11 lucruri umitoare despre nou-nascuti pe care poate nu le stii

11 lucruri umitoare despre nou-nascuti pe care poate nu le stii

11 lucruri umitoare despre nou-nascuti pe care poate nu le stii

Nou nascutii sunt cu adevarat minuni Dumnezeiesti. De exemplu, ştiai că un bebelus nou nascut se poate târî imediat după naştere? Este adevărat! De asemenea, ei pot recunoaşte vocea mamei lor la naştere. Chiar uimitor, nu-i aşa?

Iată 11 lucruri uimitoare despre nou nascuti.

11 lucruri umitoare despre bebeluşi pe care poate nu le cunoşti

Sarcina este un moment memorabil în viaţa unei femei, însă rezultatul acesteia este cu mult mai incredibil: un bebelus nou nascut. Darul unui copil este remarcabil, iar un copil nou-născut este una dintre cele mai perfecte creaţii ale vieţii. Mânuţele lor micuţe şi capurile lor moi cer să fie sărutate şi numai privirea la acele feţişoare te fac să plângi de bucurie. Îmi doresc să fi putut opri acel moment pentru totdeauna, însă totul vine şi se duce într-o clipă.

Nou nascutii sunt cu adevarat minuni dumnezeiesti. De exemplu, ştiai că un bebelus nou nascut se poate târî imediat după naştere? Este adevărat! De asemenea, ei pot recunoaşte vocea mamei lor la naştere. Chiar uimitor, nu-i aşa?
Iată 10 lucruri uimitoare despre aceste mini fiinţe umane:

În fiecare secundă se nasc 4 bebeluşi

UNICEF estimeaza ca in fiecare zi, in lume - se nasc in jur de 353.000 bebelusi.  Te-ai întrebat vreodată câte naşteri au loc în lume în fiecare minut? Răspunsul ar fi 255. Asta înseamnă 4,3 naşteri pe secundă.

Bebeluşii se pot târî imediat după naştere

Serios, chiar pot! În 1987, Institutul Karolinska din Suedia a compilat concluziile studiului lor asupra „Târâtului la sân” Când bebeluşul a fost uscat şi aşezat în braţele  mamei imediat după naştere, în decurs de o oră, a fost capabil să găsească pieptul pentru a se hrăni. Destul de impresionant!

Nou-născuţii recunosc vocea mamei la naştere

Când un copil se naşte, auzul său nu este perfect 100%. Urechea medie este încă plină de lichid, fapt ce tinde să afecteze puţin auzul. Singurul sunet pe care îl pot recunoaşte este sunetul vocii mamei. Ei răspund la acest sunet mai presus de toate celelalte.

Copiii nou-născuţi nu plâng cu lacrimi

Ei pot plânge mult, însă realitatea este că nou-născuţii nu au lacrimi. De ce? Deşi canalele şi glandele lacrimogene funcţionează, ele nu produc suficiente lacrimi decât pentru a lubrifia şi a proteja ochii copilului tău. Fii atent ca aceste lacrimi să înceapă să îi curgă între vârsta de 1-3 luni.

Bebeluşii au mai multe oase decât adulţii

Din moment ce adulţii sunt cu mult mai înalţi si mai binefăcuţi decât un copil, ai putea presupune în mod natural că ei au mai multe oase. Corect?
Greşit! Un bebeluş se naşte cu 270 de oase şi până când ajunge la maturitate numărul scade la 206! Motivul pierderii oaselor se datorează fuziunii dintre coloana vertebrală cu craniul, pe măsură ce copilul creşte.

Numărul respiraţiilor unui bebeluş este mai mare ca al unui adult

Respiraţia unui copil nou-născut este mult mai rapidă decât cea a unui adult sau a unui copil mai mare. Rata lor normală este de aproximativ 40 de respiraţii pe minut, în timp ce a unui adult cuprinde numai 12-20 de respiraţii pe minut.

Majoritatea bebeluşilor se nasc cu ochi albaştri

Culoarea ochilor provine din particulele de culoare din spatele irisului şi din ţesutul principal al irisului. În cele mai multe cazuri, melonina/pigmentul din ţesutul principal nu sunt dezvoltate la naştere, motiv pentru care majoritatea bebeluşilor se nasc cu ochi albaştri, indiferent de genetica lor. În jurul vârstei de 6-12 luni, melonina este activată de genetica bebeluşului (albastru, maro, căprui, etc.).

Unul din trei copii are un semn din naştere

Acesta este un fapt care cu siguranţă m-a surprins. Nu realizam că numărul este atât de mare! Unul din trei sugari are un semn din naştere şi de două ori mai multe fete decât băieţi.

Nou-născuţii sunt miopi

Copiii nou-născuţi sunt miopi, iar vederea le permite să vadă foarte clar oamenii şi obiectele atunci când se află la 8-12 centimentri depărtare.

Bebeluşii îşi dublează în cinci luni greutatea de la naştere

bebelusi greutate

Bebelusii vin pe lume intr-o gamă largă de dimensiuni si greutati. Cu toate acestea, creșterea sugarului tinde să urmeze o cale destul de previzibilă. Luați în considerare aceste recomandări generale pentru creșterea sugarilor în primul an - recomandari facute de Academia Americana de Pediatrie:

- De la naștere până la vârsta de 6 luni, un bebeluș poate crește aproximativ 1,5 până la 2,5 centimetri pe lună și poate câștiga aproximativ 140 până la 200 de grame pe săptămână.
- In mod normal, este de asteptat ca bebelusul să-și dubleze greutatea la naștere până la vârsta de aproximativ 5 luni.

Acel zambet este atat de unic si special

zambet bebelusi

Oamenii sunt singura specie la care puii zâmbesc părintilor... așadar suntem cu adevarat binecuvântati de la Dumnezeu cu asta. 🌈

Nu e așa că e atât de special zâmbetul unui bebe? ❤️

Prima zi cu bebelusul nou nascut acasa: cum este acea zi si de ce poate fi coplesitoare

Prima zi cu bebelusul nou nascut acasa .... este una din zilele speciale ale fiecarei proaspete mamici. Poate fi chiar coplesitoare. Iata sfaturi concrete de la mamicile de la Desprecopii - care te vor ajuta sa treci cu succes si fara stres prin acea zi...citeste in continuare aici.

Esti mamica incepatoare? Citeste si:

Cum sa nu iti urasti sotul dupa ce ai copii

9 lucruri pe care nimeni nu ti le spune inainte sa devii mama!

17 momente pe care doar mama unui nou-nascut le poate intelege

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate (c) 2022
referinte: Academia Americana de Pediatrie (AAP)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII