Noile căști de la Sony filtrează prostia. Ce spun proștii și ce auzi tu.

Noile căști de la Sony filtrează prostia. Ce spun proștii si ce auzi tu.

Noile căști de la Sony filtrează prostia. Ce spun proștii și ce auzi tu.

Acest articol nu este un product-review despre capacitatea tehnica a noilor caști Sony WF-1000XM4. Nu am să vă povestesc despre confortul lor îmbunătățit sau despre calitatea muzicii sau a apelului telefonic, sunetul fiind preluat cu precizie și claritate cu un senzor de conducție osoasă.

Am să vă vorbesc însă despre despre funcția de "noise canceling" (anularea zgomotului) care în această versiune este una de top și anulează chiar prostia :) În plus descoperi în articol un super parenting-kack despre care probabil o să îți fie rușine să vorbești.

Prin "Noise Canceling" puteți opri sunetele ambientale în orice moment. Ideal dacă, de exemplu, vă aflați într-un mediu zgomotos și doriți să lucrați concentrat. Sau când doriți să dezactivați zgomotele puternice dintr-un tren sau avion. Acest lucru vă menține concentrarea deplină asupra muzicii sau a altor sunete.

Aproape că îmi este rușine să o spun, dar îmi pun pe „silent” copiii și din când în când chiar soția sau mama soacră

Ca părinte poți sa folosești aceasta funcție de "noise canceling" să reduci la tăcere joaca zgomotoasă a copiilor, mai ales când aceștia par să aibă o energie nemărginită, fie că sunt singuri sau cu prietenii. Orice părinte are nevoie și de momente liniștite dar aceasta nu înseamnă implicit și momente liniștite departe de (sau fără) copii, spre exemplu, o bere cu băieții.

Aproape că îmi este rușine să o spun, dar când simt ca nu mai pot, îmi strecor căștile în urechi și anulez toate desenele animate care zbiară la televizor, videoclipurile Minecraft, și certurile pe piesele de Lego. Tot ce aud sunt sunetele liniștitoare ale unui auidobook, podcast sau melodiile din listele mele Spotify.

Ok, recunosc, mai folosesc aceasta funcție pe ascuns si când se pune mama soacra pe povestit. Am învățat sa dau din cap afirmativ si din când in când sa pun întrebări generale sa para ca o ascult. Rar, o pun pe mute si pe soția mea. Mai ales când îmi vorbește cu mega entuziasm despre ce s-a întâmplat in Serialul Străina de la Netflix, sau despre planurile de renovare a bucătăriei de care vorbim de peste 3 ani fără sa se concretizeze.

Am descoperit recent ca aceste caști filtrează si prostia!

Acum câteva zile, m-am trezit in sala de așteptare a medicului meu stomatolog cu o durere surda de măsea. Mereu m-am întrebat de ce stomatologul insistă sa te prezinți la timp, când el oricum te lasă sa aștepți minim 30 de min. Deși vaccinat cu doza 3, m-am așezat intr-un colt, încercând sa mimez o distanțare socială.

"Ce domnule, iți este teama de noi? Crezi că iți dam covizi?", m-au preluat doua doamne care păreau prietene de o viată deși abia se cunoscuseră la fata locului.

"Aaaa.... nuuu, să vedeți..." am încercat eu sa articulez ceva, vădit luat prin surprindere de cele doua doamne.

Norocul meu a fost ca nu au așteptat un răspuns. Doamnele au continuat cu povesti antivacciniste, cu ce comentează dânsele la toate mesajele de pe Facebook (cu preferință personala, înjurături la mesajele RO-VACCINARE), cu ce mai spune Dan Puric si Monica Pop....

La un moment dat, brusc, scărpinându-mă la ureche m-am trezit ca doamnele au început să vorbească in limba engleza! Au început sa povestească despre bufnite, despre viața la tara in Franța, si in loc de Dan Puric si Doamna Pop au apărut personaje precum sora mea Amy si sora mea Lisa. Brusc era o plăcere sa le ascult cu interes.

La un moment dat asistenta domnului doctor a venit in fata mea și tot în limba engleza mi-a spus că "Veverița mă așteaptă".

"Veverița?!? Veverița cui?".

În momentul acela am pus pe pauză cartea audio "Sa explorăm diabetul cu bufnițe" a lui David Sedaris și am revenit la realitate! Doamnele din colț au revenit la limba romănă și discutau despre Johanis "președintele tarii vine si iți spune senin ca suntem un stat eșuat si dup’aia il doare la bască și joacă golf și se duce să își ia nu știu ce premiu"

Sper să nu vină ziua în care am să-mi petrec mai tot timpul pe "noise canceling".

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII