dintre dumneavoastra care sufera de cistita, usturoiul poate fi raspunsul. Dupa ce m-am imbolnavit de cateva ori, am hotarat sa-mi incerc propriul remediu. Am tocat cate trei catei mari de usturoi, de trei ori pe zi, i-am pus intr-o lingurita si i-am inghitit cu apa. Dupa cinci zile, cistita mi-a trecut. Atat de simplu (...)."
„Am mai avut cistita o singura data, si usturoiul si-a facut efectul din nou. Poate ca merge si pentru infectiile rinichilor. Doctorita mea n-a fost deloc surprinsa, intrucat a avut o data un pacient cu cancer la plamani, care a trait mai mult decat se asteptase ea si manca usturoi. Medicamentul minune - chiar merge!"

Leac pentru bolile de stomac

Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si intestine, afirma un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi. Se stie ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor, pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afectiuni trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mancaruri, precizeaza acelasi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l gati, sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar nu e nevoie sa fie mancat. Se poate folosi in cataplasme sau bai pentru picioare si maini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atat de mari, incat e absorbit direct prin piele. Folosit in acest mod, are o eficacitate declarata de nouazeci si cinci la suta.

Din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, usturoiul a fost laudat in intreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor si a simptomelor de inflamare.

Toate simptomele au trecut

S-au inregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate si consemnate amanuntit, dupa cum urmeaza: ingreunarea de dupa masa a fost inlaturata complet in cincisprezece cazuri si usurata partial in sase cazuri din douazeci si cinci – deci un total de 84% eficacitate! Ragaielile au disparut complet in treisprezece cazuri, si partial in noua - din douazeci si cinci - la un total de 88% eficacitate! Flatulenta a disparut complet in douazeci de cazuri din douazeci si cinci - un total de 80% eficacitate! Colicile cu gaze au disparut complet in treisprezece cazuri si s-au usurat partial in opt - la un total de 84% eficacitate! Greturile au disparut complet in sase cazuri din opt - pentru un total de 75% eficacitate! Se raporteaza ca usturoiul nu aduce numai o usurare temporara, ci eliberarea permanenta de aceste dezordini gastrice. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca usturoiul e un carminativ care poate fi folosit in cazurile de flatulenta si colici, pentru a elimina gazele din stomac si intestine si a diminua crampele dureroase.

Cum se poate folosi acest aliment pentru a calma digestia

Ca uz extern, usturoiul se poate folosi in cataplasme sau bai de picioare si de maini. Intern, usturoiul maruntit poate fi luat cu miere, inainte sau dupa mese (folositi o jumatate de catel). De asemenea, usturoiul se poate folosi sub forma de tablete sau capsule.

Leac pentru constipatie

Un reputat cercetator si expert in terapia cu usturoi declara ca persoanele care sufera de constipatie isi pot gasi usurarea mancand cu regularitate cantitati moderate de usturoi, amestecate cu ceapa, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirma el, stimuleaza miscarile peristaltice ale peretilor intestinali si, in acest mod, produce mobilitatea scaunului.

Leac pentru problemele nasului si ale gatului

Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos in cazurile care implica infectii la ochi, urechi, nas si gat. Daca se ia o bucata de usturoi in gura, la inceputul unei raceli, pe partea dintre dinti si obraz, raceala va disparea in cateva ore sau cel mult o zi.

De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele - ceea ce e valabil si pentru inflamatiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare si glandelor limfatice invecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele si laringitele grave si alte boli. De exemplu: aceasta miraculoasa planta vindecatoare face ca dintii slabiti sa prinda din nou radacini si inlatura tartrul! Are efect curativ asupra cataractei si inflamarii canalelor lacrimale! Va doare urechea? infasurati planta in putin tifon si introduceti-o in canalul exterior al urechii! Va doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatand venele si arterele, pentru a elimina congestia. Stoarceti putin suc de usturoi intr-o lingurita de miere (este un vechi remediu al pieilor-rosii!). Stranutati, aveti nasul infundat sau va chinuieste alergia? incercati putin usturoi tocat, inghitit cu apa. Se spune ca, in asemenea cazuri, usturoiul face minuni!

Alunga imediat racelile si durerile de gat

Usturoiul actioneaza mai repede decat vitamina C, la vindecarea racelilor. Daca se tine un catel de usturoi in gura, raceala va disparea in cateva ore, maximum o jumatate de zi. Nu va ustura deloc, daca nu il mestecati. Doar razuiti-l cu dintii, din cand in cand, pentru a elibera cate putin suc. (Daca usturoiul e prea tare, incercati cu unul dintre verii sai mai blanzi, ca usturoi-dulce, Alium schoro-doprasum sau prazul.) in acest mod, o durere de gat se poate opri in cateva minute (merge chiar si pentru temutele dureri de gat, care sunt simptome ale difteriei!). Am descoperit ca reuseste de fiecare data - si e mult mai de nadejde decat vitamina C, care poate sa dea rezultate sau nu si, adeseori, nu face decat sa amane inevitabilul. Usturoiul asigura o vindecare permanenta, nu doar temporara.

Leac pentru problemele femeilor

Bufeuri? incercati usturoiul. Depresie? Puneti putin usturoi in salata. Iritabilitatea, anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonajul abdominal, umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si sensibilizarea dureroasa a sanilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene - toate au fost rezolvate de usturoi sau de substantele pe care le contine usturoiul. Emenagog dovedit, stimuleaza menstruatia. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor.

Astazi, stim ca posibilitatea usturoiului de a mari absorbtia de vitamina B1 in organism poate fi de o valoare extrema pentru alungarea greturilor matinale, a tensiunilor premenstruale si a multor altor probleme. Medici de renume au constatat ca usturoiul combate febrele, iritabilitatea, insomnia, palpitatiile,  frisoanele, mancarimile, obezitatea, leucoreea, artrita si multe alte maladii. Desigur, usturoiul se gaseste si sub forma de pudra, pastile sau capsule, la majoritatea plafarurilor si a farmaciilor specializate in Plante medicinale. Ceaiul se prepara doar amestecand o lingurita de praf intr-o ceasca de apa fierbinte, adaugand miere dupa gust. Sau o cantitate mica, maruntita intr-o lingurita de miere, poate fi inghitita cu apa inainte de mese.

Remediu pentru excrescente dureroase si spasme la colon

M.V., medic stomatolog, relateaza ca, timp de zece ani, si-a facut tratamente cu raze X si radiu, pentru a eradica niste excrescente urate ale pielii, care-i tot reapareau, cu toate ca un medic ii spusese ca erau benigne. La  aplicarea uleiului din aceasta planta uluitoare, usturoiul - care-i vindecase spasmele la colon - umflaturile dureroase de pe fata i-au disparut complet. Prima oara a incercat formula pentru o excrescenta de langa ochi. A aplicat cu regularitate ulei de usturoi - din capsule - si in circa o luna umflatura a disparut. A doua oara, a incercat-o pentru o excrescenta din plantatia parului, care crestea rapid, atingand chiar marimea unei monede de zece centi, cand si-a dat seama prima oara de existenta ei.

Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o, vazand cu ochii. Aceste excrescente, spune el, erau cauzate de niste arsuri solare grave, iar radiologul care i le-a diagnosticat l-a sfatuit sa le usuce cu ajutorul alcoolului - pe care l-a incercat timp de doua, trei luni, fara succes. „si sa te mai miri", comenteaza el, „ca ne intereseaza declaratiile despre usturoi si cancer? Chiar daca nu erau maligne, aceste excrescente s-ar fi putut cu siguranta dezvolta in acel sens, avand in vedere antecedentele mele medicale. si, categoric, nu s-au vindecat pana nu am aplicat usturoiul. Mai mult, erau urate si dureroase.  Speram ca aceasta experienta a noastra sa se dovedeasca utila si pentru altii. Tratamentul e inofensiv si, in cazul nostru, s-a dovedit cum nu se poate mai benefic.

Leac pentru piciorul atletului

Ani de zile, Sorin V. a suferit in tacere din cauza unui parazit sau fungus pe care-l luase de pe dusumeaua uda a unui vestiar. Degetele de la picioare i se inrosisera, se cojeau si il dureau. Calcaiul si talpa erau inasprite de mii de mici perforatii uscate. Picioarele i se roseau insuportabil si se jena sa se descalte. Avea arsuri, mancarimi si dureri. Cand toate medicamentele s-au vadit neputincioase,  usturoiul s-a dovedit ca e un leac sigur pentru piciorul pacietului.

Metoda de fata consta in a intinde putin usturoi proaspat zdrobit peste zona afectata. Va da o senzatie de caldura, timp de aprox. cinci minute. Trebuie sa ramana pe piele timp de o jumatate de ora. Apoi, piciorul se spala cu apa simpla. Repetati procedeul o data pe zi, timp de o saptamana si adio afectiune. (Daca pielea arde, luati imediat usturoiul, spalati cu apa si incercati din nou mai tarziu, cu suc de usturoi diluat in apa, pana gasiti o mixtura care sa nu arda, intrucat excesul de usturoi poate agrava boala). Pentru a preveni reaparitia infectiei, fierbeti-va ciorapii.

Remediu pentru artrita, reumatism si nevralgie

Remediile cu usturoi pentru artrita includ folosirea lui ca tonic sau frectii cu ulei vegetal obisnuit in care s-a prajit usturoi. Se spune ca un tonic simplu, preparat din usturoi  maruntit intr-o lingura de miere, luat la masa pe o perioada de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile si suferintele, mai ales in cazuri de sciatica si guta. Un om de stiinta indian declara ca uleiul extras din usturoi a avut intotdeauna mare succes in bolile paralitice si reumatice. Un alt medic afirma ca durerea partilor reumatice poate fi mult usurata, frecandu-le cu usturoi. „Da rezultate excelente", sustine el. Un alt savant de frunte si expert in terapia cu usturoi declara ca, luat intern, usturoiul calmeaza rapid durerile reumatice si nevralgiile.

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 13 comentarii

  1. Viorel
    Vioreltrimis la 4/7/2014

    Pai aceasta "reteta" e practic metoda standard de preparare a unei tincturi, in loc sa va chinuiti puteti s-o luati gata facuta de la plafaruri cu 10 lei!Adina, daca cauti pe site-urile care vand tinctura de usturoi poti sa intrebi acolo informatii cu privire la administrarea pt copii.

    Raspunde la acest comentariu
    • Aneta Ungur-Manolica
      Aneta Ungur-Manolica trimis la 20/1/2024

      Dar am ajuns sa consumam numai gata facut,care e chinul acela mare? Suntem aşa de neputincioşii? Da e alegerea fiecaruia.

  2. adina
    adinatrimis la 15/6/2014

    buna seara!as vrea sa stiu daca aceasta reteta cu usturoi poate fi administrata si unui copil de 4 ani sau ce cantitati ar trebui pentru copii.multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  3. David
    Davidtrimis la 15/5/2014

    Eu am facut reteta miraculoasa iar astazi sunt in cea de a treia zi de administraredeci grupa de 7,8,9 picaturi..M-a uluit ca inca de ieri am avut o senzatie de usurare in zona abdominala.Nu mi se pare cu atat mai mult cu cat inainte ma tot dureau intestinele iar astazi vad ca deja ma simt cu abdomenul cum era la 16 ani.Acum am 61.Ce mai observ este faptul ca in numai 3 zile am scapat de tentatia de a consuma in mod permanent dulciuri.Pur si simplu nu ma puteam abtine si ma comportam ca si cum as fi fost dependenta de prajituri..Vad ca am scapat si nadajduiesc sa scap de grasimea abdominala.Pentru ca eu nu as avea acea depunere pe abdomen daca nu as fi mancat dulciuri ca disperata.Ce mai observ este ca dorm mai mult si mai profund si in cea de a treia zi deja mi-am schimbat fizionomia mult in bine.Astept sa vad ce mai urmeaza.Mentionez ca eu am un rinichi extirpat sper sa pot tine cura pina la capat.Vad ca pina in prezent am numai motive de multumire..Nici n-am crezut ca functioneaza

    Raspunde la acest comentariu
  4. Paula Iordache
    Paula Iordachetrimis la 17/2/2014

    As vrea sa stiu daca eu urmez un tratament medicamentos,pot sa incep aceasta reteta

    Raspunde la acest comentariu
  5. lore
    loretrimis la 3/2/2014

    Flore parerea mea este k ar trb sa nu incepi reteta aceeasta k nu cumva sa pateasca cv cel mic. Si nu cred k este indicat sa incerci reteta nici cand alaptezi. Este bine sa fi sigura k nu pateste cv cel mic

    Raspunde la acest comentariu
  6. flore
    floretrimis la 16/12/2013

    sunt insarcinata 30 saptamani,ma intereseaza daca pot incepe si eu ac.reteta cu usturoi?

    Raspunde la acest comentariu
  7. claudia panait
    claudia panaittrimis la 27/8/2013

    Ma intereseaza daca acesta reteta are contraindicatii? Multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  8. Mircea Sangriu
    Mircea Sangriutrimis la 10/7/2013

    Da, este un excelent elixir si un remediu fantastic de eficace si la indemana oricui.....

    Raspunde la acest comentariu
  9. MUSAT IONELA
    MUSAT IONELAtrimis la 23/4/2013

    Tocatorul de usturoi din metal are efect negativ asupra acestei retete?deoarece nu am bagat de seama ca e lemnul indicat la pisarea usturoiului si deja am preparat reteta cu cel de metal!!!Multumesc!!!

    Raspunde la acest comentariu
  10. lucica luci
    lucica lucitrimis la 1/3/2013

    cand maninc ma doare ficatu ce sa fac multumesc frumos

    Raspunde la acest comentariu
  11. tuberoza
    tuberozatrimis la 15/2/2013

    ma intereseaza daca aceasta reteta cu usturoi are contraindicatii. ma gandeam la anemie, tensiune mic.va multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  12. huma magda
    huma magdatrimis la 16/1/2013

    acticolul este foarte interesant va multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  13. claudia ivascu
    claudia ivascutrimis la 2/4/2011

    articolul este foarte interesnt si mai ales foarte utilam sa incep imediat aceasta cura avand o buna parte din malatiile mentionatemultumesc

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII