CDC recomandă femeilor însărcinate să facă vaccinul anti Covid-19

CDC recomanda femeilor insarcinate sa faca vaccinul anti Covid-19

CDC recomandă femeilor însărcinate să facă vaccinul anti Covid-19

Femeile însărcinate ar trebui să fie vaccinate împotriva COVID-19, pe baza unei noi analize care nu a arătat un risc crescut de avort spontan, a declarat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

vei citi:
Femeile însărcinate pot face oricare dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19
COVID-19 crește riscul nașterii premature
Coronavirusul si sarcina

Femeile însărcinate pot face oricare dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19

CDC a declarat că nu a găsit probleme de siguranță pentru femeile însărcinate, nici în noua analiză, nici în studiile anterioare. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a spus că ratele de avort spontan după vaccinare au fost similare cu rata preconizată. Femeile însărcinate pot primi oricare dintre cele trei vaccinuri cărora li se acordă autorizație de urgență - Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Agenția nu recomandase anterior femeilor însărcinate să fie vaccinate, dar a spus că ar trebui să discute despre vaccinare cu medicii lor.

Sascha Ellington, conducătorul echipei din Divizia de Sănătate a Reproducerii a CDC, a declarat că rata vaccinului la femeile gravide a fost scăzută, doar 23% primind cel puțin o doză de vaccin.

„Vrem să creștem rata”, a spus Ellington, menționând că agenția lucrează la strategii pentru ca obstetricienii și ginecologii să devină furnizori de vaccinuri. „Vrem ca femeile să fie protejate. Nu vedem semnalele de siguranță, astfel încât beneficiile vaccinării într-adevăr depășesc orice riscuri potențiale sau necunoscute".

COVID-19 crește riscul nașterii premature

Sarcina crește riscul de boli grave cauzate de COVID-19, potrivit CDC, iar COVID-19 în timpul sarcinii crește riscul nașterii premature.

CDC a declarat că recomandă acum tuturor persoanelor cu vârsta de 12 ani și peste să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv persoanele gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor.

Suntem conștienți de miturile care s-au răspândit legate de fertilitate. Nu se bazează pe nicio dovadă. Nu există știință care să susțină acest lucru", a spus Ellington. „Sperăm că acest lucru vă va ajuta”.

Noua îndrumare vine pe măsură ce cazurile și spitalizările cresc.

Este recomandat vaccinul împotriva COVID-19 în timpul sarcinii?

Răspuns CNCAV: În Marea Britanie, Colegiul Regal de Obstetricieni și Ginecologi susține că vaccinarea COVID este recomandată în timpul sarcinii. În schimb, în Marea Britanie, persoanele însărcinate nu sunt momentan prioritizate pentru vaccinare. În alte țări, cum ar fi SUA, persoanele însărcinate sunt în mod activ vaccinate cu prioritate din cauza riscului crescut. Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România recomanda ,,gravidelor clinic vulnerabile să discute opțiunea vaccinării cu medicul lor, deoarece comorbiditățile acestora le conferă un risc foarte crescut de a dezvolta complicații grave ale bolii COVID-19. De asemenea, gravidele care lucrează în sistemul medical sau de îngrijire socială trebuie să discute opțiunea vaccinării.” Mai departe>>

Citeste si: Coronavirusul creste stresul si ingrijorarile femeilor insarcinate in ceea ce priveste nasterea

Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Coronavirusul este un agent patogen redutabil și trebuie tratat cu respectul si grija care i se cuvine.

Din ce in ce mai multe paciente gravide întreabă despre el, și mai concret despre metode de prevenție. Ceea ce trebuie sa știți este că acest virus este abia apărut și nu a fost timp sa fie studiat în totalitate, totuși vă vom expune ceea ce știm până acum. Aflam toate informatiile importante de la dr. Silviu Istoc, Medic primar Obstetrica-Ginecologie, Medicover. Află mai multe informații importante despre coronavirus și de ce purtarea măștilor este chiar contraindicată!

► Citeste si M-am vaccinat anti-Covid 19 chiar dacă incă alaptez - jurnal de mami de bebe scump

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII