Cu ajutorul clienților săi, Lidl România continuă să investească în educație, prin susținerea programului Teach for Romania, pentru al cincilea an consecutiv

Cu ajutorul clientilor sai, Lidl Romania continua sa investeasca in educatie

Cu ajutorul clienților săi, Lidl România continuă să investească în educație, prin susținerea programului Teach for Romania, pentru al cincilea an consecutiv

În perioada 23 august – 05 septembrie, la achiziționarea oricărui produs din gama Școala în coolori vesele, Lidl România donează câte 1 leu către programul Teach for Romania. Astfel, pentru al cincilea an la rând, cu ajutorul clienților săi, Lidl va susține recrutarea și formarea cadrelor didactice din 28 de comunități vulnerabile, pentru a putea oferi educație de calitate celor peste 2.500 de copii beneficiari ai parteneriatului.

În România, 1 din 5 copii abandonează școala în mediul rural

În România, 1 din 5 copii abandonează școala în mediul rural, iar 44% din elevii români suferă de analfabetism funcțional (Testul PISA 2018 - Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică).  În 2019, în peste 1.000 de școli din România niciun copil de clasa a 8-a nu a obținut media 5 la Evaluarea Națională. De asemenea, aproape 40% din școlile din România sunt considerate școli defavorizate (cu elevi cu risc mare de abandon școlar, performanță școlară redusă și condiții economice precare ale elevilor și familiilor lor).

Una dintre cauzele acestor rezultate este lipsa cadrelor didactice, în special în zonele rurale, precum și a oportunităților limitate de formare și dezvoltare profesională. Pentru că toți copiii ar trebui să aibă oportunități egale și să beneficieze de profesori competenți și motivați să le ofere o educație la cel mai înalt nivel, Lidl se implică activ în susținerea organizației Teach for Romania, ce își propune să faciliteze educația de calitate în școlile din comunități vulnerabile.

Lidl România va dona câte 1 leu pentru fiecare produs achiziționat din gama Școala în coolori vesele

Astfel, în perioada 23 august - 05 septembrie, Lidl România va dona câte 1 leu pentru fiecare produs achiziționat din gama Școala în coolori vesele către programele organizației. Gama este disponibilă în toate magazinele Lidl din țară până pe 05 septembrie. Oferta include rechizite, cărți de activități, dar și jocuri educative și poate fi vizualizată aici.

Acesta este cel de-al cincilea an consecutiv în care Lidl susține programul Teach for Romania prin intermediului unei astfel de campanii

De la demararea parteneriatului strategic și până în prezent, Lidl România, împreună cu clienții săi, au susținut organizația cu peste 5.000.000 lei, oferind un sprijin real an de an celor peste 2.500 de copii beneficiari ai parteneriatului. Cu ajutorul celor 160 de profesori Teach for Romania, dintre care 72 absolvenți ai programului, în anul școlar 2020-2021 au fost pregătiți elevi din 22 de județe: Argeș, Bacău, Brașov, București, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

Activitatea profesorilor Teach for Romania are un impact real

Activitatea profesorilor Teach for Romania are un impact real, contribuind la dezvoltarea unui sistem educațional echitabil, de calitate, în care cadrele didactice se concentrează exclusiv pe nevoile de educație ale copiilor, oferindu-le o șansă reală la un viitor mai bun. Printre rezultatele obținute se numără reducerea decalajelor în ceea ce privește competențele de literație la elevi, reducerea comportamentelor agresive prin dezvoltarea abilităților socio-emoționale, reducerea absenteismului și prevenirea abandonului școlar, stimularea motivației pentru educație, dar și împuternicirea elevilor și dezvoltarea abilităților de leadership, pentru ca ei să devină cetățeni activi și funcționali în societate.

În plus, anul trecut, odată cu schimbările produse de debutul pandemiei de coronavirus, cadrele didactice din programul Teach for Romania au găsit soluții pentru a păstra contactul cu copiii din medii defavorizate, care nu au avut acces la școala online. Pentru a rămâne conectați cu elevii, au strâns dispozitive pentru copii, care le-au permis să se conecteze la orele de curs online, au sprijinit telefonic părinții, bunicii sau colegii de cancelarie să instaleze aplicațiile necesare pentru școală, au pregătit cărți și caiete de lucru pentru fiecare elev din clasă, pe care le-au dus periodic copiilor și nu numai.

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, parte din rețeaua globală Teach for All, care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. În acest mod, organizația contribuie la asigurarea unei educații de calitate, iar profesorii pregătiți de Teach for Romania pot deveni agenți ai schimbării în educație pe termen lung.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:

www.lidl.ro
www.corporate.lidl.ro
Facebook Lidl Romania
Instagram @LidlRomania
Youtube LidlRomania
Twitter Lidl Romania

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII