Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Caderea parului este una dintre problemele cu care se confrunta multe femei in diverse etape ale vietii dar produsele care sustin ca ne ajuta impotriva caderii parului sunt fie scumpe fie ineficiente.

Iata niste tratamente naturiste, care pot fi facute acasa - care sunt eficiente impotriva caderi parului. Merita sa le incercati.

- veti citi:
Căderea parului este o problemă pentru cele mai multe mămici
Masajele zilnice la nivelul pielii sunt eficiente
Părul tau va arata mai tânăr cu 15 ani daca vei aplica aceste 4 sfaturi
20 lucruri pe care nu le stiai despre părul tău

Căderea parului este o problemă pentru cele mai multe mămici

V-ati saturat sa tot incercati produse scumpe care sa va ajute in lupta contra caderii parului? Caderea parului este una dintre problemele cu care se confrunta multe femei, in diverse etape ale vietii, asa ca ne-am hotarat sa va impartasim cateva sfaturi :

Pentru ameliorarea circulatiei la nivelul scalpului, faceti frictiuni cu infuzie concentrata de urzica, ce ajuta la indepartarea matretii. Pentru intarirea radacinii si regenerare sunt eficiente tamponarile cu tinctura de coada calului (doua linguri de frunze maruntite, macerate doua saptamani in 200 ml alcool de 70o).

Masajele zilnice la nivelul pielii sunt eficiente

Tratament cu miere si usturoi (ceapa): 1 lingura de miere, 1 lingura suc de usturoi sau ceapa. Se freaca bine ingredientele si se adauga o lingura de sampon din plante. Se unge parul si radacina acestuia si se tine capul acoperit cca ½ ora, dupa care se spala bine parul. Tratamentul se face o data pe saptamana, timp de 1-2 luni. Eficienta creste daca alternati sucul de ceapa cu sucul de usturoi.

Tratament cu usturoi si ulei de ricin: Se iau 5 capatani de usturoi , se decojesc, se piseaza, dupa care se pune toata cantitatea la macerat in 400 gr. gaz si se tine 10 zile. O lingura din acest macerat se amesteca cu un galbenus de ou si o lingura de ulei de ricin. Se amesteca bine si se maseaza pielea capului, frictionand bine. Se infasoara capul cu un batic si se tine asa cat suportati. Daca va ustura prea tare, spalati-va imediat. Procedura se aplica de doua ori pe saptamana timp de o luna.

Tratament cu maduva de vita, alcool si ulei de ricin: 250 g maduva de vita taiata marunt se pune intr-o cana cu doua degete de apa, se fierbe cca. 20 de minute, dupa care se strecoara. Zeama obtinuta se amesteca cu o lingura de alcool de 70o cu o lingura de ulei de ricin si cu un galbenus de ou. Se infasoara capul intr-un batic si se tine asa pana dimineata. La sculare, se face un masaj cu ulei de masline sau de ricin. Dupa o ora se spala capul. Se repeta procedura de cel putin o data pe saptamana.

Tratament cu ceapa: Suc de ceapa – 400 grame, alcool – 100 grame. Se amesteca si se frictioneaza zilnic la radacina parului.

Tratament cu frunze de urzica si alte plante: 20 g frunze de urzica, 20 g radacina de brusture, 20 g frunze de nuc, 20 g rozmarin, 20 g mesteacan se macereaza in 500 ml alcool 70 0. Acest macerat intareste radacina parului, da flexibilitate si un aspect sanatos firului de par si impiedica despicarea acestuia.

Tratament cu tinctura de ardei iute: Ardeiul iute se toaca marunt, se pune intr-un borcan pana la un sfert din volumul acestuia, dupa care se completeaza cu alcool de 700. Se lasa la macerat 12 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pune in sticlute, inchise la culoare. Se fac frictionari la radacina parului, o data pe zi, cu solutia obtinuta din o lingurita din aceasta tinctura si 2-3 lingurite de apa. Frictionarea se face vreme de 10 minute, energic, dar cu blandete. Se gaseste si la magazinele naturiste.....

Secretul tincturii de ardei iute este ca favorizeaza o circulatie a sangelui extrem de intensa, precum si o activare a metabolismului local, care va atrage dupa sine o crestere a parului chiar si in locurile unde initial disparuse. Dezavantajul tratamentului este ca produce o anumita senzatie de arsura.

Părul tau va arata mai tânăr cu 15 ani daca vei aplica aceste 4 sfaturi

In functie de cum ne aranjam parul, cum sta si cat de bine ne incadreaza chipul, depinde imaginea pe care o avem in acea zi. De fapt, in par, femeile investesc cei mai multi bani de-a lungul vietii. Cumparam sampoane, balsamuri, masti de par, mergem la coafor, ne tundem, ne vopsim, ne gandim la extensii, si intram in panica cand cade fiecare fir de par ...Ceea ce este important de stiut este ca in ciuda tenului si machiajului, parul poate dezvalui varsta ...Iata 4 sfaturi directe si esentiale cu care iti intineresti parul cu 15 ani.

20 lucruri pe care nu le stiai despre părul tău

Il taiem, vopsim si coafam, dar parul poate insemna mult mai mult decat un stil: acesta poate elimina toxinele, dezvalui unde locuiti si chiar ... poate sa auda ...

Merita sa citesti aceste 20 lucruri pe care nu le stiai despre parul tau.

Despre par si frumusetea parului mai cititi

Adevarul despre indreptarea parului
Vopselele pentru par fara amoniac: de ce ar trebui sa le folosim
Obiecte necesare ingrijirii parului acasa – pentru fiecare mamica ocupata
12 sfaturi pentru ziua cand ai impusul sa te tunzi scurt

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Cata
    Catatrimis la 16/5/2015

    Uleiul de ricin e foarte bun pentru cresterea rapida a parului. Sunt foarte multe pareri pozitive pe net, dar si articole de specialitate ce il recomanda.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Florea
    Floreatrimis la 16/2/2015

    EU iau Follixin de 2 luni si se pare ca nu mai imi cade parul asa rau.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Marcelina
    Marcelinatrimis la 25/1/2015

    IMi cade parul de 3 ani de zile si vad ca s-a cam rarit destul de mult. Daca are careva freun sfat il accept cu placere.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII