Părinți care aleg joburi pentru copiii lor - jurnal de tătic

Parinti care aleg joburi pentru copiii lor - jurnal de tatic

Părinți care aleg joburi pentru copiii lor - jurnal de tătic

"Ce degete lungi si subtiri are. Sigur se face pianist" sau 'Uite-l cum doarme zici ca se roaga. Asta se face popa!" vi se par cunoscute?

Sunt replici folosite in general de bunici, dar si de parinti. Chiar daca in scadere, totusi inca mai exista adulti care tin mortis ca a lor copii sa urmeze anumite profesii...

 

vei citi:
Doctorul perfect
Coafeza fandosita
Mecanicul auto
Taticul fotbalist
Taticul politist

Doctorul perfect

De curand am intalnit la spatiul de joaca din cartier un astfel de tatic. Omul e doctor, renumit medic ortoped pediatru (am inteles de la mamicile care-si dadeau coate):

"Pe Cristi l-a indreptat de spate dupa o singura sedinta".
"E cel mai bun pe scolioza".
"N-are locuri libere. Daca n-ai pile nu intri la el".
"Te programezi acum si te vede in 2 luni".


Bun. Revenind la eminenta Sa. Din vorba in vorba, copiii nostri jucandu-se impreuna, am descoperit un tatic orgolios, arogant care nu concepe ca micutul sau sa nu-i imbratiseze pasiunea pentru medicina, citez: "Daca nu intra la medicina cred ca-i rup picioarele".  Mi s-a parut interesanta afirmatia venind mai ales din partea unui medic… ORTOPED.

La fel cum ma uitam cu mila la mogaldeata de nici 5 anisori pentru care deja taticul avea planul bine facut, stia deja si ce facultate va urma.

Coafeza fandosita

Tot in acelasi parc am intalnit si o mamica din aceiasi categorie care isi lauda odrasla pentru cat de priceputa e la tuns.

"Coafeza se face! Si-a tuns toate papusile. Si pe tatal ei tot ea l-a tuns. Cat e ziua de lunga nu lasa foarfeca din mana".

Am stat o clipa, eu fiind barbat (superficial, lipsit de atentie distributiva) si m-am gandit cat de safe trebuie sa fie pentru o fetita de 4 ani sa alerge prin casa cu foarfeca in mana amenintand tot ce-i iese in cale cu tunsul.

"O angajeaza mami la ea la salon".
"Stie sa si decoloreze".
"N-are treaba cu amoniacu, n-o inteapa deloc la nas".

Ati ghicit! Doamna e coafeza.

Mecanicul auto

"Repara toate masinutele"
"Cand mergem la mamaie la tara mai conduce si el dacia lu’ tataie"
"Stie toate marcile"


Sunt vorbele unui tatic fan declarat masini/motoare. Apreciaza din ochi orice automobil care trece pe langa el si baga de vina la orice. Nu concepe ca fiul lui sa nu-i paseasca pe urme si sa nu ajunga cu el in service unde sa lucreze cot la cot.

Taticul fotbalist

Nu iese din casa fara minge, isi incurajeaza cu foc de pe margine micutul sa dribleze tot ce-i iese in cale si striga la el atunci cand se intampla sa fie prabusit la pamant. Nu ca nu concepe sa nu se faca fotbalist, dar nici macar nu e de acord sa joace pe alt post. Daca tatal e atacant si copilul trebuie sa fie acolo, in fata portii unde sa dea goool dupa goool.

Tine cu Fcsb, isi ia odrasla pe stadioane chiar daca micutul sta pe telefon si se uita la Eroi in pijamale fara sa fie interest de fotbal asta in timp ce el isi regleaza conturile cu ultrasii de la Dinamo. Vede in el un viitor campion, isi si imagineaza cum o sa-i faca bagajele si o sa-l conduca la avionul care o sa pecetluiasca transferul fiului la Barcelona.

Taticul politist

Verifica cu atentie fiecare centimetru, fiecare leagan, fiecare topogan asta ca nu cumva micutul lui sa se afle vreo secunda in pericol. Se uita banuitor la copiii din jur pe care-i scaneaza din ochi ca nu care cumva sa puna mana pe vreo masinuta pe care sa uite sa o inapoieze. Isi sustine copilul sa fie justitiar cu ceilalti copii de la locul de joaca pe care, fie sa-i impuste cu pistolul de jucarie, fie sa-i aresteze punandu-le catusele din plastic sau pur si simplu sa-i terorizeze. 

Tu cunosti vreo astfel de poveste?

Ce alt tatic sau mamica ti-a iesit in cale si ti-a dat clar de inteles ca si copilul trebuie sa urmeze aceiasi meserie ca si el/ea?

► autor: Mihai, redactor tatic de la Desprecopii - Mihai este tatal unei fetite minunate de 4 anisori si a unui baietel. El scrie si despre meseria de tatic aici: Mihai - ganduri de tatic

Construim viitorul!

Suntem in plin santier. Toata casa e cu fundul in sus.  Colac peste pupaza, printre galeti cu vopsea, cuie si ciocane mai e si un copil curios pe care trebuie sa stai cu ochii ca America pe Irak sa nu faca vreo nazbatie si sa te trezesti ca arunca tot ce prinde in aer. Mai departe>>

 

Pagina tatilor - actuali si viitor

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII