Siguranța copiilor și joaca cu LEGO® DUPLO®

Siguranta copiilor si joaca cu LEGO® DUPLO®

Siguranța copilului este una din  principalele preocupări  ale părinților responsabili. Pe măsură ce acesta crește, casele noastre ajung să arate total diferit. Toate rafturile care sunt la înălțimea lui vor fi goale, și toate dulapurile la care are acces vor fi închise cu sisteme de siguranță. Camera lui trebuie să devină o oază de liniște și locul de joacă preferat.

Regula de bază când ai un copil mic în casă este că acesta trebuie supravegheat în permanență. De multe ori, dacă îți permiți luxul de a învârti în oala cu mâncare cinci secunde, cel mic va face o boacănă. Este perfect normal, și sănătos de altfel, atâta timp cât nu este pus în pericol și beneficiază de jucăriile potrivite pentru vârsta și nivelul său de dezvoltare.

Siguranța în mediul online

Ne expunem copiii la tehnologie de la o vârstă fragedă, deoarece aceasta este lumea în care trăim. Poate la început îi vei permite să urmărească un videoclip, iar tu vei fi prin preajmă, ca mai apoi să facă toate acestea singur. Deoarece sunt controlate printr-un ecran tactil, noile dispozitive, permit copiilor care nu știu să scrie sau să citească, să acceseze diferite aplicații doar pe baza unor semne iconografice.

Utilizarea excesivă a tabletei, telefonului sau televizorului, vizionarea conținutului neadecvat vârstei, problemele de sănătate pe care acestea le pot genera (probleme cu vederea, creșterea greutății din cauza sedentarismului) sunt doar câteva dintre îngrijorările părinților preocupați de buna dezvoltare a celui mic.

Copiii care petrec mult timp pe internet, sunt mult mai predispuși să sufere de depresie. Aceștia se manifestă prin stări de agitație când nu se află în preajma unui dispozitiv tehnologic, și lipsa interesului pentru interacțiune socială.  De asemenea, datorită conținutului inadecvat apărut în reclamele online, sau în anumite materiale vizionate de cel mic, copilul poate manifesta schimbări dramatice de comportament, precum agresivitate, sensibilitate crescută, crize de afect, îmbolnăviri frecvente, schimbări bruște ale dispoziției.

Siguranța jucăriilor fizice

O dezvoltare sănătoasă este oferită de jocul cu lucruri fizice. Este foarte important ca toate jucăriile care ajung în preajma copilului să fie sigure și să nu creeze posibilitatea unui accident datorită dimensiunii, formei sau a materialului din care sunt făcute. Pentru că știm că îți dorești să fi un părinte informat, ne-am gândit să îți prezentăm una dintre cele mai apreciate categorii de jucării pentru preșcolari, și anume cele din gama LEGO® DUPLO®.

Cărămizile DUPLO® au fost lansate în 1969 și dimensiunea lor a fost aleasă deoarece preșcolarii aveau probleme în a asambla piesele mai mici. Caracteristicile care le-au urmărit de-a lungul timpului au fost distracția și siguranța, fiind printre cele mai populare jucării din întreaga lume.

Aceasta este dedicată copiilor începând cu vârsta de un an și jumătate. LEGO® DUPLO® a reușit să învețe copiii din toată lumea, despre viață în general, prin diverse personaje și teme, seturi de joc fascinante și culori fabuloase. Reprezintă atât un instrument educațional excelent, cât și unul pentru joacă. Cei mici pot învăța alfabetul, numerele, semnele sociale și multe altele. Este o metodă ideală de stimulare a dezvoltării. Copiii își vor dezvolta abilitățile emoționale, creative, sociale, fizice și cognitive.

Dacă te întrebi ce înseamnă DUPLO®, acesta provine din cuvântul latin „duplus”, și înseamnă dublu. Se referă la faptul că toate cărămizile LEGO® DUPLO® sunt duble ca și mărime față de toate cărămizile LEGO® clasice. Decizia producătorului de a opta pentru această mărime este una foarte bine justificată: siguranța copiilor în timpul jocului În plus, cărămizile DUPLO® sunt compatibile cu cele Standard. Tocmai de aceea, odată cu înaintarea în vârstă a celui mic, nu va trebui să renunțe la primele lui cărămizi LEGO®, deoarece se vor potrivi și cu alte variante.

Jucării testate

Grijile în legătură cu ce se întâmplă dacă al tău copil roade o cărămidă LEGO® DUPLO® sau dacă poate să o înghită sunt perfect justificate. Noi vrem să îți înlăturăm preocupările. Jucăriile din această gama sunt testate de laboratoare independente, în toate modalitățile posibile. De asemenea, toate piesele LEGO® DUPLO® sunt sigure din toate punctele de vedere. Ele se conformează sau depășesc întotdeauna absolut toate cerințele legale pentru siguranța jucăriilor, în toate cele 140 de țări în care sunt vândute. Uneori, sunt testate în situații extreme, pentru ca producătorul să se asigure că odată ajunse în mâinile copiilor sunt perfect sigure.

Câteva dintre testele efectuate pieselor LEGO® DUPLO® sunt:

Testul dimensiunii - LEGO® DUPLO® nu conține niciodată părți mici.
Testul de tragere - deoarece mâinile mici ale preșcolarilor explorează în cele mai ingenioase feluri, jucăriile sunt create în așa fel încât ei să nu le poată dezasambla vreodată.
Teste chimice - sunt simulate în laborator substanțe precum transpirația sau saliva pentru siguranța că imprimeurile și culorile se vor păstra intacte.
Testul de presiune - sunt aplicate greutăți mari pentru a valorifica certitudinea că piesele LEGO® DUPLO® își vor păstra forma chiar dacă sunt călcate în picioare de micuți.
Test de aruncare - deoarece copiii aruncă foarte mult jucăriile, în laborator sunt aruncate de nenumărate ori de la diverse înălțimi.

Piesele LEGO® se caracterizează prin standarde pentru clasificare după vârstă, materiale care pot sau nu pot fi folosite, lipsa muchiilor și a vârfurilor ascuțite și multe altele. Orice alt fel de cărămizi sau elemente din gama LEGO®, în afară de cele DUPLO®, nu sunt indicate pentru copii mai mici de patru ani - din pricina dimensiunii reduse. Așa că, dacă ai în casă și copii mai mari, cărora le place să se joace cu cărămizile mici, fii atent unde le depozitezi, pentru a nu reprezenta un pericol pentru cel mic.

De asemenea, producătorul recomandă cu insistență, să nu încurajezi copilul să bage în gură cărămizile LEGO® DUPLO®. Chiar dacă acestea nu au muchii ascuțite, poate fi foarte dureros pentru gingiile vulnerabile ale copiilor sau pentru dinții de lapte. Este puțin probabil ca cel mic să nu își dorească, măcar o dată, să guste din colorata jucărie. Din acest considerent, vrem să te asigurăm că toate cărămizile LEGO® sunt fabricate din materii prime cu compoziție chimică controlată în totalitate. Pentru a se asigura că toate materialele pot fi folosite în siguranță, producătorul monitorizează în permanență cele mai recente cercetări și date științifice. Produsele sunt continuu testate pentru a garanta că nici un copil nu este expus unor substanțe nocive.

Copiilor isteți și părinților le place LEGO® DUPLO®

În zilele noastre a ajuns să fie mai mult decât un joc, este un adevărat concept educațional. Acestea cresc odată cu copiii și le stimulează creativitatea ajutându-i să își demonstreze primele aptitudini de construire și folosire a imaginației. Dezvoltarea abilităților motrice fine sunt printre cele mai importante pentru a putea duce la bun sfârșit activități de zi cu zi, precum spălatul și îmbrăcatul. Cărămizile LEGO® îți vor ajuta copilul să se dezvolte armonios.

Referințe:

(i) Sinteza. Iul 14, 2021.
(ii) Medlife. Iul 14, 2021.
(iii) LEGO. Iul 14, 2021.
(iv) LEGO. Iul 14, 2021.
(v) You Tube. Iul 14, 2021. 

Iar pentru cei mai micuți și iscusiți, vă invităm în Lumea LEGO® DUPLO®!

O colecţie de jucării de construcţie pentru preşcolari între 18 luni şi 5 ani, cu mâini mici şi imaginaţie mare.

Cărămizile LEGO® DUPLO® sunt de două ori mai mari decât cărămizile standard LEGO, fiind o modalitate excelentă pentru copil să-şi demareze cariera de mare constructor.

LEGO® DUPLO® înseamnă a oferi copilului tău oportunitatea să construiască, să creeze şi să se dezvolte, descoperind în acelaşi timp... ATÂT DE MULTE FELURI DE A SE JUCA! Intră și tu în Grupul parintilor LEGO® DUPLO®!

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Jucarii

Învățare prin joacă

Jocul părinte-copil înseamnă la urma urmei distracție. Dar este de asemenea extrem de benefic pentru dezvoltarea și învățarea copiilor. Copiii de până la 16 luni pot deduce informații esențiale despre o jucărie, doar observând adulții care se joacă mai întâi cu ea.

Ajută-l să se joace! Tu (chiar așa, tu!) ai șansa de a le înlesni joaca, ajutându-i să consolideze ceea ce știu deja și învățându-i lecții noi.

LEGO® DUPLO® înseamnă a oferi copilului tău oportunitatea să construiască, să creeze şi să se dezvolte, descoperind în acelaşi timp... ATÂT DE MULTE FELURI DE A SE JUCA! Află mai multe accesand Site-ul LEGO® DUPLO®!

Cumpără LEGO DUPLO online aici

Emag
Noriel